Jump to content
GSForum - Segélyvonal

IBM Bios

ZMihaly

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Kisebb gyerekeknek, játék, tanulás céljból vettem egy IBM 400 MHz 300PL gépet.

Az a problémám vele, hogy csak HDD-rõl hajlandó bootolni.

A Biosba belépve azt tapasztaltam, hogy nem lehet bootolási sorrendet beállítani, mert nincs ilyen menüpont benne.

Köszönettel fogadnám, ha valaki tudna megoldást ajánlani erre a problémára.

BIOS adatai:

Típusa: IBM

Megnevezés: 6862270

Sorozatszám: 55V3CMP

Verzió: NVKT58A

Dátuma: 07/19/01

• 3 weeks later...
Posted

Próbáld meg frissíteni! A legfrissebb változatban már lehet, hogy van több beállítási lehetõség is. Vagy esetleg /de ez nem biztos/ ha behelyezed a CD/DVD amirõl bootolni akarsz majd ujraindítod a gépet akkor már CD-rõl bootol, majd ha ujra kiveszed a CD-t akkor visszaállítódik alapértelmezettre (tehát HDD-rõl bootol). Nekem is volt ilyen alaplapom (BIOS-om), hogy nem lehetett bootolási sorrendet állítani, de ha beraktam egy CD akkor alapból már arról bootolt, illetve miután frissítettem már nagy nehezen be is lehetett állítani a sorrendet. Sok szerencsét.

Posted

Nekem is sokáig ez volt a problémám régi típusú IBM géppel. Csak hosszú idõ után sikerült rájönni, hogy melyik sarokban van eldugva a boot sorrend. F1-gyel jön elõ a bios, és ezek a "menüpontok" vannak benne:

System summary

Product data

Devices and I/O Ports

Start Options

Date and Time

System Security

Advanced Setup

ISA Legacy Resources

Power Management

Most kapásból nem tudom, hogy hol kell állítani a boot sorrendet, mert nem szoktam állítgatni. De ha esetleg neked is ilyen biosod van, akkor holnap megnézem (hátha megtalálom még egyszer... : ).

Digital Silence
Posted

Nekem is sokáig IBM gépem volt, és a boot sorrendet meg nem mondom hol lehetett fixre állítani, de induláskor az F12 funkció gombbal jött elõ egy menü, ahol meg adhadtad, hogy mirõl induljon.

Posted

Start Options+enter>Startup sequence+enter és ott.