Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Régen láttam valahol egy speciális sim kártyát, de akkor még nem olt aktuális. Az lenne a kérdésem, hogy megoldható valahogy, hogy két sim kártya egyszerre legyen aktív? Mert 2 számom van és mindkettõn kereshetnek, de elég rossz, hogy a telót ki - be kell kapcsolni, ráadásul ha egyik aktív akkr a másik off, ráadásul a két szám két külön ismerettségi kört takar. Így mindkét számomat használni szeretném!

Valahol régen erre láttam példát... megoldható ez, tudtok ilyet? Mert nagyon jó lenne. A segítséget elõre is köszönöm!

Posted

Léteznek 2 simkártyás hátlapok, ahol minden ki-be kapcsolaásnál a másik SIM lesz aktív, de ezek is csak sajnos külön-külön múködnek. Legjobb tudomásom szerint nem lehetséges. :hááát:

Posted

Pár éve haver hozott be németbõl kvázi leselejtezett telefonokat, általába valami kissebb hibájuk volt. Azok között volt olyan amibe 2 kártyát lehetett betenni és vételre aktív volt mindkettõ. Hívásnál menûbõl kellett választani, melyik simrõl akarsz telefonálni. A tipusára már nem emlékszem, de a srác mondta, kint is nagyon drága tipusok közé tartozik. Itthoni forgalomba hasonló nemismert.

Posted

1. Két SIM kártyás hátlapok. Ki-be kapcsolással válthatsz közöttük

Két SIM kártyás hátlapok

2. Vagy van egy másik, veszélyesebb megoldás: Lehet kapni egy adaptert, ami a SIM kártya helyére tehetõ, és a két SIM kártya belehelyezhetõ, azonban ezért a SIM kártyákat el kell vágni, hogy beleférjenek, ehhez kapható speciális vágószerszám is (valószínûleg itthon nem), de így is nagyon veszélyes. Ekkor kikapcsolás nélkül válthatsz a SIM-ek között. És ez megoldja az átirányítást is, ha épp arra érkezik hívás, amelyik nem aktív, akkor azt átirányítja az éppen aktívra. Bár az átirányítás lehet, hogy költséges... Nem tudom mennyit számítanak fel a szolgáltatók ezért.

3. Én is hallottam már olyan telefonról, ha jól emlékszem egy régi PannOnline-ban olvastam ilyenrõl, de nem vagyok benne biztos. Megpróbálom elõkeríteni, hátha meg van valahol.

És még ami fontos. Ha két különbözõ szolgáltatónál van a SIM, akkor független telefonra van szükséged! Ha nem a szolgáltatótól kéred a függetlenítést az illegális!

• 8 months later...
Posted

Nem tud valaki olyan telefont, ami két sim kártyát kezel gyárilag? Tehát nem adapter, nem hátlap csere, semmi barkácsolás, hanem gyárilag erre fel van készítve.

• 4 weeks later...
Posted

Léteznek ilyen telefonok, de nem igazán érdemes foglalkozni velük, mert gyengék. Pl. a Benefonnak van ilyenje, meg ha jól emlékszem még tavaly volt valamelyik Philipsben is.

Dual SIM

Ciao.

• 3 months later...
Posted

Tudja valaki, hogy Nokia 6070-hez lehet-e kapni, s hol, 2kártyás hátlapot? Nagyon fontos lenne.

Köszönöm a segítséget!

Posted

A Google-al érdemes rákeresni, sok helyen talál.

Ciao.

• 7 months later...
Posted

Motorola e398-hoz láttam házi barkácsot, e398mod.com oldalon megtalálható.

Posted

De a legtutibb a Samsung D880,egyszerre aktív mindkét SIM, mindenféle kapcsolgatás nélkül lehet váltani köztük.

Posted
Ezt használom karácsony óta. Arra amire való, tökéletes. Tehát a telefonálás. A többi plusz....és az nem kevés. 40000FT volt.
  • 3 months later...