Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Premiere Pro 2.0 és a DVD


centrum

Recommended Posts

centrum

Nos. A probléma a következő!

 

Adott egy DV avi videó. Ezt vágtam Premiere Pro. 2.0-ában, majd a File / Export / Adobe Media Encoder-rel kimentettem MPEG-2 be ezen beállításokkal: Link

Mindent úgy hagytam, ahogy van, egyedül a Multiplexernél állítottam DVD-re a beállítást. Ezekkel a tömörítéssel sikerült elérnem, hogy egy 2 órás film ráférjen egy egyrétegű DVD lemezre.

Aztán ezt az MPEG-2 fájlt az Adobe Encore-rel kiírtam DVD-re. Szuper volt, szép kép, teljes kompatibilitás!

 

Aztán jött az ötlet, hogy ezt a filmet le szeretném rövidíteni, de már nem volt meg a nyersanyag. Mivel nem találtam megfelelő progit, az Ulead DVD Movie Factory progival megnyitottam a DVD-lemezt szerkesztésre. Ilyenkor lementi a dvd anyagot MPEG-2-be egy mappába ideiglenesen. Na én ezt kihasználtam, gyorsan lemásoltam onnan, be a Premierbe és megvágtam. Ismét kimentettem a fenti beállításokkal, kiírtam DVD-re. Ekkor jött a meglepi: a DVD-n a kép ugrál, főleg ha mozgás van a képen. Egyszerűen vibrál. Már próbáltam mindent, kimentettem megint DV avi-ba, meg vissza, de ezzel csak drága órák mentek el.

 

Kérem, ha valaki tudja vagy legalább ötlete van, mi lehet a baj, kérem segítsen, fontos lenne.

 

Előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Ez a probléma a váltottsoros (interlaced) lejátszás miatt van. A többszöri importnál és feldolgozásnál valahol más volt az alapbeállítás és rossz sorrendbe került a lower és upper sorok beálítása. Ha a gépen rossz is legtöbbször az asztali lejátszóban a tv-n jó szokott lenni. Meg kellene próbálni egy újraírható lemezen ugyanazzal a progival szerkeszteni és kiírni. A ulead is tud alap vágást, trimmelést. Vagypedig a premierbe kell beimportálni a dvd-t, majd onnan tovább exportálni.

Link to comment
Share on other sites

centrum

Köszönöm szépen a segítséget. Talán a Movie Factory cseszte el.

A Premierbe való beimportálást hogy gondoltad? Közvetlenül? Mert én nem találtam olyan funkciót, hogy egy DVD struktúrát vobokkal mindenekkel együtt befogadjon... :(

De még próbálkozom...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...