diablo Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 A számítógép automatikus kikapcsolására rengeteg program van. Ezeket nem is részletezném. Ami szerintem fontosabb az a bekapcsolás problémája. Ezt én eddig csak a bioszban tudtam beállítani. Remekül mûködik a mai atx-es tápokkal. A gép egyszerûen bekapcsol (nem készenléti állapotból! hanem szabályos leállítás után) A bekapcsolás után, pedig már szabad a pálya akár a Window$ feladatütemezõjének is. (a gép bekapcsol elvégzi a dolgát pl: letölt valamit. vagy töredezettségmentesít és utána elmegy aludni ) Na már most van e olyan progi amivel nem kell a bioszba mászkálni hogy beállítsam az automata bekapcsolást?
kfx Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 IntelligentWakeUp (Letöltés) Mondjuk nekem haver ajánlotta, még nem próbáltam ki.
diablo Posted September 2, 2006 Author Posted September 2, 2006 Köszi a linket, már töltöm is. Indítás után nem árt egy profi progi ami elvégzi az elõre beállított feladatokat. Például ez (honosítómûhelyrõl az xStarter) Még elágazásokat is be lehet építeni..
KeLa Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 Naked mûködik az IntelligentWakeUp progi? Nekem nem kapcsol be, csak a biosba beállított idõzítés mûködik.
diablo Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Üdv mindenkinek! Találtam még egy-két jó progit: (Auto Power-on & Shut-down) (Shut Down Expert a honosítómûhelyrõl) Mindkettõ képes a be-ki kapcsolásra, fájl és program indítására... Egyébként bemutatom a progit itt: www.maxwell.extra.hu
diablo Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Naked mûködik az IntelligentWakeUp progi? Nekem nem kapcsol be, csak a biosba beállított idõzítés mûködik. Nekem úgyahogy, mármint bekepcsol de nem mennek az élõre beállított progtamok. Nézd meg hogy a BIOS nincs e levédve lehet ezért nem megy. De sokkal jobb Auto Power-on & Shut-down. Inkább ezzel próbálkozz. HI!
zilord Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 A Shut Down Expert tûnik a legjobbnak. Használhatjuk a Hibernálás-t, hogy kikapcsoljuk a gépet és az Ébresztést, hogy egy bizonyos idõpontban automatikusan beinduljon. Emelett akár interneten keresztûl is be lehet inditani egy gépet. Nekem nagyon tetszik, rengeteg lehetõséget tartalmaz, úgyhogy még mindig tanulmányozom.
diablo Posted September 21, 2006 Author Posted September 21, 2006 HI! Nos ha neked ez tetszik akkor maradj ennél . Viszont ha javasolhatom akkor az XStarter-t telepísd mellé és végtelen lehetõséged lesz az autómatikus indításra. és legalább ezt el is tudja indítani . Ha lenne gond a progival vagy találsz 1-2 érdekességet oszd meg velünk mindenre nyitottak vagyunk.
firewolf Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Hello! diablo! A neten keresztül történõ indítást próbáltad már? Ha igen hogyan lehet megoldani? köszi elõre is!
diablo Posted September 29, 2006 Author Posted September 29, 2006 HI! Sajna a netes indítást még nem sikerült kipróbálnom mivel nincs még otthol netem. Viszont ismek valakit aki használja felveszem vele a kapcsolatot és következõ alkalommal pontosan leírom hogyan állísd be. Igaz õ Auto Power-on & Shut-down-t használja de Shut Down Expert-et is ismeri egész jól.
MOSAIC Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 A feladatütemezõvel kapcsolatba lenne néhány kérdésem! Azt már meg tudtam csinálni, hogy a gépem bekapcsoljon adott idõre és ki is kapcsoljon. Hogy lehet azt megoldani, hogy az idõt szinkronizálja adott idõben? Milyen parancsot, programot kell beadni az ütemezõnek, hogy mondjuk délben felnézzen a netre és szinkronizálja az órát?
KGigi Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Sima ütemezett feladattal meg tudod csinálni. Az órát minek akarod szinkronizálni? Amíg a BIOS eleme le nem merül, jól jár.
MOSAIC Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 1.)Azt tudom, hogy megoldható vele a szinkronizálás, de azt nem, hogy hogyan! 2.)Egy nagyon régi géprõl van szó és bár jól jár az órája, de mivel csengetésre használnám fontos, hogy minél pontosabb legyen.
Pjotr Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Regeditben lehet módosítani a szinkronizálások közötti idõt. Most nem találom, hogy pontosan mit, de te is megkeresheted.
MOSAIC Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 OK, az idő szinkronizálás megoldva, de belefutottam egy másik hibába, ami úgy néz ki minden gépnél jelentkezik. Beállítottam a gépet, hogy hibernált állapotból felébredjen. Azaz a feladatütemezőben azt állítottam be, hogy x időpontban elinduljon, majd én manuálisan hibernálásba küldtem. Ezzel semmi gond, fel is éledt. Viszont ennél tovább mentem. Beállítottam a feladatütemezőben, hogy automatikusan hibernálja magát x időben és utána x időpontban feléledjen. Na, ezt már nem csinálja meg. Azt megcsinálja, hogy elmegy hibernált állapotba, de fel már nem éled. Mitől lehet ez? A parancs a következő amit beírtam: C:\Windows\system32\rundll32.exe PowrProf.dll SetSuspendState Hibernate. Ugyan ezt megcsináltam egy modernebb géppel is, de ott sem működött. Azt hozzá teszem, hogy BIOS-ban nem állítottam semmit egyik esetben sem, mivel nem tudom, hogy mit kellene!
KGigi Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Használd az ütemezett feladatokat bekapcsolásra, és ezt kikapcsolásra. Be lehet úgy is állítani, hogy újraindítsa a számlálást miden bekapcsoláskor.
Recommended Posts