ZMihaly Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Kisebb gyerekeknek, játék, tanulás céljból vettem egy IBM 400 MHz 300PL gépet. Az a problémám vele, hogy csak HDD-rõl hajlandó bootolni. A Biosba belépve azt tapasztaltam, hogy nem lehet bootolási sorrendet beállítani, mert nincs ilyen menüpont benne. Köszönettel fogadnám, ha valaki tudna megoldást ajánlani erre a problémára. BIOS adatai: Típusa: IBM Megnevezés: 6862270 Sorozatszám: 55V3CMP Verzió: NVKT58A Dátuma: 07/19/01
tomplayer Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Próbáld meg frissíteni! A legfrissebb változatban már lehet, hogy van több beállítási lehetõség is. Vagy esetleg /de ez nem biztos/ ha behelyezed a CD/DVD amirõl bootolni akarsz majd ujraindítod a gépet akkor már CD-rõl bootol, majd ha ujra kiveszed a CD-t akkor visszaállítódik alapértelmezettre (tehát HDD-rõl bootol). Nekem is volt ilyen alaplapom (BIOS-om), hogy nem lehetett bootolási sorrendet állítani, de ha beraktam egy CD akkor alapból már arról bootolt, illetve miután frissítettem már nagy nehezen be is lehetett állítani a sorrendet. Sok szerencsét.
level Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Nekem is sokáig ez volt a problémám régi típusú IBM géppel. Csak hosszú idõ után sikerült rájönni, hogy melyik sarokban van eldugva a boot sorrend. F1-gyel jön elõ a bios, és ezek a "menüpontok" vannak benne: System summary Product data Devices and I/O Ports Start Options Date and Time System Security Advanced Setup ISA Legacy Resources Power Management Most kapásból nem tudom, hogy hol kell állítani a boot sorrendet, mert nem szoktam állítgatni. De ha esetleg neked is ilyen biosod van, akkor holnap megnézem (hátha megtalálom még egyszer... : ).
Digital Silence Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Nekem is sokáig IBM gépem volt, és a boot sorrendet meg nem mondom hol lehetett fixre állítani, de induláskor az F12 funkció gombbal jött elõ egy menü, ahol meg adhadtad, hogy mirõl induljon.
applause Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Start Options+enter>Startup sequence+enter és ott.
Recommended Posts