hgf 0 Share Posted August 28, 2006 Üdv mindenkinek! Egy mappámat szeretném ellátni saját ikonnal (tehát, hogy ne a megszokott sárga mappaikon, hanem egy egyedi jelölje). A trükk ott van, hogy ez a mappa USB-kulcson figyel. Azt már megoldottam, hogy a saját gépemen megváltoztassam az ikonját (köszönhetõen e fórum korábbi tippjeinek), de vajon lehetséges-e úgy saját kinézetet adni annak a mappának, hogy akárhová viszem, minden számítógépen azt lássam? hgf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charizard 0 Share Posted August 28, 2006 Parancsikonnal igen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hgf 0 Author Share Posted August 28, 2006 Ne haragudj, nem értem. Hogyhogy parancsikonnal? Én konkrétan azt szeretném, hogy amikor - bárhol, bármelyik számítógépen, akár jártam már ott, akár nem - megnyitom az USB-kulcs meghajtóját, a rajta lévõ mappák közül ez az egy mappa saját ikonnal látszódjon, ne a szokásos windowsos "alap-sárga" ikonnal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 28, 2006 Gondolom úgy érti, hogy az USB kulcsra teszed azokat az ikonokat, amilyenre akarod változtatni a mappát. És ezt az USB kulcson lecseréled, akkor mindenhol egyforma lesz a mappakinézet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hgf 0 Author Share Posted August 28, 2006 Megpróbáltam lecserélni (az ActivIcons nevû programocskával), de más gépeken változatlanul a sárga mappa jelenik meg. Hogyan cseréljem le? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 28, 2006 Ne programmal: manuálisan cseréld le. És mivel az ikon elérési útja az USB kulcson lesz, így az nem változik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 940 Share Posted August 28, 2006 Manuálisan: jobb gomb a mappán --> Tuladjonságok --> Testreszabás. De szerintem nem fog működni. Az ikont a teljes elérési úttal tárolja, tehát ha a te otthoni gépeden az USB kulcs mondjuk F: és az ikon elérési útja F:\ikonok\mappaikon.ico, de a másik gépen G: betűjelet kap, akkor "nem lesz meg neki" az ikon, és automatikusan visszavált sárgára. Legalábbis csodálkoznék, ha nem így történne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hgf 0 Author Share Posted August 28, 2006 No igen, épp ez a problémám. A teljes elérési út miatt használhatatlan ez a mód (és még "ikoncsere" sincs az USB-kulcsos mappák esetében, ezért is kellett segédprogramot használnom). Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 940 Share Posted August 28, 2006 Tényleg nem! Viszont az mûködik, hogy csinálsz egy mappát az Asztalon, a Testreszabásban hozzárendelsz egy másik ikont, és ezután kimásolod az USB-kulcsra. Nálam a megváltoztatott ikonnal jelent meg. Sõt, többszöri ki-berakás után is. Persze másik gépben ez ugyanúgy nem fog mûködni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hgf 0 Author Share Posted August 28, 2006 Márpedig a cél, ugye, az volna... De a mindenféle programoknak viszont van saját ikonjuk, anélkül, hogy ikonfájlt mellékeltek volna hozzájuk. Vagyis azokba "bele van építve" a kinézetük, bizonyára. Ilyet nem lehet csinálni mappával? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fapuma 0 Share Posted August 28, 2006 Ha az ikon a mappán belül van, akkor a testreszabás után Total Commanderrel meg kell keresni a mappában levő desktop.ini-t, és jegyzettömbbel kitörölni az ikon elérési útját, hogy csak a neve maradjon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hgf 0 Author Share Posted August 29, 2006 Nahát, fapuma, zseniális vagy. Kipróbáltam, tényleg mûködik (más gépeken is). Köszönöm! (Ez a topic ugyancsak rövid életû volt. Nyugodjék békében ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botond 0 Share Posted November 26, 2006 Ha létrehozol a pen drive-odon egy mappában egy desktop.ini fájlt, és beleírod az ikon elérési útját, nem fog megjelenni azikon, mert a mappa atribútumát is meg kell változtatnod, ha jól tudom system-re. Ez Total Commanderrel megoldható. A desktop.ini-be nem csak abszolút hivatkozást lehet megadni. Ha ezt írod be: ..\Dokumentumok\Képek\Ikonok\icon.ico akkor is mûködni fog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botond 0 Share Posted November 27, 2006 Egy desktop.ini fájlnak így kell kinéznie: [.ShellClassInfo] InfoTip=This is an info tip! IconFile=Icons\icon.ico IconIndex=0 Az "InfoTip"-hez írt szöveg a mappára való rámutatáskor jelenik meg. Az "IconFile" amegjelenítendõ ikon elérési útja. Ez lehet .ico vagy .dll kiterjesztésû. Az "IconIndex" az ikon száma a megadott fájlban. Figyelem! Mindenképpen meg kell adni legalább 0 értéket neki, különben nem fog megjeleníteni semit! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts