level Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Form <textarea> mezõvel viszek be adatokat, amik aztán a MySQL adatbázisba kerülnek. A probléma az, hogy ha a szövegben entert nyomok, és utána mysql_query()-vel kilistázom az adatokat a táblából, akkor az enter utáni szöveg nem kerül új sorba, hanem folyamatosan írja ki, mintha ott csak sima szóköz lenne. Megnéztem egyenesen a MySQL-táblában, ott még új sorban jelenik meg a szöveg. De kiíratás után a böngészõben már nem. A probléma a tárhelyen (extra) és a saját gépen is jelentkezik. Szerintem a <br> hiányzik neki, de hogy tudnám ezt oda beszúrni úgy, hogy ne a felhasználóknak kelljen már beírkodni a formon keresztül, de ne is nekem kelljen minden egyes szöveget korrigálni a phpmyadminban...?
Greene Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Igen ezzel már én is találkoztam. Szerencsére nekem nincs belőle bajom mert telefonszámokat válogatok szét, és ott adatonként van egy szünet. Nem tudok rá gyógyírt. A MySQL egyébként egybe rakja az egészet sortörés nélkül, a PHPmyadmin nem lényeges. Esetleg PHP-ban az strlen függvénnyel lehet valamit kezdeni. Vagy alapból nem textarea-t kéne használni, hanem valami komolyabbat. Hirtelen php-ban nincs rá ötletem, csak bashben.
level Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 Köszi. Közben arra jöttem rá, hogy valószínûleg nem a MySQL a felelõs a dologért, hanem talán a HTML és PHP közti kommunikációban lehet a probléma. Ugyanis ha bármit küldök textareán keresztül, és azt egy következõ fájlban egy változó értékeként kiírom, akkor is pont ugyanez történik. (Az az érdekes, hogy ha egybõl elküldöm mailben, akkor viszont a postafiókban jól jelenik meg a szöveg... de ha a honlapon írom ki, akkor nem... ) Mi lenne az a "komolyabb", amit a textarea helyett használhatnék?
Greene Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 Azt sajnos nem tudom. De a MySQL nem kezeli le a sortöréseket. PHP-val kéne megcsinálni valahogy.
Biszke Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Ezzel a php kóddal tudod lecserélni a \n sortörést <br> sortörésre: $szoveg = str_replace("\n","<br />", $kiolvasott_szoveg); print "$szoveg";
level Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 Ezt kerestem, így már jó. Nagyon köszönöm!
Greene Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Köszi Biszke! Bashben hasonló a "sed" parancs bizonyos paraméterekkel. Jópofa, hogy ennyi a hasonlóság.
payskin Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Van rá a PHP-ban egy külön parancs, úgy hívják nl2br!
Recommended Posts