Netkaloz Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Hello mindenkinek! Egy barátom futott bele a problémába, de sajnos nem tudtam neki segíteni, kérlek segítsetek. Router-re kötött egy xp-s desktop gépet és vezeték nélküli kapcsolattal egy laptopot. Rá szerette volna kötni a régi K6-os gépét, amin win98 van a router adta is az adatokat, de a gép rá sem hederített. A másik két gép látja, de nem tud vele kommunikálni. Hogyan lehetne megoldani (mert xp-t rakni a gépre kalandorság lenne szereintem:))? Elõre is kösz a segítzséget. Üdv: Netkaloz
nagygabor Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 A win98-as gépre fel van telepítve minden hálózati protokol?
Dosai Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Sziasztok. Van egy XP-s gép és van egy 133 MHz-s P1 Windows 98-cal, ill. ADSL internet. Az XP-s gépben most 2 hálókártya van és a két gép cross kábellel van öszekötve. A win98 nem látja a netet de a fájlmegosztás mûködik. Fontolgatom egy DSL/Cable router megvásárlását, arra lennék kíváncsi, milyen beállítások kellenek hogy a 98-as gép lássa a háózatot és a netet egyaránt. (a routerre rákötném a két gépet). Van-e esélye hogy valamiért nem látja? A netet hiába osztom meg a cross kábelen sokmindent megpróbáltam de a 98-as gép nem látja a netet. A másik, hogy információim szerint routerrel stabilabb lenne a kapcsolat a két gép között (cross kábellel néha nem mûködik). Fontos lenne hogy a P1-en lehessen netezni hisz a közhiedelmekkel ellentétben okosan használva a netet sok minden elérhatõ azon is (fél évig azon neteztem, utána vettük meg az XP-s gépet). Nem akarom a routert hiába megvenni. Kérlek segítsetek! Boldog Karácsonyt Minden fórumozónak!!!
Recommended Posts