Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Europa Universalis 2


tanko_sz

Recommended Posts

tanko_sz

Sziasztok! Mi a véleményetek a játékról? Én csak 2 napja játszok vele, de nagyon tetszik.

Elkezdtem egy kampányt a magyarokkal. Elõször is be akartam biztosítani magamat nyugatról és északról.Azonnal szövetséget kötöttem az osztrákokkal. Szerettem volna a lengyelekkel is, de õk közbe kialakítottak egy szövetséget a litvánokkal és a bohémokkal(csehekkel). :mérges: Közben Bohémia átváltott a protestáns hitre így kaptam egy ideiglenes casus belli-t(háborús ürügy). Szerettem volna elfoglalni õket de a lengyelekkel és a litvánokkal túl nagy falat lett volna nekünk. így õket hagytam. Beházasítottam magam Lengyelországba és Litvániába, így õk valószínüleg nem fognak megtámadni. így összes hadseregemet Velence ellen küldhettem. Az osztrákokkal és a horvátokkal karöltve persze nem volt nehéz legyõzni õket. A béke érdekében megkaptam Dalmáciát. Közben bekebeleztem a "birodalomba" Horvátországot. Sajnos Erdélyt nem tudtam elfoglalni, mert az utolsó pillanatban a lengyelek "ellopták" elõlem :Sír: Egyébként õk elfoglalták egész Moldáviát és Romániát is :( Utána háborút kezdtem "õsellenségünkkel", Szerbiával. Elfoglaltam aztán a vazallusommá tettem. Sajnos a törökök viszont elkezdtek jönni. Elfoglalták Koszovót! :mérges: Most itt tartok.

Nem félek a törököktõl, mert egy 30000 fõs seregem tárt karokkal várja õket Bánátban, Hunyadi János vezetésével. :démonikacaj:

Link to comment
Share on other sites

riddick

Ahogy elmesélted nekem is megtetszett, lehet én is kipróbálom 8) .

Link to comment
Share on other sites

tanko_sz

Szerintem egy remek játék, és nem kell hozzá atomerõmû. Ráadásul hihetetlen részletes!!!! Grafikailag nem a legjobb, de ennek a játéknak nem ez az erõssége. Jól illusztrálja a történelmet is.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
tanko_sz

Rengeteg sok minden történt Mo. val csak most nincs idõm leírni, de igérem nemsokára írok egy hosszabb leírást! :)

 

Ha valakit esetleg érdekel a játék, az nagyon olcsón megkaphatja(EVM)!

http://www.evm.hu/evm2/termek.php?id=149

Link to comment
Share on other sites

tanko_sz

Szóval ott tartottam, hogy Hunyadi Jánossal vártam a törököt. Váratlanul a Ciprusi királyság hadat üzent az Ottomán birodalomnak, így a törökök erre öszpontosították a haderejüket. Kihasználva a váratlan alkalmat, megtámadtam az Ottomán birodalmat. A törökök leblokkoltak a meglepetéstõl, nem tudták eldönteni hogy melyik ellenséggel számoljanak le, így megpróbálták megosztani a hatalmas hadseregüket. Szerencsére a terv balul sült el, egy hatalmas csatában Boszniában legyõztem õket. És innen már nem volt megállás :démonikacaj: ! Miután elfoglaltam az egész Balkánt a töröktõl, úgy döntöttem békét kötök vele. Megállásom oka az az információ volt, hogy szövetségesem, az osztrákok hadat fog üzenni a Bohém-Lengyel-Litván szövetségnek. És hát a történelembõl tudjuk, hogy a kétfrontos háború nem vezet sikerre... :) Végül is hosszas béketárgyalások után egy elég megfelelõ békét kötöttünk: Bosznia és Albánia hozzám került + a törökök hadisarcot fizettek. Amire számoltam, az be is következett: Ausztria hadat üzent Bohémiának. Természetesen az osztrákok bennünket is felkértek, hogy segítsünk nekik. Mivel akkoriban a Lengyel-Litván erõk nagyon erõsek voltak, úgy döntöttem, hogy kimaradok a bajból. Természetesen az osztrákok becsapottnak érezték magukat, de nem tehettem mást. Õk sok évi háború után békén hagyták egymást. Addig én fejlesztésekre költöttem a bevételeimet. Lejárt a megállapodásunk a törökkel, így ujjabb háborút inditottam. Mivel a törököknek abban az idõben volt nagyobb gondjaik is, így gyorsan lezejlott az egész. Megkaptam Athént és Makedóniát. Mivel ezek a területek eléggé nacionalisták ezért sok a lázadás is. Épp egy lázadást vertem le amikor megdöbbenésebben leestem a székrõl :D !! Sógoraim, az osztrákok hadat üzentek nekünk!! Mivel minden seregem délen volt ezért nagy volt a gond. De okos taktikával és talán némi szerencsévelvisszavertem is, sõt, még Dalmáciát el is foglaltam! Viszont ez a háború nem jött jól. Technológiában elmaradtam Nyugat-Európától és ez nem elõnyös hosszútávon. Ezután minden pénzt a fejlesztésekre költöttem. Még nyalogatta a sebeit az ország, amikor Velence hadat üzent :mérges: ! Most õ támad de a védelmem már készen áll. Még nem tudom mi lesz a jövõ, de majd kiderül!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Sutike21

Nem akarnék nagyon bénának :mossfogat: tûnni de hogy lehet megoldani azt hogy a magyarokkal lehessek??

 

Mellõzzük az ilyen szavak használatát... :nénó: Üdv.:Gereby

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
tanko_sz

A kampány részben lehet ugye választani 8 nép közül amiket a gép megad(a legerõsebb népek) de ha jobb egér gombbal kattintsz egyet valamelyik népre akkor kiadja az õsszes népet. És ott kiválasztod a Hungary-t :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
LordMersey

Sziasztok! Kis segítséget kérek. Eredeti játékkal játszom, magyarítva 1.09-es patch-el! Természetesen a magyarokkal vagyok. Mikor kereskedőt szeretnék kihelyezni, hibaüzenettel kilép a játék... Ha valakinek sikerült megoldani a problémát, segítséget megköszönöm!

Link to comment
Share on other sites

dakku

Sziasztok !

 

Hogyan fejlesztitek a gazdaságot nekem sehogysem sikerül? A költségvetés (budget) mindig negatívban van és így egy idõ múlva tönkre megyek.

Ha elfoglalok egy területet az nem lesz az ország része, hiába állnak ott a csapatok. Ez valyon miért van?

Link to comment
Share on other sites

LordMersey

Gazdaságot adószedõ, törvényszolga stb. kinevezésével fejlesztessz. Kereskedõk kihelyezése is plusz bevételeket teremt. Ha elfoglalsz egy tartományt az csak akkor válik országod részévé, ha a békekötésnél a békekötés feltételeként szerepel. Országot akkor tudsz elfoglalni, ha az összes tartományát elfoglalod...ebben az esetben be tudod kebelezni, de vigyázz, mert ez néha nagyon rossz ötlet !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
tanko_sz

A magyarosítást nem ajánlom a játékhoz, mert bugos. Velem is megtörtént. A gazdaság már egy bonyolultabb téma. A bevételeid 3 forrásból származhat: a területeid adóiból, a vámokból és a hadisarcokból. Az adókat hivatali épületek építésével lehet növelni. A vámok a kereskedelmi központokban lévõ kereskedõid száma alapján van meghatározva. Hadisarcot meg gyõztes háború után kérhetsz. Minél inkább neked áll a zászló, annál inkább több pénzt kérhetsz (persze az ellenség pénzügyi helyzete is számit). Ezek a bevételeid. A kiadások legnagyobb része a hadsereg fenntartása és a kutatások. Ezt a kiadás/bevétel arányra kell nagyon figyelj. És persze a kincstárba se árt egy kis pénz a nehezebb idõkre. Ha okosan játszol, akkor nem lesznek pénzügyi gondjaid. Ha a magyarokkal vagy, akkor próbálj inkább az adókra és a hadisarcra koncertrálni. A vámokból úgyse lesznek bevételeid, mert a Velenceiek és a nyugat-európai országok le fognak gyõzni a versenyben. Próbálj meg minél több hadisarcot kicsikarni az ellenségbõl. Velenceieknek úgyis van elég pénzük, ráadásul a szárazföldi seregük elég gyenge. Néhányszor végigsöpörsz az országon és õk pedig szépen tejelnek :) . Én a Balkán felé terjeszkedtem, de persze ez nem kötelezõ (de erre a legkönnyebb). Nem hiszem, hogy Ausztria vagy Lengyel-Litván únió reális cél lehetne a kezdeti idõkben. Bocsi, hogy ilyen sok lett :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...