Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SEGÍTSÉG! Win 98 telepítési probléma

carlen

Recommended Posts

carlen

Sziasztok! Az volna a problémám, hogy egy csontra letisztított winyóra szeretném felpakolni a Win98-at, de a telepítõ sehogysem akar betöltõdni. A BIOS-ban beállítottam, hogy a CD-rõl boot-oljon, de nem fogadja el a lemezt, és kell neki másik "system disc"... :zokog: Most csak a lemezzel van a bibi, vagy valamit nagyon eltoltam? :ugribugri:

eremit

Biztos SATA winchester okozza a problémát (és nem "próblémát").

kfx

Az a helyzet, hogy windows98 telepítõ CDrõl nem fogsz tudni bootolni. Kell egy rendszerindító floppy (anno a CD mellé osztogatták), vagy akármi más olyan CD/floppy, amirõl tud bootolni a gép, és ami dosos felületet biztosít :!: CD támogatással :!: . Windows 98 alatt is tudsz ilyet csinálni: A-meghajtó jobb gomb formázás, rendszerindító lemez készítése. A netrõl is le tudod tölteni.

Mondjuk innen.

SkyBird

A Windows 98 még olyan op. rendszer, melyet legcélszerûbb nem CD-rõl, hanem winchesterrõl telepíteni.

Ha ennyi helyet rá tudsz szánni ;) , legjobb felmásolni egy partícióra és onnan elindítani. Lehet akár a C: is, vagy más.

Így ha késõbb egy nem telepített driver vagy egyéb miatt a telepítõ CD-t kérné, ehelyett kérdés nélkül berántja a telepítés mappájából, ami kell.

arpsoft
Az a helyzet, hogy windows98 telepítõ CDrõl nem fogsz tudni bootolni.

Érdekes. Az én gyári Win98SE lemezeim simán indítják a gépet. :P

Pentium XE

Nekem is simán indul. :P

@Carlen: Legális 98-ad van?

Halasi Miklós

A Windows 98-as lemezek közül csak az OEM kiadások voltak bootosak, a dobozosak nem. 8)

carlen

Egy másoltat kaptam, de ki is dobtam a kukába. :D:D:D Kölcsönkértem egy eredetit, és az szó nélkül bebootolt, és megoldottam a problémát. Minenkinek kösz a segítséget!! Nélkületek sehova sem jutottam volna!! :P

• 2 weeks later...
tomatos

Az én problémám a következõ. Windows 98 SE-t akarom telepíteni, a SETUP.EXE indítása után, nagy fekete képernyõ fogad?

PII 433mhz, 64 Mega RAM, 6 gigás vinyó alaplapi videokártya. Toshiba gép.

Eddig ment rajt a 98as windows, most hogy újra akarom telepíteni semmi. Próbáltam win95öt is, de ugyanaz a fekete képernyõ fogad.

Mi lehet ez? Esetleg valami telepítési kapcsoló ami segíthet?

• 8 months later...
Cowboy From Hell

Helló tomatos!

Nem lehet, hogy karcos a telepítõ cd? Ez okozhatja a problémát, de van egy megoldás ami segíthet. Nálam rengetegszer bevált. Miután leformáztad a vinyót, akkor csinálj rajta egy "Win98" nevû könyvtárat és a telepítõ cd "Win98" nevû könyvtárából másolj át oda mindent. Nemcsak gyorsabb lesz a telepítés, mert a vinyóról fut, de kisebb lesz a hibák elõfordulási gyakorisága tapasztalataim szerint. ;)

vmiki

Jól van partícionálva a merevlemez? Nem véletlenül NTFS?