Atis 0 Share Posted August 9, 2006 Sziasztok! Nem tudom, hogy másnak is van-e ilyen problémája de a helyi kapcsolatok ikonomnál egy kis sárga háromszögben egy felkiáltójel látható. Állapotánál azt írja, hogy a kapcsolat korlátozott vagy nem jött létre. Van egy javítás gomb amire ha rákattintok elkezdi megújítani az ip címemet de fel perc múlva kiírja, hogy nem sikerült. Megpróbáltam parancssorba is megújítani ot pedig azt írja, hogy nem tudott kapcsolatba lépni a DHCP kiszolgálóval. Netre fel tudok csatlakozni és az oldalakt is betölti, de ha pl játszani akarok és elinditok egy szerverkeresőt az már nem működik. Próbáltam én beállítani az ip-t de úgy se ment. Tud valaki segíteni Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted August 9, 2006 Mégis milyen neted van? Routerrel osztasz esetleg valamit? ipconfig /all kimenete? Hálózati kapcsolatoknál nyomkodtál már F5-öt? XP szokása hogy nem frissíti automatikusan az állapotikonokat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atis 0 Author Share Posted August 9, 2006 ADSL-em van. Nem osztom meg a netem. Ügyfélszolgálaton is azt mondták, hogy manuálisan állítsam be, akkor eltûnik a háromszög és azt íra ki, hogy csatlakozva, de a szerverkeresõk még mindig em mennek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isipi 0 Share Posted August 9, 2006 Nekem is szokott ilyen hibaüzenetem lenni - kábelnetem van - és amikor bekapcsolom a gépet majd a modemet, többször nem kap a gépem IP címet. (Kis sárga ikon + buborék: ez a kapcsolat nem jött létre vagy korlátozott) IP cím megújítása sosem sikeres, akkor kéri forduljak a hálózat üzemeltetõjéhez. Szerintük nálam van valami hardver hiba. Az az érdekes, ha így hagyom a gépet bekapcsolt modemmel, akkor 15-20 perc múlva valahogy összejön a kapcsolat, anélkül, hogy bármit is csináltam volna. Mi lehet ennek az oka? Modem kontakthibára gondoltam, de a kábelek és a csatlakozó mozgatása még sosem hozott eredményt (ethernet ), mindig véletlenszerûen "csak úgy magától" állt helyre a hálózati kapcsolat. Szerintetek is lehet hardverhiba vagy csak leráztak a Szolgáltatónál? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted August 9, 2006 Nekem is elõ szokott fordulni néha, de az internet kapcsolat attõl még üzemel. Mondjuk nekem fix ip-m van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isipi 0 Share Posted August 10, 2006 Az akkor még szerencsésebb! Nekem ilyenkor nincsis internetem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygabor 0 Share Posted August 10, 2006 Server 2003-nál szokot elõfordulni, hogy nem tud csatlakozni az ISP DHCP serveréhez, ilyenkor szokott vinnyogni, de a fix IP miatt mégis megy a net. Azt nem értem, ha ott a fix IP, akkor mért akar a DHCP serverhez csatlakozni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur91 0 Share Posted August 12, 2006 DynDNS Updater - ez majd megoldja az IP gondokat Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted August 12, 2006 Ennek mi köze a témához Artur91? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur91 0 Share Posted August 12, 2006 Ez a progi annak való akinek állandoan változik az IP-je,ez mindig automatikusan megkeresi az új IP-t ezáltal nem áll fennt azok a problémák, hogy nem tudsz csatlakozni,mert kiirja,hogy a hálózat üzemeltetõ nem elérhetõ,nem kapod az IP-t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted August 12, 2006 Tévedsz, ez a program arra való, hogy a dinamikus ipdhez egy statikus hostot rendeljél. Köze nincs a mostani problémához. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted August 13, 2006 Egyébként is két külön dologról beszélünk. Ami nem kap IP-t a Windowsotokban az a Helyi kapcsolat. Az ADSL-hez pedig egy másik kapcsolaton keresztül csatlakoztok. A két dolognak -- legjobb tudomásom szeint -- nincs köze egymáshoz. Tehát ha adtok neki kézzel egy IP-címet, akkor csendben lesz. Az ADSL-es gondokat máshol kell keresni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atis 0 Author Share Posted August 17, 2006 Próbáltam már adni neki kézzel, akkor azt írja, hogy csatlakoztatva de azon kívül, hogy a felkiáltójel eltûnik, semmit sem old meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted August 19, 2006 Mi mást kéne hogy megoldjon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atis 0 Author Share Posted August 20, 2006 Lehet, hogy nem ez okozza de azt hiszem valami blokkolja a bejövõ forgalmamat , de nincs routerem, sem tûzfalam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted August 20, 2006 Nagy bátorság tűzfal nélkül a netre menni. Én megnézném tiszta-e a gépem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmiki 0 Share Posted August 20, 2006 @Balázs: Atis szerintem az internetkapcsolatára gondolt. Esetleg nincs a gépedre biztonsági csomag telepítve? (Internet Security) Ezek tartalmaznak tûzfalat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isipi 0 Share Posted August 20, 2006 És hogyan lehet IP címet adni ha ez automatikusan nem sikerül? Én nem tudom... elmondja valaki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmiki 0 Share Posted August 20, 2006 Vezérlópult>Hálózati kapcsolatok> Kell itt lennie Helyi kapcsolat (vagy ahogy esetleg átnevezted) ikonnak. Erre jobb klikk > Tulajdonságok, majd a lsitán megkeresed a TCP/IP protokollt és rákattintol a Tulajdonságokra. Itt adsz neki egy IP címet. Ha jól tudom, érdemes 192-vel kezdeni, de ez lényegében mindegy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
isipi 0 Share Posted August 20, 2006 Köszi! Megnéztem, legközelebb megpróbálom ha megint vacakolni fog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atis 0 Author Share Posted August 20, 2006 Nem akartam sokat írni. Van tűzfalam, de amikor kipróbálom, hogy blokkolja-e akkor ki szoktam kapcsolni. Tudtommal semmilyen biztonsági csomag sincs telepítve. Lehet, hogy hardver probléma? Vagy esetleg a kiszolgálóm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
csirkefogo 0 Share Posted January 14, 2007 Sziasztok! Látom, hogy fél éves téma, de mielõtt bárki aki rákeres erre a gondra és tévútra menne az itt felsorolt sületlenségek miatt, válaszolnék szegény Atis problémájára, Ha egy géprõl csatlakozol a netre, abban a pillanatban egy ún. "PPP adapter helyi kapcsolat" virtuális hálókártya veszi át a hálókarid szerepét, ebbõl következik, hogy a "helyi kapcsolat"-nál a "nincs kapcsolat, vagy korlátozott" tájékoztatás (nem hibaüzenet!!) fog megjelenni. Ez természetesen nem bug, hanem feature. Windózokon a PPPoE protokollnak az a lényege, hogy becsapod a gépedet, elhiteted vele, hogy az a hálókari, ami a gépedben van: gyakorlatilag egy dial-up modem. Így a PPPoE kapcsolat nyilván nem a hálókaridat fogja használni (mármint logikailag. Fizikailag természetesen azt, mi mást....). Az egyik hozzászólónk által említett ipconfig /all parancsot lefuttatva azt fogod tapasztalni, hogy van egy ethernet-adapter helyi kapcsolat 169.254..... tartományból kapott ip-vel, és lesz egy PPP adapter helyi kapcsolat ... ki hinné, de a szolgáltatódtól kapott ip-vel. Pl. t-online dynip poolból valszleg 81.182.... vagy 84.2...... Azt hiszem, meg is oldottuk. Ha zavar a felkiáltójel, ki tudod kapcsolni a helyi kapcsolat tulajdonságoknál (alul a 2 pipát vedd ki, majd bezárás). Ja, és az adatforgalmi problémának sincs köze a felkiáltójelhez. Üdv: csirkefogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts