papa70 0 Share Posted August 10, 2006 Kaptam egy Intel D850MV alaplapot procival, memoriákkal, de grafikus kártya nélkül. Beraktam egy dobozba amiben egy 250 w-os táp van. Volt egy Gigabyte R9200 kártyám amit beleraktam, de nincs kép, bár a zajokból ítélve bootol a szerkezet ír: Letöltöttem az alaplap adatait, ahol ilyen szöveget találtam "AGP 4X/2X 1,5V connector". Lehet, hogy az R9200 nem passzol ehhez az alaplaphoz ?? Korábban ez az alaplap egy MATROX kártyával mûködött, de kirakták a szûrét és kb. 2 évig pihent egy szekrényben. Kinek van ötlete ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmiki 0 Share Posted August 10, 2006 Nem az alaplapra integrált vezérlõvel ment eddig a gép? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted August 10, 2006 Nem lehet, hogy az a táp túl kevés hozzá? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papa70 0 Author Share Posted August 11, 2006 Sajnos az alaplapon nincs integrált VGA vezérlõ. Rémlik, hogy valamikor régen olvastam, vannak/voltak 3,0V-os és 1,5V-os VGA kártyák, de ez régen volt (talán 5-6 éve....), vagy tévedek Akkor valami olyanra hívták fel a figyelmet, hogy tönkre mehet a VGA kártya, ha nem figyelnek erre. Lehet, hogy az R9200 3,0V-os és a 1,5Vos aljzat nem tudja fogadni (ha ez nagy marhaság, kérem senki ne nevessen ki... ) A táppal kapcsolatban annyit, hogy a proci 1,7 GHz-es Pentium 4 (478 lábú) és gondolom (remélem) enny elég kell legyen neki. Köszi az ötletet, mármit a táppal kapcsolatban. Kaptam kölcsön egy 280 W-ost, azzal sem megy ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted August 11, 2006 Négy lehetőség: 1: Alaplapi elem cseréje 2: Hibás a videokártya 3: Hibás az AGP foglalat 4: A BIOS-ban tiltva van az AGP A 250-es, és 280-as táppal is illenék elindulnia, de mivel ez egy P4-es lap, MINIMUM 300W-os tápot kellene használnod. De elindulni el kellene a 280-assal is. Azt már nem is feltételezem, hogy a processzor, esetleg a memória hibás. Tudnál részleteket írni a hardvereidről? Processzor, memória, processzorhűtő gyártója, típusa, stb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts