Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PC+HiFi

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetne a hifit rákötni a gépre? Mert elég régi és nem tud mp3mat lejátszani, azt a tippet kaptam, hogy, kössem össze õket...

Posted

A HIFI-torony Line-in bemenetére kell kapcsolni a számítógép hangkártyáját (zöld aljzat).

Posted

Ilyenkor a hangkártya típusa kihat a minõségre? Vagy csak a HiFi-n múlik az egész?

Posted

Mivel a hangkártya az egyik láncszem, ezért meghatározó a minõségre.

Posted

Nekem, Philips 5.1-es hifim van, de zenét mégis úgy halgatok, hogy összekötöm a gépel, érezhetõ a külömbség.

Posted

A hangkártya nagyon sokat jelent, de a HiFi erõsítõje sem utolsó szempont!

Ciao.

Posted

Van olyan tényezõ egyáltalán ami nem számít?? :D Max. az a tényezõ, eszköz amit nem is használsz. Max. a 230V nem számít valami sokat meg a kábelek, de azok is már egy bizonyos határ után.

Posted

Minden számít. Még a 230V is. Bár ez csak akkor, ha a tápegység nem túl korszerű. Sőt: Tulajdonképpen még az is számít, hogy a transzformátor tekercsének "meleg" pontjára (ami nincs testelve a szekunder oldalon) kerüljön a fázis. Hi-Fi ügyben minde apró tényező sokat számíthat.

De mondok durvábbat: A hangfalkábelnél az az igazi, aminél a tekercselés kezdete meg van jelölve, azaz tudni lehet a kábelnek melyik az eleje. És ezt úgy beállítani, hogy az erősítőhöz csatlakozzon a kezdőpont, a hangfalhoz a végpont.

Posted

Ha régi a HIFI-torony, akkor az is számít, hogy korrigált-e a Line-in bemenete, tehát kell-e hozzá elõerõsítõ.

Posted

Én is a Pioneer HiFi-men keresztül szólaltatom meg a PC hangchipjét. Egy integrált nVIDIA NFORCE2-es SoundStorm hangchip lapul a gépembe, ezt kötöttem rá egy 3,5 jack/sztereo RCA kábellel a HiFi-re. Nagyon szépen szól! :D

Posted

Szegény Aneurysm! (szerk.) Bocs ill. sidi!! :D Jólmegkavarjuk... Az a lényeg, hogy egyik kezköz se a legolcsóbb kategória legyen (hangkártya, kábelek, erősítő, hangfal, [[230V :lol: ]]) és akkor már valószínű, hogy normális hangja és hallgatható lesz.

Posted

Nekem integrált hangkártya van a gépemben. A Hifi meg egy régebbi Samsung.

Ezzel az összekötéssel az lenne a célom, hogy jobb legyen a hangzás, mert a hifinek jobbak a hangfalai, csak mivel nem tud mp3mat, nincs mit hallgassak rajta, és valaki mondta hogy akkor kössem össze..

Posted

Így van, kösd össze! Azt nézd meg a hifinek milyen a bemenete, RCA? (2 fényes kis fém karika, a közepe szines, piros az egyik a másik ... mondjuk fefér)

Posted

És akkor így hsználható lesz a távirányitõ, meg mûködik közben a hifi is? Mert nekem az lenne a klassz, ha lenne a hifi, és ha szeretném mp3mat is lejátszhatnék vele, vagy épp hallgatnám a rádiót. :ötlet:

Posted

Jó hát akinek van rá pénze, az megveheti a tápkábelt is 2 milláért, meg az RCA dugót 30000-ért. Elõször nem hittem el, hogy ezek olyan sokat számítanának(CSAK DUGÓ+TÁPKÁBEL), amíg nem hallgattatták meg velem a különbséget. Érezhetõ. Hallható.

Nem vicc!

Szóval hangminõségben a csillagos ég a határ...

Igen. Tudod használni a bemenetet(számítógéprõl) is, meg a rádiót is. A kényelmetlenség csak annyi, hogy a gépet már nem tudod távirányítani :upsz:

Posted

Értem, szóval akkor mit kéne vegyek hogy összekapcsolhassam?

Posted

Nézd meg, milyen bemenete van a HIFI-nek, valószínû, hogy sztereo RCA.

2 fényes kis fém karika, a közepe szines, piros az egyik a másik ... mondjuk fehér

Veszel egy kábelt, melynek egyik végén egy 3,5-ös jack dugó van, ez megy a hangkártyába, a másik végén pedig a sztereo RCA dugasz, ez a HIFI-be. Összekötöd, a HIFI-t ráállítod, hogy a bemenetérõl szóljon és élvezd a hangzást!

Találtam képet is hozzá: ILYEN

Posted

Köszi, és amik most vannak hangszórók nem müködhetnek tovább? Két egész jó Labtecem van..

Posted

Akkor vegyél még egy 3,5-ös jack (a walkman fülhallhatók csatija ekkora) elosztót Link. Az osztás után 1 a hangfalba 1 az erõsítõbe megy.

Az erõsítõn van szabad bemenet? Ált. aux a neve, de ha nincs pl. deck vagy rádió annak a helyére is mehet. Meg kell nézni az erõsítõt! Ilyenbõl kéne 2 az erõstõ hátulján Link (ebbõl persze 2 egymás mellett, ez az rca aljzat) És olyasmi felirattal, hogy xy INPUT.

Posted

Mit értesz te erõsítõn? A hifi hangfalát? Bocs ha amatõr a kérdés, de nagyon analfabéta vagyok ebben. Viszont olyan walkman elosztóm van.

Posted

A HiFiben szokott lenni az erõsítõ.

Ciao.

Posted

"sidi"

A számítógépet, nem a HANGFALRA hanem a Hifi-re kell kötnöd. Így fog megszóllalni a Hifi hangfalain.

Posted

Milyen hifi-d van? A hátulján keresd a RCA csatlakozókat.