Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Webfeltöltés

Recommended Posts

Posted

Nekem a következő a problémám: a Weblapot már megszerkesztettem, Microsoft Publisherel, nem tudom, hogy ez mennyire jó weblapszerkesztésre, mindenesetre ezzel készítem. A problémám csak az, hogy nem tudom hogy kell FELTÖLTENI? A tervezett URL címem, amit elgondoltam magamnak, már megvan és üres is, csak nekem azt mondták, hogy valahogy fel kell tölteni, csak azt nem hogy hogyan? Illetve a készített weblapot milyen formátumban (kiterjesztésben) mentsem el, hogy fel tudjam tölteni. Sürgős segítséget kérek. Előre is köszönöm!

Scorpion Spyke
Posted

Üdv!

Szóval már megvetted a tárhelyet?

Nos, ezt én általában Total Commanderrel szoktam feltölteni. Elindítod a progit, fent keresel egy olyan gombot, hogy FTP. Rányomsz, a bejövő ablakon ráklikkelsz az Új kapcsolat gombra. A kapcsolat neve bármi lehet, a kiszolgáló nevét azt hiszem megadják a tárhelyszolgáltatók, például az uw-nál ftp.uw.hu. Felhasználói nevedet és jelszavadat beírod, leokézod, majd Kapcsolódás! Ezután sima másolással lehet feltölteni a fájlokat a tárhelyre. Ha a TC-vel nem működne, akkor nézelődj a tárhelyszolgáltató oldalán! Az utolsó kérdésedre válaszolva, a lapok lehetnek .htm kiterjesztésűek, de a kezdőlapnak index.html néven kell lennie.

Posted

Itt találsz eyg segítséget:

http://s4.www.tvn.hu/sugo/wupload.htm

http://freeweb.hu/info?ftphowto

A legjobb, ha így csinálod. De a legtöbb tárhely-szolgáltatónál van web-ftp is, vagyis belépés után onnan egyenesen fel is tölthetsz. És néhány webszerkesztõ program is tartalmazhat ftp-klienset, de a két utóbbi lehetõség általában kevésbé színvonalas.

Posted

A kérdésből azt gyanítom, nem az FTP lesz a probléma.

A tervezett URL címem, amit elgondoltam magamnak, már megvan és üres is,

Ez mit is jelent?! :hmm:

Posted

Hi! Hozzástenném, hogy a Totalnak passzív módban kell lennie, bár ez alapbeállítás, ha jól tudom.

@Balázs: Azt akarta mondani, hogy nincs fent rajta semmi.

Próbáld meg nem Publisherrel megcsinálni az oldalt. Sokkal gyorsabb lesz az oldal.

Posted

Szerintem viszont arra gondolt, hogy a www.ezleszaweboldalam.com még üres... :hááát:

Posted

Szerintem meg arra gondolt, hogy a www.ezleszaweboldalam.com címet még nem regisztrálta be senki. ;)

Posted

Én nem azt mondtam? :pislog: Talán kicsit rosszul fogalmztam, de inkább az elsõ hozzászóló nevében írtam. :upsz:

Posted

Azt úgy értem, hogy pl.: www.xy.hu lesz a URL címem oszt kész. 8) De a tárhelyel kapcsolatban annyit, hogy van amely 500megáig illetve olyan is amely 1GB-ig ingyenes. Na én valami ilyesmire gondoltam, mivel nem akarok én többszáz gigás filmeket feltölteni a lapomra!! :pislog:

Posted

Ööö, elõször is, megvetted már a bizonyos www.xy.hu Domain-t? Tárhely meg csak reklámos van ingyenes... ez így nem fog menni... :upsz:

Posted

Ezek pontosan mit jelentenek???? :hááát: ????Domain????. A webfeltöltésben nem vagyok Pro :(

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

1: Eldöntötted, hogy szeretnél egy önálló, reklámmentes tárhelyet, saját (tetszõleges) domainnévvel.

2: Keresel egy tárhelyszolgáltatót, ami biztosítja ezeket Neked.

