Jump to content
GSForum - Segélyvonal

AverTV PCMCIA Cardbus

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Elõször írok a forumban és segítségért fordulok hozzátok, kártyámmal kapcsolatos két problémámmal.

Vásároltam egy AverTV Cardbus PCMCIA tévétuner kártyát, melyen sikeresen beállítottam a csatornákat, de sajnálatomra, amikor alvó üzemmódból tér vissza a gépem, nem találja ismét a csatornákat, csak újra csatlakoztatva a kártyát tudom elõcsalni azokat.

Másik szívfájdalmam, hogy az adás rögzítésénél (amikor élõ mûsort veszek fel) választható AVI formátumnál egy-két másodperc vétel után kimerevedik a kép és ez kerül rögzítésre is - erre válaszul kaptam már azt, hogy a hardwer konfiguráció gyenge hozzá.

Gépem egy ASUS A6R-B002: Mobile Intel® Celeron® M 1600 MHz, ATi Mobility Radeon X200/128MB, 2x512MB DDR2-533 (csökkentve az alaplapra integrált grafikus vezérlõnek elkülönített 128 MB-al)

Kérlek segítsetek megtalálni kérdéseimre a választ.

Köszönettel!

Pampi

Halasi Miklós
Posted

Csak egy kérdésem volna: ChrisTV Lite-tal próbáltad már a driver telepítése után? :hááát:

• 4 months later...
Posted

Nekem is van egy szinte teljesen ilyen konfigurációm. Különbség talán annyi, hogy Aver Cardbus Pro kártyám van (Sztereó változat) és csak 512Mb RAM. Eddig nem tapasztaltam nagyobb problémát vele.

Felsorolom a kisebb kellemetlenségeket: :S

- Az Aver program megbontja a felvett anyagot 4Gb-os részekre

- Szintén az Aver programmal nem tudom egyszerre beállítani a m1-et és a többi adót egyszerre. Ez valószínûsíthetõ, hogy a Magyarországi kábeltévés szabványtalanságok oka. Olyan programoknál ahol frekvenciákat lehet megadni nincs gond ChrisTV, FLYTV2000...

- Kb. 10-15 percenként eldob egy képkockát (bár ez jellemzi a philips chipes kártyákat)

- hang és kép elcsúszást késõbb korrigálni kell ez programtól függõ kb. 500-600 ms

Hibernálást még nem próbáltam.

Készenlétnél nem vettem észre semmi feltûnõ hibát (kijelzõ fényerõváltozásán kívül).

Nekem megy a felvétel mpeg2-es 720x576-os felbontásban is 80-90%-os proci használat mellett. Bár általában 384x288-as felbontást használok MJpeg tömörítõvel (20-30%). A HDD viszont úgy néz ki, hogy kritikus pontja a felvételnek illetve a képeldobások számának (Külsõ, USB-s HDD-t még nem próbáltam).

A divx-es felvételt is próbáltam, ezt csak 384x288-as felbontásban bírja a gép.

• 4 weeks later...
Posted

Kipróbáltam a külsõ USB-s merevlemezt.

Elég jó a tapasztalatom.

Csak a felvétel elindításánál dob el képeket a felvevõprogram (IuVCR) utána nem. A belsõ merevlemezhez így is elég sûrûn fordul a gép, valószínûleg ez az oka a képeldobásoknak, ha a rendszermeghajtóra rögzítem a mûsort.

Az USB-s HDD egy Samsung 2.5" 120Gb-os PATA a keret Spire GigaPod V

• 1 year later...
Posted

Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a kártya: AverMedia AverTV DVB-T Express Card TV tuner amint olvastam tud HDTV-t is!

Az én laptopom támogatná a HDTV-s adást?

Processor: Intel Pentium Dual Core T2370

RAM: 2x1GB

VGA: Intel X3100

(gondolom ezek a kritikus pontok...)

és mindezt Windows XP SP3 mellett használnám.

Posted

Nézéshez szerintem elég lenne a processzor ereje, felvételhez nem hiszem.

Posted

Azért furcsa hogy egy 2 magos processzorral HDTV-t nem tudnék rögzíteni :D tudom, nagyon sok típus van, de azért mégis :D

Posted

Ha a képet tudod is rögzíteni, akkor még mellé a hangot, mondjuk 1.5 Mbit-eset. Hááát, nem tudom. :)

Próbáld ki! :)