Garono 14 Share Posted August 22, 2006 Lenne egy olyan problémám, hogy az XLink nem mûködik Operában és Konquerorban. Mit lehetne tenni, hogy mûködjön? Vagy milyen más módszer van arra, hogy XML-ben hivatkozást csináljak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted September 16, 2006 Hi! Ez biztosan ebbe a topicba megy? Ha igen, akkor mondd meg légyszi, pontosan mit is szeretnél. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted September 19, 2006 Biztosan... XML-ben a linkelés így folyik: <egy> <ketto xlink:type="symple" xlink:href="http://www.pcworld.hu/" xlink:show="new"> Ez egy link. </ketto> </egy> Ezzel az a baj, hogy Operában és Konquerorban nem jelenik meg, Firefoxban viszont igen (IE-n nem néztem még...). Ezért kéne egy másik módszer az XML-ben való linkelésre, mert én nem találtam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted September 19, 2006 Próbálj meg relatív linket használni. A perjel is elmaradhat a link végérõl szerintem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted September 19, 2006 Már próbáltam, nem jó... de tök mindegy, mert így az eredeti, nincs benne semmi rövidítés, és jó Firefoxban. Szóval csak az lehet, hogy a többi böngészõ nem nagyon támogatja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted September 19, 2006 Ez lesz a jó megoldás. Ha jól tudom az XML elég jól kapcsolódik a Microsofthoz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted September 19, 2006 És ez most miért megoldás? Ez probléma! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsoltchelsea 0 Share Posted September 19, 2006 (edited) Valamikor a probléma a megoldás. Szerintem az Opra meg a másik az XML-t nem támogatja még... Edited September 20, 2006 by zsoltchelsea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted September 19, 2006 De támogatja, még XSL-el is! Csak az XLink-et nem, ebbõl következõen nem sok hasznát tudom venni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richy 0 Share Posted September 21, 2006 Csak egy ajánlat. Nem biztos, hogy jó Gondolom ez az XML fileban van, szóval akkor valahogy így nézne ki. Az elejére ugye: <!ELEMENT lol (type, plink)> Aztán ahova kell: <meta> <group> <lol> <type>xDDDD</type> <plink>http://lol.lol.lol</plink> </lol> </group> </meta> Remélem értelmes volt amit mondtam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted September 21, 2006 Ez hülyeség, már bocs. Azért mert egy URL-t írsz oda, még nem lesz link! Egyébként teljes egészében így nézne ki egy XML: <?xml version="1.0"?> <egy> <ketto xlink:type="symple" xlink:href="http://www.pcworld.hu/" xlink:show="new"> Ez egy link. </ketto> </egy> Esetleg beszúrhatsz (ha weblapnak akarod, akkor mindenképp, és én annak akarom) egy ilyen sort: <?xml-stylesheet type="text/css" href="style.css"?> Ezzel ráhúzhatod a style.css-t. De légyszíves, ne nézz már ilyen lámának! Sõt, ezek nélkül nem is lenne XML, és a Firefox sem ismerné fel, ráadásul mint mondtam, mûködik is, egyedül a linkek nem jelennek meg valamiért. ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richy 0 Share Posted September 21, 2006 Lehet, hogy hülye vagyok, de mûködik. Inkább probáld ki mielõtt hülyézel, sõt adok referenciát is! Mondjuk a meta és a group nem kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted September 21, 2006 De te nem érted... HTML Tageket adtál meg XML-ben... egy böngészõ még jó, hogy felismeri. De ez nem XML, csak a kiterjesztése az... Ez olyan, mintha egy TXT fájlnak átírnád a kiterjesztését ABC-re, és Jegyzettömbbel megnyitnád: megjelenik, de mégis TXT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richy 0 Share Posted September 21, 2006 Szerintem ez bőven xml, tesóm csinálta Amúgy ott van meltte az xsl is. Azt olvasgasd egy picit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted September 22, 2006 Hopp, most én voltam a hülye, azt hittem azt az oldalt kell nézni, amit linkeltél, és azon, hogy mûködik a link. Bocs! Ezt ma délután átnyálazom, most mennem kell suliba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts