Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Internetezés MS Virtual PC-vel

Recommended Posts

Posted

Hi!

Sikeresen használatba vettem az MS Virtual PC-t, jól fut rajta a DOS 6.22, a WIN 3.11 (nosztalgia...) és a WIN 98 is, ez utóbbinál azonban sehogyan sem tudok kijutni az Internetre. Chello-s vagyok, a MAC Address-t átírtam, de dns hibával mindig leáll az IExplorer (pontosan úgy, mintha nem a UPC-nél regisztrált MAC Addr. géppel próbálkoznék). Nem tudom, mit lehetne tenni még - ha valakinek van ötlete, pls. segítsen!

Nem világos, hogy ha a minden virtuálisan van létrehozva, a hálózati kártya is, akkor a gépben lévõ valós hálózati kártya és a virtuális hogyan mûködik együtt, melyik "megy ki" a netre, és mindebbõl mit lát a szolgáltató (UPC)?

Üdv, Miki

Posted

A netet talán meg kellene osztani a gazdaoprendszer alól...

Posted

Hi, aty!

Ha segítenél, hogyan tegyem... mappáknál, meghajtóknál még csak-csak, de az Internetnél..... :(

Kösz, Miki

Posted

Én ehhez nem értek, soha nem bíztam még netmegosztást winre. Majd egy wines elmondja.

A virtuális kártya számára csak így teheted elérhetõvé az internetet.

Halasi Miklós
Posted

Na ez érdekes. Nekem is van WinXP a virtuális gépen, de simán megyek vele a netre. Minden gond nélkül. Persze nálam router van.;)

Posted

Ruter nélkül is megy. A virtuális gépen ugyanúgy megkell csinálni a hálózatbeállítást mint a valós gépen és megy a net. Tûzfal és vírusírtó itt sem árt. (Wmvare, a másikat nemismerem)

• 4 months later...
Posted

Tud valaki segíteni?

Ha Virtual PC-n netezek, akkor lehet-e látni az IP címemet?

Ha igen, akkor az ugyanaz a cím, mint a host gépé?

Posted

A virtuális gépednek más az IP címe. Két gépnek nemlehet azonos címe, ez nem ruter! Ugyan úgy látszol mint a valódi gép, ezért tûzfal és vírusirtó itt is kell.

• 2 weeks later...
  • 10 months later...
Posted

Sziasztok!

Én most tettem fel a Virtual PC-t, és most teszem fel a win xp-t a másik win xp mellé (Pénzkeresés szempontjából jó megoldás :D), de azt akarom kérdezni, hogy a netet valaki elmagyarázná hogy hogy tehtem fel ? (Fix ip, nem Upc, és nem is Chello)

Valaki irjon msn-en pls, galk7.b@hotmail.com

Posted

Elvileg semmit nem kell vele csinálni, mûködik magától.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...