Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Uninstaller progik gyûjtõhelye

Sanzi

Recommended Posts

Sanzi

Akkor a gondolataim a következőek. Nekem az XP-m elég gyakran makacsolja meg magát, ami - talán- köszönhető a sok programnak, amit feltelepítek. Sőt, elég sok progit csak kipróbálás szinten használok, tehát felteszem, nézegetem egy pár napig, majd letörlöm.

Egyszer régen hallottam az Ashampoo Uninstaller nevű progiról, ami lényegében a Windows beépített Programok eltávolítása funkciónak a "turbósítása". Valami hasonlót keresnék. Egy a lényeg: a program MINDEN részletét törölje eltáolításnál. A regből, a mappát, a fájlokat a dokumentumok mappában, tehát mindent. Állítsa vissza a program telepítése előtti állapotot, a telepített program fájlainak szempontjából.

És itt a kérdés. Mit tudtok ajánlani?

KeLa

Én ilyen feladatra a Ghostot használom. Idõkorlátos, vagy kipróbálás céljára telepített progi eltávolítását a Ghost mentés visszatöltésével maradéktalanul meglehet oldani. Az ilyen programokat mindig a C: meghajtóra telepítem, a véglegeseket a D: re. Ha D: re telepítek, mindig jön a Ghost mentés, így mindig az aktuális, mûködõ rendszer kerül visszaállításra.

zico
Total Uninstall ez egy nagyon jó program, és tényleg mindent eltávolít a registrybõl is. Sajnos nem ingyenes. Kipróbáltam az ashampoo uninstallert is, ez a jobb szerintem. Most nem használom, nem vettem meg.

• 1 year later...
Soma01

Kicsit felhozom már ezt a témát. Szerintetek mi legjobb progi erre a célra?

Fujitsu

Szerintem is. Én mindig ezt használom. ;)

Soma01

Ez úgy mûködik, hogy el kell indítani ha installálsz valamit és akkor tudja, hogy mi került a gépre és hová, ezért le tudja szedni?

Fujitsu

Nem. Ezt csak akkor kell elindítani, ha el akarsz távolítani valamit. Indításakor feltérképezi a rendszert, s ha újonnan telepített szoftvert talál (a Windows frissítéseit is annak veszi), akkor azt pirossal jelöli. ;)

Az eltávolítás úgy mûködik, hogy ha el akarsz távolítani egy programot, akkor a Your Uninstaller elindítja az adott program saját uninstaller szoftverét, majd ha az lefutott, akkor feltérképezi, hogy az eltávolított program mit hagyott fenn maga után, s ránk bízza, hogy mi legyen ezekkel a fájlokkal. :)

Soma01

Annyira alapos, hogy a pl. 30 napig használható progik bejegyzéseit is kiszedi, így ha újra rakom sem, nem szól, hogy már egyszer lejárt a 30 nap? :D

Fujitsu

A 30 napos verziók nem távolítják el magukat a géprõl a tesztidõszak lejártával. Általában egyszerûen csak nem indulnak el. Tehát ha ezeket el akarod távolítani, akkor is segítségedre lehet a Your Uninstaller. ;)

Soma01

Így a korrekt, mert a "minden"-be az is bele tartozik!

Kipróbálom. De nem a 30 napos progik miatt használnám, ez csak egy elvi kérdés volt.