Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nincs hang PCTV-n

Enders

Recommended Posts

Enders

Sziasztok!

Van egy Pinnacle PCTV kártyám (nem tudom pontosan milyen típusú), de az vele a gondom hogy nincsen hang,illetve ha a hangfalakat maxra tekerem akkor a nagy sistergés közepedte ki lehet szûrni egy picit.A kép tökéletes meg minden csak ez az egy bibi van vele.Egyik ismerõsöm azt mondta, hogy valami új driver kell hozzá....(jelenleg 1.3.1.3-asom van)

Ha valakinek van driverlinkje vagy tud segíteni az írjon legyenszíves!

Köszönöm

vmiki

Hát ehhez nem lenne rossz tudni a pontos nevét.

Enders

Ha minden igaz akkor Pinnacle PCTV Stereo kártya...

• 2 weeks later...
Sanzi
Ha minden igaz akkor Pinnacle PCTV Stereo kártya...

>>>ITT<<<, vagy >>>ITT<<< nézz szét. Van már újabb driver is. Jah, és az Patch-t is tedd fel, ezért:

This patch for Vision 5.9 fixes a problem concerning Audio level control that might occur on systems based on chipsets with Intel® High Definition Audio. If you have not encountered any problems with adjusting the Audio level via remote control, it is not necessary to install this patch.

• 3 months later...
Búgócsiga

Szevasztok

Nekem Pinnacle pctv 50e-m van.Ahogy megvettem,feldobtam a gépre úgy ahogy a tájékoztatóban volt.

A hang nálam 5 percig jó volt aztán semmi. Azóta sem. Gondoltam a hozzáadott szoftver lehet gyenge,letöltöttem a Christv-t, azzal is szép a kép, de hang az egy szál se.

Valaki ismeri ezt a terméket?

Szilus

Sziasztok!

Ma vettem egy PCTV Analóg PCi tv tunert. Feltelepítettem meg minden.

AZ a hiba hogy ha tv -re kapcsolom kép van de hang, nincs. Viszont ha rádióra kapcsolom, akkor van hang.

A leírásban írják hogy kössem össze a hangkátyával. Elõször ezt nem tettem meg de a rádión akkor is volt hang. Amúgy alaplapba épített hangkártyám van ( nem tudom ez menynire számít).

Szóval még mindig nincs hang és nem tudom mi a hiba. Valami driver kell, vagy valami beállítás nem jó, vagy rosszul kötöttem össze valamit? Légyszi ha tudtok segítsetek.

Elõre is köszi

Szilus

Annyit még hozzá hogy a beállításokban a hangforrásként a PCTV ANALOG PCI van bejelölve viszont a hangbemenetre pedig nincs semmi és nem is lehet semmit kijelölni. Lehet hogy ez a baj?

Molt@m

Ha a külsején van egy jack dugó akkor a hozzáadott kábellel kell a hangkártya Line-in vagy másik bemenetére kötni és a hangerőszabályzóban a Vonalbemenetet szabályozni hogy legyen hang. Ha nincs kívül dogó akkor belül van egy 4 pólusú csatlakozó. Adtak hozzá egy kábelt annak egyik végét a csatlakozóra a másikat az alaplapi hangkártyára kell kötni. Az alaplapi hangkártya bemenete egy általában Aux in vagy aux 1 vagy cd in vagy audio input szokott lenni.

Itt az alsó fekete vagy fehér lenne az: (nem a keretezett)

IPB kép

• 4 weeks later...
chsaba

Hali

Van egy kis problémám remélem tudtok segiteni. :confused:

Az a hejzet hogy van egy pctv stereo karim de hiába telepitem fel nincs kép csak hang van.

Már elég régóta a gépembe va de egy ideig nem használtam de akkor nem volt vele semmi gond most viszon nem akar müködni.

Szerintetek mi lehet a gond?

Remélem tud valaki segiteni.

Elõre is köszi !!

TarrG

Sziasztok!

Ma vettem egy Gigabyte GT-PTV-AF-RH tv kártyát. Feltelepítettem a cd-n levõ szoftvereket, amik hozzá jártak, de nekem sincs hang a tv adás közben. Rádió mûködk, de a tv adásnál csak kép van!

Sajnos ennél a tipusnál nincsen olyan lehetõség hogy hangkártyával összekötni, legalább is én nem talátam ilyet rajta és ilyesmi kábel se volt hozzá! Mit lehet tenni?

nagyjani

Állítsd át a hangnormát DG-re vagy DK-ra (PAL BG/DK), lehet hogy az a gondod.

Tomipapa

Sziasztok.

Új tag vagyok a segítségeteket kérném a következõ problémámhoz. Vettem egy Dazzle VideoCollector 2006 digitalizálót.Van hozzá Pinnacle Instant DVD Recorder,Studio Quick Start,illetve TV Center progi. Feltelepítettem összekötöttem majd próbáltam a régi videófilmeimet átírni. Minden stimmel csak a hang rettenetesen elcsúszik egyszerûen élvezhetetlen. A videóból egy scart átalakítón keresztül a videokompozit bemenetre csatlakozom,a hang jacken keresztül a hangkártya bemenetére megy. Próbáltam a kártya tuner bemenetére csatlakozni a koax kábellel de csak kép volt, hang nem.A hangkártya tipusa Realtek High Definition Audio.

• 2 weeks later...
Halasi Miklós

A hangcsúszást töb minden isokozza:

- gyenge szalagminõség

- a videotechnikából eredõ hangcsúszás

- gyenge minõségû hangkártya

- kodekpakkok

- töredezett merevlemez és még sorolhatnám. Nehéz kiszûrni mi okozza a gondot...

web

Sziasztok!

Nekem van egy fly tv platina tv tunerem és a gondom az az, hogy a MTV nek nincs hangja csak sistereg, a többi földiadónak meg van hangja, de a tv2 vel vannak gondok, hogy mindig meg kell piszkálnom a beállításokat, hogy ne legyen bogyós a kép és a hang ne sisteregjen.

• 1 month later...
dani19

hello!

Nekem is az a gondom ami Endersnek!Hogy tudom megoldani hogy jo legyen? :(

Enders ha neked sikerült akkor légy szíves segits!

Halasi Miklós

A hangsistergés valószínûleg azért van, mert ha német beállítást használtok, és a tuner nem tud többféle hangot lekezelni országonként (németeknél A2 van, nálunk NICAM, de nem akarok hülyeséget mondani), ezért ilyenkor célszerû Ausztriát beállítani. Ott már jól jön be a hang. ;)