Jump to content
GSForum - Segélyvonal

SpeedFan 4.29


davidakos

Recommended Posts

davidakos

Sziasztok!

 

Kb. 4 éve használom a SpeedFan progit, a 4.28-ig nem volt vele gondom különösebben, de az új, 4.29 verziójú változat miután gondmentesen feltelepül, nehezményezi az indulásnál, hogy nincs libeay32.dll állományom. Ennek ellenére mûködik, de az indulásoknál eléggé idegesítõ. A szomszédomnál kipróbáltuk, nem volt probléma, viszont volt ilyen DLL-je. Átmásoltam, ekkor meg valami sorszám nem stimmelt, úgyhogy gyakorlatilag ugyanott voltam. A munkahelyi gépemre felraktam, ott se volt gond, viszont ilyen DLL sem a rendszeren. Akkor ez most hogy is van? Mire jó ez a libeay32.dll? Elõ tudom valahogy varázsolni a Win telepítõ CD-jérõl?

 

A konfigurációm (hátha a procihoz vagy az alaplaphoz van köze):

 

Win XP Home Hu, AMD Athlon XP 2600+ (Barton), 1 Gb DDR-RAM, Asus A7N8X alaplap

Link to comment
Share on other sites

davidakos

Némi kutakodás után sikerült megoldást találnom a problémámra. Kiderült, hogy a libeay32.dll az OpenSSL támogatását biztosítja, de nem önmagámban, hanem az ssleay32.dll-lel egyetemben. Ezt a két fájlt (azonos verziójuakat!!!) kell letölteni, mondjuk a www.dllfiles.com oldalról vagy az OpenSSL újabb verzióját telepíteni. Remélem, majd eyszer másnak is hasznos lesz eme infó.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Calyd

A programban a Temp1 hőmérséklet minek a hőjét mutatja? Ugye a prociét! Sajnos az Everest nem mutatja a proci hőmérsékletét, és úgy gondolja, hogy nincs hőmérő dióda a prociban. A BIOS mutat hőmérsékletet, ezért keresek olyan programot, ami mutatja ezt az értéket. Jó lenne, ha SpeedFan ezt mutatná. :) Úgy tűnik a proci lesz az, mert terhelésre nagyon szépen emelkedik. Csak kicsit furcsálom, hogy alapjáraton egy 2,4GHz-es Celeron D 33-34 fokos legyen. [CNPS 7000-AlCu hűtő, minimális fordulatszámon.]

Link to comment
Share on other sites

fapuma

Minden alaplapnál másképp vannak elrendezve a Temp1, Temp2... stb értékek, úgyhogy a legbiztosabb, ha az Everesttel összehasonlítva kizárásos alapon megkeresed a proci hõmérsékletét.

Ha mûködik benne az Execute Disable Bit, (a BIOS-ban ellenõrizheted,) akkor normális, hogy terhelés nélkül minimálisra csökken a hõtermelése.

Link to comment
Share on other sites

Calyd

Az Everest nem írja ki a proci hõmérsékletét, ezt írtam fentebb.

Link to comment
Share on other sites

fapuma

De a többit elvileg kiírja... Szóval, feltételezve, hogy mindkét program ugyanolyan hőmérsékletet mér, megtalálod a közös pontokat. Ami pedig kimarad (vagyis a Speedfanban benne van, míg az Everestben nincs), az lesz a CPU.

Link to comment
Share on other sites

Calyd

Az ötlet nem rossz, ki is próbáltam. Everest és SpeedFan is két értéket mutat. Az egyik a merevlemez, ez egyértelmû. Az Everestben a másik "Aux" névre hallgat, úgy figyeltem meg, hogy SpeedFan esetén ez a Temp1.

Link to comment
Share on other sites

fapuma

Hát akkor nem nagyon jutottál elõbbre. :( De ha, ahogy írtad, a procit terheled, és felmegy az a hõmérséklet, akkor csak az lesz az.

Link to comment
Share on other sites

Calyd

Szerintem is az kell legyen. Csak furcsállom, hogy ilyen alacsony a hõmérséklet. Most például potom 33 fok és mindez úgy, hogy 1300-on pörög a procihûtõ. És a tápventin meg ezen kívûl más hûtés nincs a házban.

Link to comment
Share on other sites

fapuma

Előfordulhat, hogy a szenzor alámér. Mennyi a hőmérsékle full terheléssel? (Pl. Intel Thermal Analysis Tool, Prime95...)

 

Közben rájöttem, hogy félreértelmeztem az Intel weboldalán olvasottakat, és összekevertem az Execute Disable Bitet a Halt State-tel, ami viszont jó régóta minden Intel processzorban benne van. Szóval Nálad is működik, úgyhogy valószínűleg normális a 33 fok. Főleg azt is figyelembe véve, hogy azért egész jó hűtő van rajta.

Link to comment
Share on other sites

Calyd

Hm. Everest szerint nincs benne Enhanced Halt State*. És természetesen SpeedStep is felejtős ennél a processzornál. Félre értés ne essék, nekem semmi bajom ezzel a hőfokkal, csak nem gondoltam, hogy ennyire tudná hűteni ez a hűtő. :) A terhelésest hőt holnap ellenőrzöm.

 

*Halt State lehet, hogy van benne, de ahogy ennek utána olvastam, szerintem semmi értelme. Azt írják, hogy lekapcsolja a processzort, ha semmilyen feladatot nem lát el. Ezt nem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e, ha működik bármilyen program - op. rendszer példának okért. De ez már azt hiszem OFF.

Link to comment
Share on other sites

szg

Calyd

 

Nekem egy 3,2GHz Celeronom van, igaz ez már 65nm, de ugyanakkor magasabb az órajele. Szóval ez nálam gyári hûtõvel üresjáraton kb. 38-42 fokos (a környezeti hõmérséklettõl függõen), terhelés alatt felmegy 50 fokig. Vagyis szerintem a 33 fok, amit mértél, egy jó hûtõvel hihetõnek hangzik.

 

Ami a többit illeti, maradj a BIOS-ban vagy 10-15 percig és nézd meg, hogy meddig megy fel a processzor hõmérséklete. Aztán indítsd el az op. rendszert, és nézd meg, hogy majd szépen csökken a processzor hõmérséklete, ha éppen nem terheled le semmivel (vagyis nézd az üres asztalt szintén úgy 10-15 percig, de ugyanez érvényesül, mondjuk az egyszerûbb feladatoknál: pl. szövegszerkesztés, stb.). Vagyis van értelme ezeknek a technológiáknak, melyek kihasználásához viszont kell a támogatás az op. rendszer részérõl.

Link to comment
Share on other sites

fapuma

@Calyd

Van értelme a Halt State-nek, mert gyakorlatilag abból áll, hogy a rendszer alacsony prioritásban Halt parancssal árasztja el a processzort. Amíg van egyéb dolga (vagyis egy program lefoglalja), addig nem kapja meg ezt az utasítást, de amint akad egy szabad órajelciklus (vagyis mondjuk üresjáratban az ideje 90%-ában), sorra kerül a Halt, és a processzor arra az egy ciklusra kikapcsolja bizonyos részeit. Az Enhanched Halt State pedig ugyanennek a továbbfejlesztett változata, gondolom, több mûködõ részt kapcsol ki.

Link to comment
Share on other sites

Calyd

Ja, így világos. Egy Proharver cikk alapján úgy értelmeztem, hogy ha lehetõség van rá, akkor teljesen lekapcsol a processzor. És erre írtam, hogy szerintem semmi értelme, mert az operációs rendszerrel,, még ha minimális is, de foglalkoznia kell, tehát nem kapcsolhat le teljesen. De így már rendben van, köszönöm. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
ChaCha

Sziasztok!

korábban használtam a speedfan-t proci hömérsékletének figyelésére.most újra telepítettem a legújabb verziót,de azt nem tudom beállítani, hogy az értesítési területen a proci hömérséklete legyen kijelezve.nálam a TEMP2 a proci hömérséklete,de bármit pipálok a TEMP1 értékét mutatja.

Link to comment
Share on other sites

fapuma

Configure->Temperatures fül->kijelölöd a hõmérsékletet->Show in tray (a táblázat alatt).

Link to comment
Share on other sites

ChaCha

ó, de figyelmetlen vagyok! hát persze! köszönöm a segítséget! :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...