Jump to content
GSForum - Segélyvonal

XFCE Windowsra

kaliode

Recommended Posts

kaliode

Nagyon megtetszett Linux alatt a XFCE felület, ezért szívesen használnám Windows alatt is. Van erre megoldás?

Babó22

Sajnos nincs.

kaliode

Azért kösz! :(

• 10 months later...
Linuxbarát

Eléggé szûkszavúan intéztek el.

Ami a lényeg: Linuxon az ablakkezelõ (vagyis amit látsz), csomagolásként mûködik. Bármikor eltávolíthatod, lecserélheted. :)

Windowson a kezelõfelület egybe van építve az operációs rendszerrel. Csere nincs, azzal kell beérned ami van. :(

payskin

Nagyon szűkszavúan intézték el, majdnem egy éve! ;) Ettől még persze igaz, amit írsz, csak az ilyen újjáélesztett halott témáknak nem sok teteje van.

Szabee94

XFCE-re sajnos tényleg nincs, de láttad már a BlackBox-ot.

Egyszerûen szép gyors és több száz témával és öt-hat pluginnel elfér egy floppyn!

Nekem is ilyen van. És csekély tudással is meg lehet olyan felületûre csinálni, mint pl: kde, gnome vagy XFCE.

honlap: bb4win.sourceforge.net/bblean/

screenshotok (feltétlenül látnod kell :)) : http://www.boxshots.org/

• 2 months later...
ghkghzihkuu

Errõl a BlackBox-ról hol lehetne többet ovasni? Ugyanis telepítettem. Mûködik is, azaz ki tudom választani a környezetben, elõ is jön, de szürke képernyõvel és csak a menük fejlécét mutatja.

Letöltöttem hozzá a whiteBOX-ot, amivel lehet menüt szerkeszteni. Át is szerkesztettem, de nem azt látja, hanem az eredeti üreset. Rákerestem, és azt mondja az online súgó, hogy van konfigurációs fájlja, de én ilyet nem találok.

Ezt mondja a súgó:

2.1) Where is the config file located?

The default location of the config file is ~/.blackboxrc.

The location can be overwritten using the -rc command line option. You need to pass the option to the blackbox binary executable. Usually you do this in your ~/.xinitrc or ~/.Xsession file.

Some people prefer to use the -rc option and explicitly choose a config file placed under their ~/.blackbox/ directory. This way, they have all the Blackbox files in the same place.

Nekem nincs, vagy legalábbis nem találom ezeket a fájlokat, pl.: ~/.blackboxrc .

Ráadásul azt sem tudom, hol keressem. És azt sem tudom, hogy minek kell benne lennie.

Ebben tudna valaki segíteni? De lépésrõl lépésre! (Pl. konzolt nyitni x paranccsal pontosan mit kell begépelni, hogy kell áthelyezni, stb.)

A whiteBOX legalább grafikus felület (KDE alatt is megy, feltehetõleg valami X11), azzal tudok bánni.

Köszi.