CsVeronika Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Nekem Windows Xp-m van, és azon rajta volt ez a program. Miután a következõ változat ingyenes lett, azt feltelepítettem. De az a problémám vele, h. bár rengeteg új dolgot tudok beállítani(animációkat, szövegeket , stb.) de nagyon nagy lesz az így elkészített videó mérete. Hogyan tudom azt megcsinálni, h. eltünjön az újabb változat, és megint az elsõt használjam?? Elég bonyulult, elnézést, de sose tudtam egyszerûen fogalmazni...
kfx Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Mi lenne, ha más minõségben számoltatnád le? Amikor rányomsz a mozgókép mentésére, a beállításoknál kiválasztod az egyebet, és próbálkozol. Ha mindenáron újra akarod telepíteni, akkor letölthetõ a korábbi változat.
maturad Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 A Movie Maker által leszedett ( esetleg szerkesztett -nem feltétlenül ) filmet már nem is kell MPEG-be tömöríteni? Ha kell, milyen egyszerû, lehetõleg magyar programot ajánlotok? Tök újként érdekelne a folyamat az átjátszás pillanatától, meg hogy itt tudom-e használni az íróhoz kapott Ulead Movie Factory vagy a Power Producer Gold szoftvert. Valamelyikhez nincs magyarítás? ( Hogy némelyik hardverhez mi mindent adnak..)
jano9415 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Hello!Azt akarom mondani hogy belépek a windows movie makerba és ha rámegyek ott valamire mindig kilép!Nem tudjátok mi a baj?
CaptHowdy Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Sokása csinálni. Keress hozzá valami frissítést, vagy telepítsd újra az xp-t, bár szerintem egyik se éri meg ezért a progiért...
Halasi Miklós Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Szerintem fent van neked egy kodekpakk, vagy legalábbis a dix anti freezer... divxaf.ax fájl. Az szokta ezt tenni a Movie makerrel. Átnevezed a kiterjesztését és voilá. Vagy ne használj kodekpakkot.
TheSaurus Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Honnan lehet leszedni a Movie Maker új verzióját? Kipróbálnám.
jano9415 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ja van fenn kodekpakk vagy mi csak Nem tudom hogy kell átnevezni a kiterjesztését!!!!!!
Halasi Miklós Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ez most komoly????????? Felteszel egy kodekpakkot, de nem tudod hogyan nevezz át egy fájlt???? Honnan lehet leszedni a Movie Maker új verzióját? Kipróbálnám. A legújabb verzió a Vistában van, külön nem letölthetõ...
galena Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Sziasztok! A Microsoft oldalán azt olvastam, hogy lehet dvix-et importálni a MM-be, de csak az avi divx-et támogatja. A DrD. csak sima divixet csinál. Tudtok valami megoldást? Olyan szép a divx-es videok mínõsége, szeretnék ilyennel dolgozni a MM-ben... Lenne egy Super converterem is, ami avit is tudna, de a kép és a hang totál szét esik konvertálás után és nem tudtam rájönni, mit hogyan kéne beállítani. A hang oké, de a kép állati gyors lett... Bocs nagyon zokni vagyok a témában... Ja, dvd-ket konvertálnék és azt szeretném használni a MM-ben... Ez most komoly????????? Felteszel egy kodekpakkot, de nem tudod hogyan nevezz át egy fájlt???? Honnan lehet leszedni a Movie Maker új verzióját? Kipróbálnám. A legújabb verzió a Vistában van, külön nem letölthetõ... Dísznóság!!! Engam is érdekelne....
Halasi Miklós Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Egyszerûen csináhatod: a .divx kiterjesztést átírod .avi-ra.
galena Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Egyszerûen csináhatod: a .divx kiterjesztést átírod .avi-ra. Ezt próbáltam, de a MM továbbra is .divx-nek veszi.. én csinálom rosszul? (jobb klikk: átnevezés...)
Mazsola2 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 BUÉK minden fórumozónak! Kérdésem az, hogy fényképezõgéppel készített, MOV kiterjesztésû videot mivel lehet szerkeszteni?
Halasi Miklós Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 QuickTime Proval (fizetõs) vagy átkonvertálhatod Super 2006-tal más formátumba. Ezt próbáltam, de a MM továbbra is .divx-nek veszi.. én csinálom rosszul? (jobb klikk: átnevezés...) Ugye nem ffdshowt használsz? Ha igen, szedd le és tegyél fel rendes divx-et!
CaptHowdy Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Movie Maker-el biztos hogy nem! Premiere, Vegas, Pinaccle Studio, és persze Final Cut! (ami ugye apple)
Icoj Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Sziasztok! Egyik munkatársamnak van egy kis gondja a movie makerrel. Én nem használom, így tõletek kérdezném meg a következõt. DV kamerából akar rögzíteni, fel is ismeri, de a felvétel megkezdésekor a következõ üzenetet kapja: nincs rendszer beállítva. elõre is köszi
nagyjani Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Milyen kábellel akar rögzíteni? Milyen bemenetrõl? Firewire, vagy sima analóg? Az elsõ lehetõség legyen mindenképpen!
Icoj Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Firewire-rõl rögzít. (egyébként nem is ismerné fel a progi automatikusan szerintem.)
nagyjani Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 SP2-es XP van a gépen? Mert a régi még nem nagyon szerette a DV kamerákat. Meg kellene próbálni mondjuk a Nero-val, vagy akármivel, hogy mûködik e a beszedés. A rendszer beállítási hiba egyébként mint legtöbbször nem nagyon értelmezhetõ, hiszen DV jel jön és azzal nem lehet gond. A mentési formátum lehet akár egyszerre WMV is, de legjobb DV-AVI-ban hagyni. Viszont egy órának 13 Gigát kell számolni.
Kodooo Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 MSWMM kiterjesztésû fájlt, hogy lehet átkonvertálni AVI-ba ? Már vagy ezer konvertáló progit kipróbáltam, de vagy azt írták, hogy sérült vagy, hogy nincs is ilyen fájl miközben a WMM lejátsza...Valaki tudna segíteni ? ír:
Halasi Miklós Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Ha jól olvasom, az DV-AVI, tehát nevezd át a kiterjesztését AVI-ra, vagy a Movie Makerben mentsd másként és válaszd ki a DV-AVI-t.
Marianna0523 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Sziasztok! Van egy kis gondom a Windows Movie Makerrel: amikor menteni akarom a projecten lévő videót, miniumum 300 percet ír ki hátralévő időnek, és ez egyre csak nő. Valamelyik héten nagyon türelmes voltam, és hagytam, hogy menjen. Fel is ugrált szépen valami 2 millió 700 000 percig, és csak emelkedett tovább. Ezelőtt már csináltam vele néhány videót, és nem volt vele probléma. Igaz azokban csak állóképek voltak egymásután zenével, felíratokkal, stb. Na, igen, egy slideshow. Ebben pedig, amivel a gond van, eleve videók vannak beletéve. Ráadásul az egész project csak 6-7 perces, és 1-1 videó ezenbelül max. 2 perc hosszú... Mit lehetne, kellene tenni? Mi lehet a probléma?
nagyjani Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Milyen a konfigod? Effektezve, utóhangosítva, áttűnésekkel egy modern processzorral kb a lejátszási idő 1-3 szorosa szükséges, persze az is számít, hogy miből mivé történik az átalakítás, igényel e átméretezést is. Az én gépemen (ld. alul) legtöbbször a lejátszási idő, esetleg a kétszerese kell maximum. Sima fájl konvertálás fele idő a lejátszáshoz viszonyítva kb., tehát ehhez hasonlíts első lépésben. Másodikban a merevlemez szabad területe, vagy plusz merevlemez szükségessége esetleg, a gyorsítótárazás miatt.
Marianna0523 Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Az a gond, hogy a gép nem az én gépem. Csak használom néha. Igazából nem sokat tudok róla, csak azt, hogy egy igen régi darab. Azt hiszem, egy Pentium III-as, 128 MB RAM-mal. Az egyik merevlemezen még van kb. 12 GB szabad hely. Igaz, a WMM a C meghajtón van, -ahol szerintem sokkal kevesebb hely van- a 12 GB pedig az E-n. A video file-ok mind .avi kiterjesztésûek. Digitális fényképezõgéppel lettek felvéve, és egyenként kb. 1-2 percesek, és nem nagyok. Most így hirtelen nem tudom mekkorák pontosan, de kicsik. Én nem igazán értek a számítógépekhez, és a gép gazdája sem; jól jönne egy kis segítség, hogy mi a teendõ.
nagyjani Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Nem írtad, hogy mivé szeretnétek exportálni a videót. Legjobb, ha *.wmv-be teszitek, azt majd minden gépen meg lehet nézni, meg kis helyen elfér. Az az igazság, hogy mindenképpen átméretezés is szükséges, meg a kodek amivel rögzítve lett a felvétel az sem kedvence a Movie Maker-nek, mivel fényképezõgéppel készült. P3-al még nem lenne nagy gond, kb. 4-8 szoros idõ alatt végeznie kellene, de itt az is gond, hogy 128M RAM van a gépben, és nem tud rendesen feltölteni, majd visszaolvasni megfelelõ mennyiségben adatot, meg mivel SD RAM még lassú is. Ebbõl legalább 512M kellene, ennyit minden P3 alaplap kezel. Merevlemez meg gondolom egy van a gépben, hiába a több partíció. Így még lassúbb a fájlmûvelet mintha ugyanazon partíción történne, próbálj csak elindítani egy sima 1Gigás másolást. A második merevlemez azért jó dolog, mert a forrás fájlokat külön lehet tárolni a célmappától, és a mindig olvasásra kerülõ rendszerfájloktól. (ezért az igazi egy harmadik merevlemez, és a mûvelet ezek közt zajlik) Szóval ezek mind mind összeadódva sokat jelentenek, plusz ha még egy két kodekpakk is telepítve van, na akkor lesz kész csõd.
Recommended Posts