Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nokia N73

Bdany

Recommended Posts

Bdany

Sziasztok!

GSM 900/1800/1900 + WDMA 2100

Symbian OS

110 x 49 x 19 mm, 116 gramm

240 x 320 képpontos 262,144 színû 2.4”-es TFT kijelzõ

3,2 megapixeles (Carl Zeiss optikával szerelt) kamera, autófókusszal és 352 x 288 képpontos videó opcióval (15 kép/mp)

640 x 480 képpont felbontású kamera a videóhíváshoz

42 MB belsõ memória + miniSD kártya

GPRS és EDGE class 11 (236.8/118.4 kbps) + WCDMA (384/128 kbps)

Bluetooth, infra és USB 2.0 átvitel

Sztereó FM rádió és MP3/AAC/AAC+/eAAC+/WMA zenelejátszó

Mit tudtok még róla?

Esetleg használ valamelyikõtök ilyet?

Bdany

Itt van egy kép róla:IPB kép

nagygabor

Ha olyan, mint az N70-e, akkor nem is fogok soha többet ilyen típusú telefont használni.

Bdany

Mi nem tetszett benne?

nagygabor

Lassú volt, és a Symbianos telók nekem nem jönnek be. Szép-szép az, hogy teljesen testreszabható meg sokat tud, de egyáltalán nem felhasználóbarát. Mellesleg 1 hónap után elkezdett kopni róla a festék, pedig övtáskában hordtam és vigyáztam rá. Ha valakit érdekel, eladó. ;)

Bdany

Érdekes, nekem meg pont csak az okostelók jöhetnek szóba, éppen a felhasználóbarátság miatt. :)

Ne idézz feleslegesen és használj ékezeteket! Köszönöm! - arpsoft

nagygabor

Izélsek és pofonok. Ha valamit akarok csinálni, arra ott a notebook. Telefonálni meg a teló.

Figyi, Fórumszabályzatot olvastál már? Nem úgy tûnik. Ott az van leírva, hogy ne idézd be elõtted szóló hozzászólását. Ez nem a terminal fórum... :S Ja, és a hivatalos nyelv a Magyar.

Bdany

így jo? :!:

ekezetem meg nem lesz,es nokia 770an vagyok amin a legjobban magyarra hasonlito elerhetö billentyüzet a nemet.(ha gepnel leszek kijavitom)

ProFiler

Tudtommal az N73 butább, mint az N70. :ötlet:

Ciao.

Bdany

Hogy lenne okosabb az N70? :)

ProFiler

:pislog: Kevertem az N72-vel. Link

ciao.

ProFiler

Hoppá! És még majdnem leszóltam. 247 tesztelt telefon közül a második helyen van az N73 a Chip Online tesztjében. Az elsõ az N93, de az nálam eleve kiesõ, mert nagy. De ez ütõs.

Teszt

Ciao.

Bdany

Az N93 az nekem is kiesõ mert ronda+drága+plusz akkora hogy kicsinek tûnik a 2.4" kijelzõ :)

(Amúgy nem a második,holtversenyben elsõ 3 telefon a pontszámok alapján)

Kár,hogy a wifit kihagyták belõle(mármint az n73ból)

ProFiler

Nem baj. Hétvégén megyek érte. 8)

Ciao.

Bdany

Én még várok kb 2 hetet vele, remélem nem találok addig valami ennél jobbat. Ezzel meg csak kihúzom 2007 elsõ negyedévéig amikor jön az N83/N95. :)

ProFiler

Húha! :pislog: N83? Van infód róla? Mert a végén még nem is érdemes váltanom, ugyanis jobban szeretnék egy összecsúsztatható Symbianost. Mert addig akár a 6280-ammal is kihúzom. Bár kezdem leamortizálni a kicsikét. :upsz: Ez itt OFF, csak azért írom le, hogy mit bír ez a Nokia:

Építkezésen véletlenül kicsúszott a nadrágom zsebébõl és a második emeletrõl lezuhant a pince érdes betonjára úgy, hogy mindegyik emeleten lepattogott a lépcsõk oldalán. Ráadásul az akksi meg pont az ott álló vízbe pottyant. Na, gondoltam magamban - ennek vége. Lementem, darabokban találtam, de egy lepattanáson kívül semmi sérülése nem lett, a házát letöröltem és még a karcolások is eltûntek, a kijelzõ meg szerencsére teljesen sértetlen maradt. Letörlés után beraktam az akksit, rátettem a hátlapot és bekapcsoltam - mûködik, mint újkorában (azaz pár hónapja).

Ciao.

Bdany

IPB kép

És itt van egy szebb kép isIPB kép

N83/N95(nem lehet tudni még milyen néven kerül forgalomba,elvileg szeptemberben jelentik be):

5MP camera (Carl Zeiss) with manual shuter.

3,5 mm jack.

micro SD.

Symbian S60 3rd edt.

2,4'' (240 x 320)

WLAN

HSDPA

Radio

2 way slide

DVD quality video (VGA 30 fps)

BT2.0

UPnP

USB2.0

GPS

TV out

ProFiler

Gyönyörû! Köszi!

Ciao.

Bdany

Nincsmit :)

Jah,és ebben elvileg az N93-ból már megismert 314-es processzor lesz a 220-as(pl N73) helyett.De ez nem biztos,ezt is csak úgy olvastam.

Symbian 9.3 azt hiszem.

Jah,hogy a GPS hogy került bele?Ezt én sem értem,de a specifikációk között bent volt.

ProFiler

A WiFi miatt is nagyon kecsegtetõ, mert akor már talán Skype (VoIP) kompatibilissé lehet tenni. Fõleg mert Symbianos. A GPS-t kételkedve fogadom, ugyanis annyira még nem hiszem, hogy össze tudták volna nyomni az antennát, hogy beleférjen, de mégis elfogadható vételi minõsége legyen.

A kis képen a harmadikon mi az az izé a tetején? Felfelé is kicsúsztatható belõle valami?

Ciao.

Bdany

A harmadik képen az látható,hogy ezt a telefont nem csak felfelé lehet csúsztatni,hanem lefelé is,és akkor elõjönnek a dedikált zenelejátszó gombok :)

Az N73 ból nekem nagoyn hiányzik a wifi :( Fõleg hogy nagyon megszoktam a kölcsönpdan.

• 1 month later...
vscotina

Szervusztok!

Két problémám van ezzel a telefonnal. Mit tudtok az alábbi hibajelenségről?

1./ Nekem az elmúlt néhány napban csinált olyat, hogy mindenféle csörgés nélkül, kattan egyet, és utána jelzi, hogy volt egy nem fogadott hívásom.

2./ A másik hibája, hogy időközönként csinál olyat, hogy a hangszórója recseg ropog, mint amikor egy régi lemezt akarsz lejátszani. De ez a hiba is csak időleges.

A szoftververzió a telefonon:V 2.0628.0.0.1 10-07-2006 RM-133

Tehát a kérdésem az, hogy ez szoftverhiba, vagy a telefon hardver hibája?????

• 5 months later...
Risard

Üdv!Én most vettem n73 as telót nekem nagyon bejön!Csak lenne egy kérdésem!Holgy lehet multimédiás dolgokat(fotó,kép stb)lekódolni hogy csak én tudjam megnézni!Légyszi ha tudtok segítsetek!Elõre is köszi

• 1 year later...
killpatrick

Üdv.

Van kb 55000 forintom.Érdemes az N73-mat megvenni?Vagy van valami hasonló?Ami jó?

• 1 year later...
Get_in_the_Game

Nem pont erre a modellre vonatkozik a kérdésem, de gondoltam Symbian Symbian.

T-mobile-os telóm van, és beraktak ugye ilyen idióta animációt, ami bekapcsoláskor meg kikapcsoláskor is lemegy. Meg mielõtt bejött a képernyõkímélõ, az elõtt is benyomta, de azt ki lehetett kapcsolni. Be és kikapcsolásnál is lehet valahogy tiltani ezt? Nagyon idegesít, fõleg hogy még zenél is közbe, és kikapcsolásnál lehetetlen olyan gyorsan gombot nyomni, hogy hangadás nélkül átugorjon rajta.