tanko_sz 0 Share Posted August 30, 2006 Sziasztok! Mi a véleményetek a játékról? Én csak 2 napja játszok vele, de nagyon tetszik. Elkezdtem egy kampányt a magyarokkal. Elõször is be akartam biztosítani magamat nyugatról és északról.Azonnal szövetséget kötöttem az osztrákokkal. Szerettem volna a lengyelekkel is, de õk közbe kialakítottak egy szövetséget a litvánokkal és a bohémokkal(csehekkel). Közben Bohémia átváltott a protestáns hitre így kaptam egy ideiglenes casus belli-t(háborús ürügy). Szerettem volna elfoglalni õket de a lengyelekkel és a litvánokkal túl nagy falat lett volna nekünk. így õket hagytam. Beházasítottam magam Lengyelországba és Litvániába, így õk valószínüleg nem fognak megtámadni. így összes hadseregemet Velence ellen küldhettem. Az osztrákokkal és a horvátokkal karöltve persze nem volt nehéz legyõzni õket. A béke érdekében megkaptam Dalmáciát. Közben bekebeleztem a "birodalomba" Horvátországot. Sajnos Erdélyt nem tudtam elfoglalni, mert az utolsó pillanatban a lengyelek "ellopták" elõlem ír: Egyébként õk elfoglalták egész Moldáviát és Romániát is Utána háborút kezdtem "õsellenségünkkel", Szerbiával. Elfoglaltam aztán a vazallusommá tettem. Sajnos a törökök viszont elkezdtek jönni. Elfoglalták Koszovót! Most itt tartok. Nem félek a törököktõl, mert egy 30000 fõs seregem tárt karokkal várja õket Bánátban, Hunyadi János vezetésével. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riddick 0 Share Posted August 30, 2006 Ahogy elmesélted nekem is megtetszett, lehet én is kipróbálom . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko_sz 0 Author Share Posted August 30, 2006 Szerintem egy remek játék, és nem kell hozzá atomerõmû. Ráadásul hihetetlen részletes!!!! Grafikailag nem a legjobb, de ennek a játéknak nem ez az erõssége. Jól illusztrálja a történelmet is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko_sz 0 Author Share Posted September 11, 2006 Rengeteg sok minden történt Mo. val csak most nincs idõm leírni, de igérem nemsokára írok egy hosszabb leírást! Ha valakit esetleg érdekel a játék, az nagyon olcsón megkaphatja(EVM)! http://www.evm.hu/evm2/termek.php?id=149 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko_sz 0 Author Share Posted September 18, 2006 Szóval ott tartottam, hogy Hunyadi Jánossal vártam a törököt. Váratlanul a Ciprusi királyság hadat üzent az Ottomán birodalomnak, így a törökök erre öszpontosították a haderejüket. Kihasználva a váratlan alkalmat, megtámadtam az Ottomán birodalmat. A törökök leblokkoltak a meglepetéstõl, nem tudták eldönteni hogy melyik ellenséggel számoljanak le, így megpróbálták megosztani a hatalmas hadseregüket. Szerencsére a terv balul sült el, egy hatalmas csatában Boszniában legyõztem õket. És innen már nem volt megállás ! Miután elfoglaltam az egész Balkánt a töröktõl, úgy döntöttem békét kötök vele. Megállásom oka az az információ volt, hogy szövetségesem, az osztrákok hadat fog üzenni a Bohém-Lengyel-Litván szövetségnek. És hát a történelembõl tudjuk, hogy a kétfrontos háború nem vezet sikerre... Végül is hosszas béketárgyalások után egy elég megfelelõ békét kötöttünk: Bosznia és Albánia hozzám került + a törökök hadisarcot fizettek. Amire számoltam, az be is következett: Ausztria hadat üzent Bohémiának. Természetesen az osztrákok bennünket is felkértek, hogy segítsünk nekik. Mivel akkoriban a Lengyel-Litván erõk nagyon erõsek voltak, úgy döntöttem, hogy kimaradok a bajból. Természetesen az osztrákok becsapottnak érezték magukat, de nem tehettem mást. Õk sok évi háború után békén hagyták egymást. Addig én fejlesztésekre költöttem a bevételeimet. Lejárt a megállapodásunk a törökkel, így ujjabb háborút inditottam. Mivel a törököknek abban az idõben volt nagyobb gondjaik is, így gyorsan lezejlott az egész. Megkaptam Athént és Makedóniát. Mivel ezek a területek eléggé nacionalisták ezért sok a lázadás is. Épp egy lázadást vertem le amikor megdöbbenésebben leestem a székrõl !! Sógoraim, az osztrákok hadat üzentek nekünk!! Mivel minden seregem délen volt ezért nagy volt a gond. De okos taktikával és talán némi szerencsévelvisszavertem is, sõt, még Dalmáciát el is foglaltam! Viszont ez a háború nem jött jól. Technológiában elmaradtam Nyugat-Európától és ez nem elõnyös hosszútávon. Ezután minden pénzt a fejlesztésekre költöttem. Még nyalogatta a sebeit az ország, amikor Velence hadat üzent ! Most õ támad de a védelmem már készen áll. Még nem tudom mi lesz a jövõ, de majd kiderül! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sutike21 0 Share Posted December 24, 2006 Nem akarnék nagyon bénának tûnni de hogy lehet megoldani azt hogy a magyarokkal lehessek?? Mellõzzük az ilyen szavak használatát... Üdv.:Gereby Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko_sz 0 Author Share Posted January 18, 2007 A kampány részben lehet ugye választani 8 nép közül amiket a gép megad(a legerõsebb népek) de ha jobb egér gombbal kattintsz egyet valamelyik népre akkor kiadja az õsszes népet. És ott kiválasztod a Hungary-t Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordMersey 0 Share Posted February 22, 2007 Sziasztok! Kis segítséget kérek. Eredeti játékkal játszom, magyarítva 1.09-es patch-el! Természetesen a magyarokkal vagyok. Mikor kereskedőt szeretnék kihelyezni, hibaüzenettel kilép a játék... Ha valakinek sikerült megoldani a problémát, segítséget megköszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakku 0 Share Posted February 26, 2007 Sziasztok ! Hogyan fejlesztitek a gazdaságot nekem sehogysem sikerül? A költségvetés (budget) mindig negatívban van és így egy idõ múlva tönkre megyek. Ha elfoglalok egy területet az nem lesz az ország része, hiába állnak ott a csapatok. Ez valyon miért van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordMersey 0 Share Posted February 26, 2007 Gazdaságot adószedõ, törvényszolga stb. kinevezésével fejlesztessz. Kereskedõk kihelyezése is plusz bevételeket teremt. Ha elfoglalsz egy tartományt az csak akkor válik országod részévé, ha a békekötésnél a békekötés feltételeként szerepel. Országot akkor tudsz elfoglalni, ha az összes tartományát elfoglalod...ebben az esetben be tudod kebelezni, de vigyázz, mert ez néha nagyon rossz ötlet ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko_sz 0 Author Share Posted June 9, 2007 A magyarosítást nem ajánlom a játékhoz, mert bugos. Velem is megtörtént. A gazdaság már egy bonyolultabb téma. A bevételeid 3 forrásból származhat: a területeid adóiból, a vámokból és a hadisarcokból. Az adókat hivatali épületek építésével lehet növelni. A vámok a kereskedelmi központokban lévõ kereskedõid száma alapján van meghatározva. Hadisarcot meg gyõztes háború után kérhetsz. Minél inkább neked áll a zászló, annál inkább több pénzt kérhetsz (persze az ellenség pénzügyi helyzete is számit). Ezek a bevételeid. A kiadások legnagyobb része a hadsereg fenntartása és a kutatások. Ezt a kiadás/bevétel arányra kell nagyon figyelj. És persze a kincstárba se árt egy kis pénz a nehezebb idõkre. Ha okosan játszol, akkor nem lesznek pénzügyi gondjaid. Ha a magyarokkal vagy, akkor próbálj inkább az adókra és a hadisarcra koncertrálni. A vámokból úgyse lesznek bevételeid, mert a Velenceiek és a nyugat-európai országok le fognak gyõzni a versenyben. Próbálj meg minél több hadisarcot kicsikarni az ellenségbõl. Velenceieknek úgyis van elég pénzük, ráadásul a szárazföldi seregük elég gyenge. Néhányszor végigsöpörsz az országon és õk pedig szépen tejelnek . Én a Balkán felé terjeszkedtem, de persze ez nem kötelezõ (de erre a legkönnyebb). Nem hiszem, hogy Ausztria vagy Lengyel-Litván únió reális cél lehetne a kezdeti idõkben. Bocsi, hogy ilyen sok lett Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts