Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Radioblog beillesztése

zsoltchelsea

Recommended Posts

zsoltchelsea

Köszi a segítséget!

Radioblogon regisztráltam rádiót magamnak, le is töltöttem, ami van, de nem tudom, hogy rakjam bele az oldalba. Tud valaki segíteni?

• 3 months later...
zsoltchelsea

Hi! aze egy olyan internetes rádió, amit az oldaladba kell építeni, és ki lehet választani számokat. Csak az a baj, hogy nem tudom, hogy mit rakjak fel. De azért köszi. (Ez a linkje azt hiszem.

• 1 month later...
Strar

Zolt: ezt olvasdd el a .zip-ben: Instructions.txt

Hasonló dolgot keresek én, egy ilyen radio-blog szerűséget, ahol nem kell átkódolni az mp3-mat semmibe sem, csak szimplán kilistáz egy internetes könyvtárat, playlis-ra rak, és play gomb meg megállítás, valamint beleáágyazható egy weblapba. Tud valaki ilyenről? (free, és nincsen benne reklám, valamint nem nehéz belőni. - XSPF Web Music Player-t ismerem, de ezzel csak szarakodni lehet.)

Sanzi

Mostanában én is utánanéztem ezeknek a dolgoknak, mert szerettem volna valami jó kis player részleget a blogomba. Sajna nem találtam még tökéletes megoldást. Szóval várom az ötleteket.

@Strar

Szerintem próbáld ki a >>>Miniamp<<< nevezetû plugint. Nem kódolja át a zenéket, és nagyon egyszerû használni. Átszínezhetõ, egyszerû, jó. Nekem egy bajom volt vele, hogy a Playlist .swf fájlja nem jelent meg mindig helyesen. De ez csak IE alatt volt tapasztalható.

@zsoltchelsea

Egyet értek, nézd meg az Instructions.txt-t. Bár ez le is van írva oda, ahonnan letöltöd. De azért a lényeg nagyon nagy vonalakban:

1. Letöltöd a .zip-et.

2. Van benne egy config.xml fájl, ami a kinézetért felelõs, ezt módosíts, hogy passzoljon a weboldaladhoz.

3. Másold be a kívánt zenáket a creat.sound directory mappába.

4. Futtasd vagy a convert64.bat vagy convert32.bat-ot, hogy megfelelõ formátumba legyenek kódolva a zenék. Értelem szerûen a nevek a bitrátát jelentik. Ha sok zenét teszel be, ez sokáig is eltarthat, de ez látszik, hogy éppen hol tart a kódolás.

5. Az így létrejött RBSS fájlokat másold fel FTP-re, a sounds mappába.

6. Nyisd meg azt a html, vagy php fájlt, ahova be akarod illeszteni, és a megfelelõ helyre írd be az alábbiakat:

<iframe src="http://weboldalam.hu/egy_mappa/sound/radioblog_mappaja/index.php" name="radio" scrolling="no" frameborder="0" width="220" height="320"></iframe>

Strar

Sanzi köszi, ez tényleg egész jó lejátszó! Csak egy proglémám van: A lejátszó a lap balfelső sarkában helyezkedik el. Hogyan tudnék beleírni a kódba úgy, hogy a pozícióját módosítsam? (pl középre v. hogy mégis melyik sorban melyik kép alatt helyezkedjen el? Bocsi de én nem értek a html porgramozáshoz, inkább vizuális típus vagyok :))

Szerk.: Már megoldottam! :)

zsoltchelsea

Köszi szépen mindenkinek. Akkor még nagyon béna voltam angolból (ráhajtottam mostanság), meg a txt fájlok olvasása nagyon kimerít. Genetkiai hiba... :) Nemsoká meg lesz oldva a probléma, hála nektek...

enjoys1ng1ng

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni? Készítettem egy radio.blog-ot, de valamit nagyon elrontottam. Feltöltöttem rengeteg zeneszámot rá, de mintha megkergült volna, ugrál egyikrõl a másikra, folyamatosan töltögeti be õket, s hiába nincs vége az elõzõnek, belekezd a következõbe amint betöltötte.

Mit rontottam el? Ez a zenegépem! = itt meg tudjátok nézni.

Sanzi

Hát, nem tudom, nekem semmi bajom nem volt. Nem ugrált, szépen mentek egymás után a számok. Nem tapasztaltam olyan problémát, amit leírtál, pedig sok számot meghallgattam. Lehet, hogy éppen amikor nézted a kiszolgálóval nem volt valami teljesen rendben. Esetleg ha más RadioBlog-ban is elõfordul ez a hiba, és csak Te tapasztalod, akkor lehet kodek hiba... :hááát:

enjoys1ng1ng

Köszi, éjszaka még kicseréltem 2.0 - ról 3.0-ra "zenegépet", s most már tényleg tökéletesen mûködik. Minden lapomon ott virít! :D

enjoys1ng1ng

:mérges: Miért nem mûködik IE-ben?????? Már éppen készültem elégedetten hátradõlni... Mikor eszembe jutott, hogy IE-ben még meg sem néztem.

Itt sem és itt sem és itt sem jelenik meg IE-ben a playlist. Csak Firefox-ban. Pedig minden ismerõsömnek IE-je van. :( Csak én utálom ennyire az IE-t (remélem nem)?

Sanzi

Hát, ez szerintem elég nagy lezserség a készítõk részérõl... (Amúgy nekem se megy IE - Avant Browser - alatt, de Foxival ok.)

• 2 months later...
korcos

Sziasztok. Igen nagy gondban vagyok. A honlapomra feltettem a radio blog 3.0 verziót. És sajnos mások csak a lejátszót látják a play listát nem. Így nem is tudják hallgatni. Ezer féle képpen próbáltam de nem bírok vele. Én meg kezdõ honlap építõ vagyok. Segítséget kérek Tõletek. Azt hiszem mindent úgy csináltam ahogy itt olvasgattam, de valószínû valahol csak tévedtem. Annyi változást tettem csak kínomban, hogy a soundot átneveztem Korcosra. De elõtte is ugyanazt csinálta, mint így. A kód amit beillesztettem az alábbi :

<html>
<head></head>
<body>
<script type="text/javascript" src="http://stat.radioblogclub.com/radio.blog/radio.blog.js"></script>
<script type="text/javascript">
RadioBlog.basepath = 'http://stat.radioblogclub.com/radio.blog/'
RadioBlog.playlist = 'http://legnet.hu/~korcos/radio.blog/Korcos/playlist.php'
RadioBlog.width = '200px'
RadioBlog.height = '200px'
RadioBlog.color.body = '#ECECEC'
RadioBlog.color.border = '#BBBBBB'
RadioBlog.color.button = '#999999'
RadioBlog.color.player_text = '#666666'
RadioBlog.color.playlist_text = '#666666'
RadioBlog.start()
</script>
</body>
</html> 

Az én gépemen úgy tûnik minden oké, de másoknál sajnos ez nem így mutatkozik.

Feltettem az egész rádio.blog -ot is teljesen. A honlapomat www.legnet.hu/~korcos/Kezdolap lehet elinditani

:Sír:

Ne használj piros színt! És ügyelj a helyesírásra! Mondat végén szóköz! Legközelebb figyelj ezekre. Kellemes fórumozást. Sanzi

zsoltchelsea

Ne használj piros színt. Amúgy pedig, nem nagyon kell változtatni a kódon, a kész kódot csak stílusában módosítsd. IE-ben nem nagyon jól megy a RadioBlog!

Sanzi

Egyszerû a válasz. Nem kompatibilis IE-vel.

korcos

Nem pirossal van beirva cim azt csak ide irtam ugy, az src aztán a script és a srcript type van pirossal irva de azon nem tudok változtatni. Hiába irtam át a jegyzettömben azokat is feketére amikor beillesztettem piros lett. Akkor azt mondod a kód így jól van ahogy feltettem? És mégsem mûködik? Hát szomorú lettem. De azért nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Boldog Karácsonyt !

Hogy nem kompatibilis az IE-vel nem mondanám, hiszen a redtomato.extra.hu oldalon találkoztam elõször ezzel a rádio bloggal és onnan szépen játsza a zenéket mind megtudom hallgatni akár firefoxal akár IE 7-el. Igaz azt nem tudom hogy ez utóbbi esetleg nem e jobb mint a korábbi IE 6-ok. Azt tudom, hogy mások nem látják a play listát így nem is tudják hallgatni. És ezért úgy tûnik a honlapomról számûzni kell a radio blogot.

