carlen 0 Share Posted September 6, 2006 Sziasztok! Az volna a problémám, hogy egy csontra letisztított winyóra szeretném felpakolni a Win98-at, de a telepítõ sehogysem akar betöltõdni. A BIOS-ban beállítottam, hogy a CD-rõl boot-oljon, de nem fogadja el a lemezt, és kell neki másik "system disc"... Most csak a lemezzel van a bibi, vagy valamit nagyon eltoltam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted September 6, 2006 Biztos SATA winchester okozza a problémát (és nem "próblémát"). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfx 0 Share Posted September 7, 2006 Az a helyzet, hogy windows98 telepítõ CDrõl nem fogsz tudni bootolni. Kell egy rendszerindító floppy (anno a CD mellé osztogatták), vagy akármi más olyan CD/floppy, amirõl tud bootolni a gép, és ami dosos felületet biztosít :!: CD támogatással :!: . Windows 98 alatt is tudsz ilyet csinálni: A-meghajtó jobb gomb formázás, rendszerindító lemez készítése. A netrõl is le tudod tölteni. Mondjuk innen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted September 7, 2006 A Windows 98 még olyan op. rendszer, melyet legcélszerûbb nem CD-rõl, hanem winchesterrõl telepíteni. Ha ennyi helyet rá tudsz szánni , legjobb felmásolni egy partícióra és onnan elindítani. Lehet akár a C: is, vagy más. Így ha késõbb egy nem telepített driver vagy egyéb miatt a telepítõ CD-t kérné, ehelyett kérdés nélkül berántja a telepítés mappájából, ami kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted September 8, 2006 Az a helyzet, hogy windows98 telepítõ CDrõl nem fogsz tudni bootolni. Érdekes. Az én gyári Win98SE lemezeim simán indítják a gépet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pentium XE 0 Share Posted September 8, 2006 Nekem is simán indul. @Carlen: Legális 98-ad van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 9, 2006 A Windows 98-as lemezek közül csak az OEM kiadások voltak bootosak, a dobozosak nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlen 0 Author Share Posted September 16, 2006 Egy másoltat kaptam, de ki is dobtam a kukába. Kölcsönkértem egy eredetit, és az szó nélkül bebootolt, és megoldottam a problémát. Minenkinek kösz a segítséget!! Nélkületek sehova sem jutottam volna!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomatos 0 Share Posted September 29, 2006 Az én problémám a következõ. Windows 98 SE-t akarom telepíteni, a SETUP.EXE indítása után, nagy fekete képernyõ fogad? PII 433mhz, 64 Mega RAM, 6 gigás vinyó alaplapi videokártya. Toshiba gép. Eddig ment rajt a 98as windows, most hogy újra akarom telepíteni semmi. Próbáltam win95öt is, de ugyanaz a fekete képernyõ fogad. Mi lehet ez? Esetleg valami telepítési kapcsoló ami segíthet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboy From Hell 0 Share Posted June 25, 2007 Helló tomatos! Nem lehet, hogy karcos a telepítõ cd? Ez okozhatja a problémát, de van egy megoldás ami segíthet. Nálam rengetegszer bevált. Miután leformáztad a vinyót, akkor csinálj rajta egy "Win98" nevû könyvtárat és a telepítõ cd "Win98" nevû könyvtárából másolj át oda mindent. Nemcsak gyorsabb lesz a telepítés, mert a vinyóról fut, de kisebb lesz a hibák elõfordulási gyakorisága tapasztalataim szerint. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmiki 0 Share Posted June 25, 2007 Jól van partícionálva a merevlemez? Nem véletlenül NTFS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts