Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nem tudom megnyitni !

Lívia

Recommended Posts

Lívia

Sziasztok! Az a problémám, hogy a Kika honlapját nem tudom megnyitni. Magát az oldalt beadja, de hiába kattintok rá a közepére, nem történik semmi! Azt olvastam a neten, hogy azért van ez a probléma, mert kikapcsoltam a javascript-et. Azt sem tudom mi az! Felraktam a Java programot, de mivel nem történt változás, hát le is dobtam. Már nem is a kika érdekel hanem az, hogy mi a fene baja van a gépnek. Ha valaki tudna segíteni akkor írjon. Köszi, Lívia.

Charizard

Kár volt leszedni a java-t. Az nem egy olyan program, hogy "felteszem, ha kell", hanem felfogható egy rendszerprogramnak. Nélküle nagyon sok minden nem jól mûködik. Tedd vissza.

Omega32

Az a program valóban sok helyre kell. Viszont elárulhatnád milyen böngészõvel próbáltad!

Lívia

Köszi a hozzászólásokat. A böngészőm Microsoft Internet Explorer.

Garono

Hé! A Java meg a JavaScript két külön dolog! Nem összekeverendõ! Míg a Java a Java bájtkódot dolgozza fel, addig a JavaScript-et a böngészõ, és közük sincsen egymáshoz. Az nem megoldás, ha felteszed a JRE-t, és csodálkozol, hogy nincs változás... nem is kell lennie. :hááát:

Megnéztem a Kika oldalát, oda JavaScript kell. Kapcsold be... nem tudom hol kell (Linuxon nincs IE...), keresgélj a beállításokban. Ha minden kötél szakad telepíts egy Mozilla Firefoxot. Esetleg lehet, hogy az IE nem képes feldolgozni azt a JS-t.

Omega32

Huhhh... De rég használtam. Inkább próbálj ki egy alternatív böngészőt (Firefox, Opera stb.).

Egyébként megpróbáltam behozni a lapot én is, és valamiért az a script nem csinál semmit, hiába engedélyezem és töltöm be újra, és hiába adok neki plusz jogokat (Firefox). Valami más gond lehet ott... :hááát: Az oldal többi része viszont működik.

Lívia

5 éve van számítógépem, de gőzöm sincs, hogy kell bekapcsolni a javascriptet. Kattingattam én mindenre a gépemen! Lehet újítani kéne egy újabb Explorerre, de 2 hete nem tudom aktiválni a gépem, mert azt írja , hogy "nyilvántartásunk szerint már elérték az ezzel a termékazonositó kulccsal engedélyezett Windows aktiválások számát". Lehet! 4 éve vettem az operációs rendszert és igen, jó párszor aktiváltam már! De azt eddig nem tudtam, hogy az aktiválások száma korlátozott!

Garono

Mondom, lehet az Explorer nem képes feldolgozni! Tegyél fel egy másik böngészőt! Nálam működik Firefoxszal. :hááát:

Lívia

Rendben! Felrakok egy másik böngészőt és utána jelentkezem, hogy mi történt. Ha valakinek van ötlete az aktiválással kapcsolatban, örülnék neki. Üdv.

kfx

Internet Explorerben.

Eszközök-->Biztonság-->

Rámész a földgömbre, ami alatt az internet felirat található, rákattintasz.

Megnyomod az alapértelmezett szint gombot, mire megjelenik egy csúszka. Azt állítsd közepesre. Elvileg így engedélyezett a JS-ek futtatása.

Amúgy FireFox a tuti. ;)

Charizard

:) Hova kattintottál? A párnára? Ugyanis lehet, hogy nem a böngészővel van a baj, hanem magával az oldallal. Pl. a párnára klikkelve nekem sem jön be semmi se Internet Explorerrel, se Firefoxszal. Szóval csak azért mert valami nem megy, ne telepíts feleslegesen más böngészőt. Nem az a megoldás. Gondolj arra is, hogy egyszerüen hibás a weblap. Kikáéknál ez simán előfordulhat.

Szóval a párnára klikkelve semmi sem történik, de a szöveges linkek működnek. Internet Explorerrel is. (Sőt, az osztrák lapon sem jó a közéspő kép ... Szerintem valami fals link. Egyszerüen ennyit tud a Kika.)

kfx

A székek mind a prospektus oldalt hozzák be.

Mindegyik ugyanazt.

Lívia

Már mindegy! Felraktam a Firefoxot, aztán mivel figyelmeztettek, hogy ez elavult, felraktam az új 1.5-ös változatot és semmi! Valószínű a Kika oldala a rossz! De nekem ennyi év után nagyon furcsa ez a böngésző! Azt hiszem, visszarakom a régit! Van valakinek ötlete az aktiválásra vagy hívjam fel telefonon őket és verjem ki a hisztit?

Charizard

Milyen aktiválásra? A Java bekapcsolására gondolsz? Az alapértelmezésben be van kapcsolva.

Lívia

Nem. A legálisan vásárolt operációs rendszerem aktiválására gondoltam, mivel szeretnék a Microsofttól letölteni frissítéseket stb. (Ha már egyszer kiadtam érte egy rakás pénzt!)

Charizard

Hát akkor aktiváld a neten. Ha ott nem menne, hívd fel az ingyenes számukat, és ott megcsinálják. Csak anynit kell mondani, hogy most szeretnéd aktiválni, és csak erre az egy gépre van telepítve. Ennyi.

Lívia

kfx. A csuszkám a... szóval eddig nem itt volt. A Firefoxot eddig nem is láttam! :mérges: Teljesen más a Firefox beállítása, mint az Explorernek! Nem tudom egyenlőre beállítani a biztonsági szintet!

Charizard . Holnap az első dolgom lesz a telefonálás. Köszi mindenkinek. Sziasztok.

Garono

Ti nem értitek meg, hogy a Javanak semmi köze ehhez? :pislog:

Szerk.: amúgy nem Kikáéknál van a gond, mert nálam mûködik az oldaluk! :hááát:

Omega32

Firefoxot az eszközök->beállítások->tartalomnál keresgess (azthiszem ezek magyarul, itt angol Firefox van).

@Garono

6. hozzászolásomat olvasta is valaki? Egyébként tudjuk, hogy nem ugyanaz. Ez szerintem ki is derült. Már a 2. hozzászolás is csak annyit mondott, hogy ez egy olyan program, amit nem baj, ha telepítenek, sok helyre kellhet (én is ezt írtam). Középen, ha arra a képre kattintasz történik valami, mert nekem nem. Az oldal többi része viszont nálam is ok.

Garono

Nálam minden mûködik, egyedül Szlovéniára nem lehet kattintani, gondolom még nincs kész az oldaluk. De minden más jó. Amúgy azt nem értem miért került egyáltalán szóba a Java... :béke:

Omega32

Java vs. javascript. A név hasonlóság miatt került szóba, a téma indítója utána olvasott mi lehet a gond, és a "java ki van kapcsolva"-ból ő az előbbire gondolt (amit te nem értesz, hogy kerül ide). :P

A javascript pedig pl. Firefox alatt az eszközök->beállítások->és ott lesz egy olyan is, hogy javascript. Ezt pl. linkeknél használják (ha Firefoxban egy ilyen link fölé viszed a állapotsorba feltünik, hogy java script: akármi). Az adott honlapon a középen lévő kép (valami párnát hirdet) ilyen. Kérdés mostmár számomra, hogy egy lapot nézünk? Googlebe a "kika" szót beütve mindjárt az első link :hááát:

zsoltchelsea

Hi! A párnás cucc nálam sem megy. (Igaz, hogy én is IE-t használok). Itt szerintem a KIKA inkább Firefoxra ment, mert nálam minden más JS bejön csont nélkül.

Omega32

Firefox alatt se megy :démonikacaj:

Garono

Én ezt nézem. És mondom, tökéletesen fut (Firefox 1.5 Linux). :hááát:

Megnéztem a Google találatát, az meg ez. :pislog: Ebben az a furcsa, hogy én azt írtam be, hogy "kika.hu", és az általam nézett jött elő. A Google meg a másodikat adja elsőnek, pedig az is "kika.hu". :huh:

zsoltchelsea

Az azért lehet, mert egy tartományon belül vannak. Ha beljebb van a találat, akkor az az oka. Amúgy nekem most sem megy, itt nagyon elvágtak valamit. Őszintén szólva inkább sima HTML linket adtam volna neki, nem szenvedtem volna a JS-tel.