Nem a kód miatt írtam, hogy ne használj piros színt. FÓRUMSZABÁLYZAT 8. pont. Használd a Szerkesztés gombot, és ne írj új hozzászólást. Kellemes Karácsonyt! Sanzi

enjoys1ng1ng

Korcos!

Tegnap este megírtam neked priviben miért nem látszik a listád. Nem kaptad meg?

RadioBlog.playlist = 'http://legnet.hu/~korcos/radio.blog/Korcos/playlist.php'

ezt a sort javítsd ki erre:

RadioBlog.playlist = 'http://www.legnet.hu/~korcos/radio.blog/Korcos/playlist.php'

Vagy már megtetted és így sem működik?

<html>
<head></head>
<body>
<script type="text/javascript" src="http://stat.radioblogclub.com/radio.blog/radio.blog.js"></script>
<script type="text/javascript">
RadioBlog.basepath = 'http://stat.radioblogclub.com/radio.blog/'
RadioBlog.playlist = 'http://www.legnet.hu/~korcos/radio.blog/Korcos/playlist.php'
RadioBlog.width = '200px'
RadioBlog.height = '200px'
RadioBlog.color.body = '#ECECEC'
RadioBlog.color.border = '#BBBBBB'
RadioBlog.color.button = '#999999'
RadioBlog.color.player_text = '#666666'
RadioBlog.color.playlist_text = '#666666'
RadioBlog.start()
</script>
</body>
</html>

Nekem így látszik a listád! Boldog Karácsonyt! :)

Még azt is írtam neked,hogy szerintem a linkekben csak kisbetűket kellene használni, de ha ezt rosszul tudom és nincs jelentősége javítsatok ki!

zsoltchelsea

Jól mondtad, teljes linket kell használni itt.

korcos

Köszönöm a segítséget úgy tűnik jól működik a radio blogom. Egy másik gépen megnéztem. :D Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok minden fórumozónak és még jobbat annak aki segített !!!

DJGABI
Ez a zenegépem! = itt meg tudjátok nézni.

Szerintem szuper lett, már vagy egy órája hallgatom a zenéidet!

Sanzi

Egy kérdés. Honnan tudom letölteni a 3-as verziót? Én sehol nem találtam...

u.i.: Már megtaláltam. >>>KATT<<<

Sanzi

Sikerült beüzemelni a 3-mas verziót. >>>ITT<<< lehet hallgatózni.

enjoys1ng1ng

Sziasztok!

Két kérdésem is lenne, hátha valaki tudja a választ.

1/ Lehet e átlátszóságot adni a radio.blog-nak? (opacity?)

2/ A zeneszámok zene.rbs formátumban vannak feltöltve - lehet e "visszakonvertálni' mp3-ra és hogyan?

• 1 month later...
Sanzi

Mivel a kettõ dolog teljesen különbözik. Ez a szolgáltatás más, mint amirõl mi beszéltünk.

zauber
Mivel a kettõ dolog teljesen különbözik. Ez a szolgáltatás más, mint amirõl mi beszéltünk.

Köszi azóta rájöttem!

Viszont egy kis segítséget szeretnék kérni!

Sajnos ezzel a radioblog-gal elakadtam valahol.

1. letöltöttem a zip-et

innen: http://forums.radioblogclub.com/viewtopic.php?t=7378

2. bemásoltam a kívánt zenáket a creat.sound directory gyökérbe

3. Futtattam a convert64.bat -ot,

ekkor dos os alapon megcsinálta a konvertálást

4. Az így létrejött RBS fájlokat felmásoltam a honlapomra egy sounds mappába.

5. létrehoztam egy html-t következõ kóddal:

<iframe src="http://csengoi.extra.hu/sound/radioblog_mappaja/index.php" name="radio" scrolling="no" frameborder="0" width="220" height="320"></iframe>

és a végeredmény az hogy nem mûködik!

A radioblog_mappaja és az index.php-t is be kellene valamire helyettesítenem?

Netán az egész letöltött és kicsomagolt radioblogot is fel kellene tennem az FTP-re?