Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Rádiós egér és webkamera Linux alatt

vmiki

Recommended Posts

vmiki

Hajdu Zoltán kérdése:

:!: Nem engedi használni a web kamerámat mely usb, hogy lehet rávenni a használatra? Kamera: SN9C120 és van egy radiós egér is silver Crest Unpluged Mouse 12018 gyártói adat tízgombos eszköz az asszony lepett meg vele, de sajna csak Windows alól tudom használni. Tudtok valamilyen megoldást?

Elöre is köszi továbi szép napot. :ötlet: Hajdu Zoltán

vmiki

Remélem ez segít, találtam egy linket egy egérrõl, nézd meg ilyen-e az egered:

http://www.mysilvercrest.de/en/artikel.php?a=77

Ha igen, akkor a support-ban találsz drivert, töltsd le, ha minden jól megy linuxos is van benne.

hajduz

Köszi a linket sajna a letöltöt program kizárolag WiN-ophoz van Linux hoz még mindig nincsen. elfeledtem a linux 2+2 gombosnak ismerifel és a kilikelést nem engedi ezvan a Suse és Az UHU De még A Debian is így müködik kitudja mivel hatsam meg a patkányomat, :?: Windows Dll-ket belehet valahogy adni a rendszernek.

web kamerámat Delux gyártotta legalábis a papirokon ez virit meg a kamcsin is. WinXp így ismeri: SN9C120

Babó22

Egy kicsit jobban meg tudnád mondani a problémádat? Mert így nem értek belõle semmit. Ha kezdõ Linuxos vagy ajálom az UHU-t vagy az Ubuntu-t.

Keress hozzá driver-t! Itt a Windows-os DLL-eket elfelejtheted Linux alól.

vmiki

A kamerához sikerült találni drivert, és infót is:

Infó

És akkor ezalapján a driver

Az egérrel kapcsolatban érdeklõdtem, konkrét választ nem kaptam csak javaslatokat:

yast/vezérlõpult-ban kellene szétnézni

vagy:

/dev/mice az xorg.conf-ban

Remélem ez már jobban összejön, sok sikert. A beállításokat én nem tudom, mert csak ismerkedek a Linux rendszerrel.

aty
:pislog: dezsávü

hajduz
Az üzenetet eltávolítottam. Próbálkozz máskor igényesebben írni, vagy nem biztosítjuk a jelenléted a fórumon! <PF>

vmiki

Javaslom, hogy elõször tégy velük egy próbát te magad! A PC World augusztusi DVD-jén (a CD-n nem tudom :upsz: ) rajta van a MS Virtual PC 2004. Ott próbálgasd ki õket, és amelyik elnyeri a tetszésed azt telepísd igaziból.

Akkor tényleg mûködik a kamera??? Juhééé! És az egér??

hajduz

Még nem tudom de remélem igen amint sikerül beállitanom jelzem számodra itt és privát üziben is amugy köszi tényleg gyor voltál a témában.

:) Üd: H.Zoltán

• 2 months later...
1022

Hello mindenkinek!

Linux operációs rendszerem van és szeretnék egy webkamerát telepíteni rá. Típusa: Canyon CN WCAM 21.

Letöltöttem hozzá az spca5xx nevû drivert.. és elvileg még kellene hozzá valami kernel source vagy kernel headders amit az usr/src mappában nem találok (nyilván nincs), viszont lehet hogy rosszul kerestem, de a cd-n sincs.. le lehet azt valahonnan tölteni?

És elvileg majd lesz pont ehhez a kamerához való spca progi, megjelenhetett az már? Már mindent kipróbáltam és látszólag jó, mégsem megy -__-

Ha valaki tudna valamit javasolni az jó lenne.

Elõre is kösz!

vmiki

Esetleg nézz szét itt, angol nyelvû. Bár a listán pont a te kamid nem találtam meg, de azért pgóbáld meg, hátha

Link

1022

Sajna én se találtam a kamerámhoz valót..de azért köszi :)

vmiki

De ha azt a csomagot telepíted nem megy vele a kamerád, még ha nem is szerepel a listán.