sid Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetne a hifit rákötni a gépre? Mert elég régi és nem tud mp3mat lejátszani, azt a tippet kaptam, hogy, kössem össze õket...
eremit Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 A HIFI-torony Line-in bemenetére kell kapcsolni a számítógép hangkártyáját (zöld aljzat).
Aneurysm Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Ilyenkor a hangkártya típusa kihat a minõségre? Vagy csak a HiFi-n múlik az egész?
eremit Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Mivel a hangkártya az egyik láncszem, ezért meghatározó a minõségre.
zsoleszpapa Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Nekem, Philips 5.1-es hifim van, de zenét mégis úgy halgatok, hogy összekötöm a gépel, érezhetõ a külömbség.
ProFiler Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 A hangkártya nagyon sokat jelent, de a HiFi erõsítõje sem utolsó szempont! Ciao.
Soma01 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Van olyan tényezõ egyáltalán ami nem számít?? Max. az a tényezõ, eszköz amit nem is használsz. Max. a 230V nem számít valami sokat meg a kábelek, de azok is már egy bizonyos határ után.
Charizard Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Minden számít. Még a 230V is. Bár ez csak akkor, ha a tápegység nem túl korszerű. Sőt: Tulajdonképpen még az is számít, hogy a transzformátor tekercsének "meleg" pontjára (ami nincs testelve a szekunder oldalon) kerüljön a fázis. Hi-Fi ügyben minde apró tényező sokat számíthat. De mondok durvábbat: A hangfalkábelnél az az igazi, aminél a tekercselés kezdete meg van jelölve, azaz tudni lehet a kábelnek melyik az eleje. És ezt úgy beállítani, hogy az erősítőhöz csatlakozzon a kezdőpont, a hangfalhoz a végpont.
eremit Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Ha régi a HIFI-torony, akkor az is számít, hogy korrigált-e a Line-in bemenete, tehát kell-e hozzá elõerõsítõ.
Genius87 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Én is a Pioneer HiFi-men keresztül szólaltatom meg a PC hangchipjét. Egy integrált nVIDIA NFORCE2-es SoundStorm hangchip lapul a gépembe, ezt kötöttem rá egy 3,5 jack/sztereo RCA kábellel a HiFi-re. Nagyon szépen szól!
Soma01 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Szegény Aneurysm! (szerk.) Bocs ill. sidi!! Jólmegkavarjuk... Az a lényeg, hogy egyik kezköz se a legolcsóbb kategória legyen (hangkártya, kábelek, erősítő, hangfal, [[230V ]]) és akkor már valószínű, hogy normális hangja és hallgatható lesz.
sid Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 Nekem integrált hangkártya van a gépemben. A Hifi meg egy régebbi Samsung. Ezzel az összekötéssel az lenne a célom, hogy jobb legyen a hangzás, mert a hifinek jobbak a hangfalai, csak mivel nem tud mp3mat, nincs mit hallgassak rajta, és valaki mondta hogy akkor kössem össze..
Soma01 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Így van, kösd össze! Azt nézd meg a hifinek milyen a bemenete, RCA? (2 fényes kis fém karika, a közepe szines, piros az egyik a másik ... mondjuk fefér)
sid Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 És akkor így hsználható lesz a távirányitõ, meg mûködik közben a hifi is? Mert nekem az lenne a klassz, ha lenne a hifi, és ha szeretném mp3mat is lejátszhatnék vele, vagy épp hallgatnám a rádiót.
kfx Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Jó hát akinek van rá pénze, az megveheti a tápkábelt is 2 milláért, meg az RCA dugót 30000-ért. Elõször nem hittem el, hogy ezek olyan sokat számítanának(CSAK DUGÓ+TÁPKÁBEL), amíg nem hallgattatták meg velem a különbséget. Érezhetõ. Hallható. Nem vicc! Szóval hangminõségben a csillagos ég a határ... Igen. Tudod használni a bemenetet(számítógéprõl) is, meg a rádiót is. A kényelmetlenség csak annyi, hogy a gépet már nem tudod távirányítani
sid Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 Értem, szóval akkor mit kéne vegyek hogy összekapcsolhassam?
Genius87 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Nézd meg, milyen bemenete van a HIFI-nek, valószínû, hogy sztereo RCA. 2 fényes kis fém karika, a közepe szines, piros az egyik a másik ... mondjuk fehér Veszel egy kábelt, melynek egyik végén egy 3,5-ös jack dugó van, ez megy a hangkártyába, a másik végén pedig a sztereo RCA dugasz, ez a HIFI-be. Összekötöd, a HIFI-t ráállítod, hogy a bemenetérõl szóljon és élvezd a hangzást! Találtam képet is hozzá: ILYEN
sid Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 Köszi, és amik most vannak hangszórók nem müködhetnek tovább? Két egész jó Labtecem van..
Soma01 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Akkor vegyél még egy 3,5-ös jack (a walkman fülhallhatók csatija ekkora) elosztót Link. Az osztás után 1 a hangfalba 1 az erõsítõbe megy. Az erõsítõn van szabad bemenet? Ált. aux a neve, de ha nincs pl. deck vagy rádió annak a helyére is mehet. Meg kell nézni az erõsítõt! Ilyenbõl kéne 2 az erõstõ hátulján Link (ebbõl persze 2 egymás mellett, ez az rca aljzat) És olyasmi felirattal, hogy xy INPUT.
sid Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 Mit értesz te erõsítõn? A hifi hangfalát? Bocs ha amatõr a kérdés, de nagyon analfabéta vagyok ebben. Viszont olyan walkman elosztóm van.
zsoleszpapa Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 "sidi" A számítógépet, nem a HANGFALRA hanem a Hifi-re kell kötnöd. Így fog megszóllalni a Hifi hangfalain.
Soma01 Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Milyen hifi-d van? A hátulján keresd a RCA csatlakozókat.
sid Posted August 26, 2006 Author Posted August 26, 2006 http://www.ciao.es/Samsung_MAX_929__44043 Ilyenem van. Épp azon gondolkoztunk hogy két erõsitõt össze lehet e kapcsolni, ugye a Labtec hangfalamat, meg a hifit..
zsoleszpapa Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Sidi, nézd meg ezen az oldalon a 10. képet. Egy ilyen kábelel a legegyszerûbb összekötnöd, persze csak ha van ilyen bemenet a hifiden. http://www.addel.hu/template/temp1/product...rcategory=10986
Recommended Posts