Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenkinek!

Egy mappámat szeretném ellátni saját ikonnal (tehát, hogy ne a megszokott sárga mappaikon, hanem egy egyedi jelölje). A trükk ott van, hogy ez a mappa USB-kulcson figyel. Azt már megoldottam, hogy a saját gépemen megváltoztassam az ikonját (köszönhetõen e fórum korábbi tippjeinek), de vajon lehetséges-e úgy saját kinézetet adni annak a mappának, hogy akárhová viszem, minden számítógépen azt lássam?

hgf

Posted

Ne haragudj, nem értem. Hogyhogy parancsikonnal? Én konkrétan azt szeretném, hogy amikor - bárhol, bármelyik számítógépen, akár jártam már ott, akár nem - megnyitom az USB-kulcs meghajtóját, a rajta lévõ mappák közül ez az egy mappa saját ikonnal látszódjon, ne a szokásos windowsos "alap-sárga" ikonnal.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Gondolom úgy érti, hogy az USB kulcsra teszed azokat az ikonokat, amilyenre akarod változtatni a mappát. És ezt az USB kulcson lecseréled, akkor mindenhol egyforma lesz a mappakinézet.

Posted

Megpróbáltam lecserélni (az ActivIcons nevû programocskával), de más gépeken változatlanul a sárga mappa jelenik meg. Hogyan cseréljem le?

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Ne programmal: manuálisan cseréld le. És mivel az ikon elérési útja az USB kulcson lesz, így az nem változik.

Posted

Manuálisan: jobb gomb a mappán --> Tuladjonságok --> Testreszabás.

De szerintem nem fog működni. Az ikont a teljes elérési úttal tárolja, tehát ha a te otthoni gépeden az USB kulcs mondjuk F: és az ikon elérési útja F:\ikonok\mappaikon.ico, de a másik gépen G: betűjelet kap, akkor "nem lesz meg neki" az ikon, és automatikusan visszavált sárgára.

Legalábbis csodálkoznék, ha nem így történne. :)

Posted

No igen, épp ez a problémám. A teljes elérési út miatt használhatatlan ez a mód (és még "ikoncsere" sincs az USB-kulcsos mappák esetében, ezért is kellett segédprogramot használnom).

Posted

Tényleg nem! :pislog:

Viszont az mûködik, hogy csinálsz egy mappát az Asztalon, a Testreszabásban hozzárendelsz egy másik ikont, és ezután kimásolod az USB-kulcsra. Nálam a megváltoztatott ikonnal jelent meg. Sõt, többszöri ki-berakás után is. Persze másik gépben ez ugyanúgy nem fog mûködni. :(

Posted

Márpedig a cél, ugye, az volna...

De a mindenféle programoknak viszont van saját ikonjuk, anélkül, hogy ikonfájlt mellékeltek volna hozzájuk. Vagyis azokba "bele van építve" a kinézetük, bizonyára. Ilyet nem lehet csinálni mappával?

Posted

Ha az ikon a mappán belül van, akkor a testreszabás után Total Commanderrel meg kell keresni a mappában levő desktop.ini-t, és jegyzettömbbel kitörölni az ikon elérési útját, hogy csak a neve maradjon.

Posted

Nahát, fapuma, zseniális vagy. Kipróbáltam, tényleg mûködik (más gépeken is). Köszönöm!

(Ez a topic ugyancsak rövid életû volt. Nyugodjék békében :D )

• 2 months later...
Posted

Ha létrehozol a pen drive-odon egy mappában egy desktop.ini fájlt, és beleírod az ikon elérési útját, nem fog megjelenni azikon, mert a mappa atribútumát is meg kell változtatnod, ha jól tudom system-re. Ez Total Commanderrel megoldható. A desktop.ini-be nem csak abszolút hivatkozást lehet megadni. Ha ezt írod be:

..\Dokumentumok\Képek\Ikonok\icon.ico

akkor is mûködni fog.

Posted

Egy desktop.ini fájlnak így kell kinéznie:

[.ShellClassInfo]
InfoTip=This is an info tip!
IconFile=Icons\icon.ico
IconIndex=0

Az "InfoTip"-hez írt szöveg a mappára való rámutatáskor jelenik meg.

Az "IconFile" amegjelenítendõ ikon elérési útja. Ez lehet .ico vagy .dll kiterjesztésû.

Az "IconIndex" az ikon száma a megadott fájlban. Figyelem! Mindenképpen meg kell adni legalább 0 értéket neki, különben nem fog megjeleníteni semit!