Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Miért nem mûködik a VGA kártya ?

papa70

Recommended Posts

papa70

Kaptam egy Intel D850MV alaplapot procival, memoriákkal, de grafikus kártya nélkül. Beraktam egy dobozba amiben egy 250 w-os táp van. Volt egy Gigabyte R9200 kártyám amit beleraktam, de nincs kép, bár a zajokból ítélve bootol a szerkezet :Sír: Letöltöttem az alaplap adatait, ahol ilyen szöveget találtam "AGP 4X/2X 1,5V connector". Lehet, hogy az R9200 nem passzol ehhez az alaplaphoz ?? Korábban ez az alaplap egy MATROX kártyával mûködött, de kirakták a szûrét és kb. 2 évig pihent egy szekrényben. Kinek van ötlete ??

vmiki

Nem az alaplapra integrált vezérlõvel ment eddig a gép?

ProFiler

Nem lehet, hogy az a táp túl kevés hozzá?

Ciao.

papa70

:?:

Sajnos az alaplapon nincs integrált VGA vezérlõ. Rémlik, hogy valamikor régen olvastam, vannak/voltak 3,0V-os és 1,5V-os VGA kártyák, de ez régen volt (talán 5-6 éve....), vagy tévedek :?: Akkor valami olyanra hívták fel a figyelmet, hogy tönkre mehet a VGA kártya, ha nem figyelnek erre. Lehet, hogy az R9200 3,0V-os és a 1,5Vos aljzat nem tudja fogadni (ha ez nagy marhaság, kérem senki ne nevessen ki... ;) )

A táppal kapcsolatban annyit, hogy a proci 1,7 GHz-es Pentium 4 (478 lábú) és gondolom (remélem) enny elég kell legyen neki.

Köszi az ötletet, mármit a táppal kapcsolatban. Kaptam kölcsön egy 280 W-ost, azzal sem megy !

Kovács Gyula (MiniDisk)

Négy lehetőség:

1: Alaplapi elem cseréje

2: Hibás a videokártya

3: Hibás az AGP foglalat

4: A BIOS-ban tiltva van az AGP

A 250-es, és 280-as táppal is illenék elindulnia, de mivel ez egy P4-es lap, MINIMUM 300W-os tápot kellene használnod. De elindulni el kellene a 280-assal is.

Azt már nem is feltételezem, hogy a processzor, esetleg a memória hibás.

Tudnál részleteket írni a hardvereidről? Processzor, memória, processzorhűtő gyártója, típusa, stb.