3: Ezen szolgáltatások fizetõsek. A domain nevet, amit szeretnél, meg kell venned. Különbözõ öszsegekbe kerül, a .hu, és a .com a legolcsóübb, és a leggyporsabban kész van, illetve szóba jöhet még a .eu is. A .eu másnapra regisztrálva van, a .com három nap, a .hu 2 hét.

Árban, a fenntartási költségük évente 2-3000 EFt.

Ehhez jön még a tárhely. Egytisztességest tudok ajánlani Neked, ami 500MB korlátlan használatu tárhelyet biztosít, ez a Dataglobe. A weboldalamon, a jobb oldalt fent megtalálod a linkjét. ( http://www.minidiscweb.eu )

Tehát ezen dolgok pénzbe kerülnek, és felelõsséggel járnak.

Mindenfajta FTP, és adat feltöltés csak ezután jöhet.

Posted

Szerintem ingyenes tárhelyre gondolt. Különben is, aki élete elsõ honlapját csinálja, ne mindjárt fizetõssel kezdjen...

@tomplayer,

az ingyenes tárhelyeken nem lesz saját domained (www.neved.hu), csak aldomained (www.neved.szolgaltatoneve.hu). Ha már kész van az anyag, amit fel akarsz tenni, akkor válassz egy ingyenes szolgáltatót, regisztráld a nevet amit választottál, és utána jöhet a feltöltés.

Ha még nincs kész az anyag, akkor inkább még ne regisztrálj, mert vannak tárhelyek, ahol megszabják, hogy pl. 2 héten belül fel kell tölteni, különben törölnek.

Ha nem tudsz szolgáltatót választani, van a websarok alatt egy rész, ami külön ezzel foglalkozik.

Számolj azzal, hogy az ingyenes szolgáltatók általában reklámokat helyeznek el az oldaladon. Kivéve néhány reklámmentes szolgáltatót, mint pl. extra, vicont, meg még 1-2.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Két dolog: A fizetős tárhely nem betegség. Az ingyenes tárhelynél meg nem www.valami.szolgaltato.hu a domain, hanem, valami.szolgaltato.hu. A www nem kell elé. (Jobb helyeken így nem is működik!) Csak szánalmasan néz ki, hogy fődomainként akarja feltüntteni.

Posted

Hi! Nem kell, de használható. mint az én oldalamon: ITT

Posted

Nem vagyok a fizetõs tárhely ellen, sõt tervezem, hogy egyszer majd én is olyanra váltok. De gyakorlásra fölösleges lenne fizetni érte, szerintem elég csak akkor, amikor már sikerült egy színvonalasabb oldalt összehozni, meg az embernek van már egy kis tapasztalata.

Bocs, ez már off volt.

Posted

Most van valami olyan URL ahol regisztrálhatnám magam (egyenlõre INGYENES) és már rögtön tölthetném fel a lapomat, vagy pl.: két-három nap múlva...

Posted

Röviden: nincs, és soha nem is volt. :hááát:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Olyan url van, de annak köze nincs a saját domainhez, csak a választott aldomainhez. Oda felteheted, és az ingyenes. www.uw.hu Látogass el ide.

Posted

Ha elkészítetted a honlapot, akkor regisztrálj bátran, és bele is vághatsz a feltöltésbe, úgy, ahogy a legelején elmondtuk.

Posted

Hi! Inkább az Extrát használd. Biztonságosabb, gyorsabb, reklámmentes. Meg sok mindennel kompatibilis.

Posted

Vagy Funpic, ez sem rossz, 2,5 GB tárhely, igaz, van reklám, de csak annyi, hogy egy JavaScript doboz jön elő (nem ablak), ahol a reklám van, de ezt be tudod zárni, "mintha" ablak lenne. Aztán onnantól nincs reklám. És gyors, meg minden. :)

Posted

www.uw.hu - ez nekem egyenlõre megteszi. Csak egy hátrány, hogy mindössze 200 MB tárhelyel szolgál, de mindegy. Mindent köszönök!! ;)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Az ingyenes tárhelyeknek általában van "hátrányuk". :)

Posted

Mindennek van hátránya. Mivel kezdõ vagyok nem is töröm magam egy saját domainért...