Masa_Solo 0 Share Posted August 30, 2006 Sziasztok! Van egy kérdésem. Egyik winchesteren van telepítve egy windows 98 SE rendszer. A driverek feltelepítésénél minden simán megy, programok is mennek. Ha egy directX-es játékot szeretnék futtatni rajta, akkor bejön a kék halál, aztán újraindítás után a bootoláskor windows védelmi hiba, újra kell indítani a számítógépet. Csökkentett módban elindul a windows. A szémítógép: PIV 2.4 GHz proci, 1024 MB RAM, 60 Gb winchester, ASUS P4C800/P4P800 alaplap. Hangkártya és hálózat az alaplapon van. Megpróbáltam azt is, hogy az alaplapi hálózati kártyát letiltottam a BIOS-ban és betettem egy sima hálózati kártyát, de a probléma így is fennáll. Tud valaki segíteni vagy hozzászólni ehhez a problémához? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted August 30, 2006 Ha esetleg leírnád a kékhalál adatait, az segítene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 3, 2006 És ráadásul pont a videokártya maradt ki a felsorolásból. Meg hogy az alaplapi driverek, mint AGP fent vannak-e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masa_Solo 0 Author Share Posted September 6, 2006 Sziasztok! A videókártya egy 128 Mbyte-os NVIDIA Geforce 6800-as. Az alaplapi lemezrõl fent vannak a driverek. A hálózati kártya programjánál ír ki hibát, de a hálózat mûködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masa_Solo 0 Author Share Posted September 16, 2006 Lehet, hogy a következő a windows XP-s témába kéne, hogy menjen, de ide tartozik. Ugyanaz a számítógép, csak egy másik winchesterről megy. Windows XP van rajta, tökéletesen működött. Tegnap a gép indításakor kék halál jött be. A csökkentett módokat sem tudom behozni, sem a rendszer visszaállítást. A kék halál adatait nem lehet elolvasni. Két ismerősömtől is kértem tanácsot. Ők azt mondták, hogy alaplapot kell cserélni. Mi a véleményetek Nektek erről? Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 940 Share Posted September 19, 2006 Én azt mondom, vedd ki a vinyót, tedd be egy mûködõ gépbe, és ments róla mindent. (Alaplapcsere? Ha valamire mindig is allergiás volt a Windows XP az az alaplapcsere.) Egyébként tényleg nem ide tartozik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk07 0 Share Posted February 3, 2009 Sziasztok! Van egy Acorp 5ALI61-es alaplapom. Felrakom rá a Windows98SE-t. Mikor végez a telepítéssel akkor újraindul és kiírja: Windows védelmi hiba indítsa újra a számítógépet. Ezt miért írja ki? A konfiguráció: Acorp 5ALI61 400MHz AMD procival 32 MB videokártyával Elõre is köszönöm! adamk07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted February 3, 2009 Memória mennyisége? Tesztelted a memóriát? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk07 0 Share Posted February 4, 2009 A memória 176MB! Ebbe van EDO és a DIMM memória van benne! Kettõ DIMM 128MB és egy 32MB. Egy EDO 16MB-os. A memóriák jók! Még mi lehet a baj? Elõre is köszönöm! adamk07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted February 4, 2009 Próbáld meg csak a 128MB-s SD-vel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk07 0 Share Posted February 7, 2009 Nagyon köszönöm! Bevált! Sikerült felrakni! Miért felejti el a bios beállításokat? (Már vettem bele új elemet) Az lenne a kérdésem, hogy van benne egy 10GB HDD, de csak a 1,79GB ismer fel belõle. Ez miért van? Ja meg az, hogy miért nem ismeri fel a pendrivot? Elõre is köszönöm! adamk07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted February 7, 2009 Lehet, hogy valami elpukkant az alaplapon, pl. egy dióda, vlt már rá példa. A merevlemezes kérdést passzolom, lehet, hogy a BIOS-ban is turkálni kellene hozzá, de ez csak tipp. A pendriveodhoz keress drivert, nélküle nem fog menni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted February 7, 2009 Szerintem azért ismer fel csak olyan keveset, mert particionálva van és a másik fele nincs leformázva vagy NTFS vagy valamelyik Linux fájlrendszer van rajta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk07 0 Share Posted February 7, 2009 és drivert hol találok hozzá? a www.drivers.hu nem találtam. vagy milyen névem kell keresni? A biost meg azért felejti el, mert elszállt valami az alaplapon? adamk07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted February 7, 2009 Ha jól van berakva a gombelem, és a CMOS kapcsoló is a helyén van, akkor alaplaphiba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted February 7, 2009 A Wincseszter mire van formázva? FAT16 vagy FAT32? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk07 0 Share Posted February 8, 2009 A HDD-t a DOS formázta FAT-ban! Mi az a CMOS kapcsoló? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted February 8, 2009 íl: Alaplapi kézikönyv. De 99%, hogy jól van. Azon túl, hogy ha rosszul van, valószínűleg el sem indulna a gép, ha nem tudod, hogy mi az, nem hiszem, hogy hozzányúltál volna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamk07 0 Share Posted February 9, 2009 Ez igaz Na még az lenne a problémám, hogy mikor felrakom az alaplap AGP driverét (agp180.exe) akkor újraindításnaál azt írja ki, hogy a Fálj nem található (WIN98AGP.cat). A neten is rákerestem, de nem sok sikerrel! Ezt a fájt honnan lehetne letölteni? Közbe rájöttme a pendrivos kérdésre akinek ez a baja az töltese le a drivert innen: http://www.4shared.com/get/37149646/d0849d74/nusb33e.html Elõre is köszönöm! adamk07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts