Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ENTER probléma + MySQL

Recommended Posts

Posted

Form <textarea> mezõvel viszek be adatokat, amik aztán a MySQL adatbázisba kerülnek. A probléma az, hogy ha a szövegben entert nyomok, és utána mysql_query()-vel kilistázom az adatokat a táblából, akkor az enter utáni szöveg nem kerül új sorba, hanem folyamatosan írja ki, mintha ott csak sima szóköz lenne. Megnéztem egyenesen a MySQL-táblában, ott még új sorban jelenik meg a szöveg. De kiíratás után a böngészõben már nem. A probléma a tárhelyen (extra) és a saját gépen is jelentkezik. Szerintem a <br> hiányzik neki, de hogy tudnám ezt oda beszúrni úgy, hogy ne a felhasználóknak kelljen már beírkodni a formon keresztül, de ne is nekem kelljen minden egyes szöveget korrigálni a phpmyadminban...? :(

Posted

Igen ezzel már én is találkoztam. Szerencsére nekem nincs belőle bajom mert telefonszámokat válogatok szét, és ott adatonként van egy szünet.

Nem tudok rá gyógyírt. A MySQL egyébként egybe rakja az egészet sortörés nélkül, a PHPmyadmin nem lényeges. Esetleg PHP-ban az strlen függvénnyel lehet valamit kezdeni. Vagy alapból nem textarea-t kéne használni, hanem valami komolyabbat.

Hirtelen php-ban nincs rá ötletem, csak bashben.

Posted

Köszi. Közben arra jöttem rá, hogy valószínûleg nem a MySQL a felelõs a dologért, hanem talán a HTML és PHP közti kommunikációban lehet a probléma. Ugyanis ha bármit küldök textareán keresztül, és azt egy következõ fájlban egy változó értékeként kiírom, akkor is pont ugyanez történik. (Az az érdekes, hogy ha egybõl elküldöm mailben, akkor viszont a postafiókban jól jelenik meg a szöveg... de ha a honlapon írom ki, akkor nem... :pislog: )

Mi lenne az a "komolyabb", amit a textarea helyett használhatnék?

Posted

Azt sajnos nem tudom. De a MySQL nem kezeli le a sortöréseket. PHP-val kéne megcsinálni valahogy.

Posted

Ezzel a php kóddal tudod lecserélni a \n sortörést <br> sortörésre:

$szoveg = str_replace("\n","<br />", $kiolvasott_szoveg);
print "$szoveg";

Posted

Ezt kerestem, így már jó. Nagyon köszönöm! :D

Posted

Köszi Biszke! :)

Bashben hasonló a "sed" parancs bizonyos paraméterekkel. Jópofa, hogy ennyi a hasonlóság. :)

Posted

Van rá a PHP-ban egy külön parancs, úgy hívják nl2br! :)