centrum 0 Share Posted August 9, 2006 Nos. A probléma a következő! Adott egy DV avi videó. Ezt vágtam Premiere Pro. 2.0-ában, majd a File / Export / Adobe Media Encoder-rel kimentettem MPEG-2 be ezen beállításokkal: Link Mindent úgy hagytam, ahogy van, egyedül a Multiplexernél állítottam DVD-re a beállítást. Ezekkel a tömörítéssel sikerült elérnem, hogy egy 2 órás film ráférjen egy egyrétegű DVD lemezre. Aztán ezt az MPEG-2 fájlt az Adobe Encore-rel kiírtam DVD-re. Szuper volt, szép kép, teljes kompatibilitás! Aztán jött az ötlet, hogy ezt a filmet le szeretném rövidíteni, de már nem volt meg a nyersanyag. Mivel nem találtam megfelelő progit, az Ulead DVD Movie Factory progival megnyitottam a DVD-lemezt szerkesztésre. Ilyenkor lementi a dvd anyagot MPEG-2-be egy mappába ideiglenesen. Na én ezt kihasználtam, gyorsan lemásoltam onnan, be a Premierbe és megvágtam. Ismét kimentettem a fenti beállításokkal, kiírtam DVD-re. Ekkor jött a meglepi: a DVD-n a kép ugrál, főleg ha mozgás van a képen. Egyszerűen vibrál. Már próbáltam mindent, kimentettem megint DV avi-ba, meg vissza, de ezzel csak drága órák mentek el. Kérem, ha valaki tudja vagy legalább ötlete van, mi lehet a baj, kérem segítsen, fontos lenne. Előre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted August 10, 2006 Ez a probléma a váltottsoros (interlaced) lejátszás miatt van. A többszöri importnál és feldolgozásnál valahol más volt az alapbeállítás és rossz sorrendbe került a lower és upper sorok beálítása. Ha a gépen rossz is legtöbbször az asztali lejátszóban a tv-n jó szokott lenni. Meg kellene próbálni egy újraírható lemezen ugyanazzal a progival szerkeszteni és kiírni. A ulead is tud alap vágást, trimmelést. Vagypedig a premierbe kell beimportálni a dvd-t, majd onnan tovább exportálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
centrum 0 Author Share Posted August 10, 2006 Köszönöm szépen a segítséget. Talán a Movie Factory cseszte el. A Premierbe való beimportálást hogy gondoltad? Közvetlenül? Mert én nem találtam olyan funkciót, hogy egy DVD struktúrát vobokkal mindenekkel együtt befogadjon... De még próbálkozom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts