Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Alaplaphoz kézikönyv

Recommended Posts

berzerskanker
Posted

Sziasztok új tag vagyok és segítségeteket szeretném kérni. Mondjátok csak nem tudtok valami oldalt ahol lehet szedni egy asus a7n8x-e deluxe -os alaplaphoz magyae leírást?

az se gond ha nem teljes csak a ramos rész érdekelne, meg a 5.1 es csatlakozók helyes elhelyezése.

elõre is kösz!!!! :upsz:

Posted

@ berzerskanker:

Nem tudok magyar leírásról, de ha megmondod, hogy pontosan mi érdekel, akkor tudunk segíteni.

Ciao.

Posted

Asus

Ott írnak magyarul néhány dolgot az alaplapról:

A 128-bit-es TwinBank DDR memória megduplázza a DDR 400 (PC3200) sávszélességét. A rendszerszükületet egyensúlyozott architektúra és a maximum 6,4GB/s sávszélesség zárja ki.

és:

Élvezze a teljes hangzást a NVIDIA® SoundStorm™-mal. Az integrált APU (Audio Processing Unit)-tal érezni fogja a lökést a játékban vagy a zenében. És a Dolby® Digital 5.1 enkóderrel kápráztató digitális moziként élvezheti a házimozi vagy digitális számítógépes rendszerén.

• 3 weeks later...
Posted

Segítsetek:

Amptron PII-2300 Rev 2.1 alaplap - na ha ehhez tud valaki "manualt", azt nagyon szépen megköszönöm!

Üdv:

SanyiFeri

Posted

@ MaciGalu2:

A üzenetedre inkább itt válaszolok.

Bocs, hogy segíteni próbáltam... :S

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted
MaciGalu2: Miért nem a gyártó oldalán keresed? Vagy használd a Google-t: Nekem két percbe telt. Klikk.
  • 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Az egyik barátomtól kaptam egy Matsonic MS9118E (http://www.diamondcomputer.hu/ms9118e.php-itt van róla kép) típusú alaplapot, de sajnos kézikönyv nincs hozzá. Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a ledeket, a reset, a power gombokat, valamint a ház elején lévõ USB-t hova kell kötnöm? Nagyon megköszönném! Továbbá még egy kérdésem lenne: úgy jobb ha a DVD meghajtót primary slave-nek kötöm be vagy úgy, ha a másik IDE kábelre kötöm, amire még semmi sincs kötve?

Elõre is köszönöm a segítséget!

Üdv

Posted

Itt a kézikönyv, ebben szerintem mindent megtalálsz. ;)

Én a helyedben a másik IDE portra kötném, Secondary Master-nek.

Posted

Sziasztok!

Ismét volna egy kérdésem. A ledeket már mindenhogy próbáltam bekötni, de nem világítanak vagy, ha igen, akkor folyamatosan. A power és a reset gombok mûködnek.

Az alaplapomon lévõ csatlakozók:

2 4 6 8 10

1 3 5 7 9

1,Pull-up VCC 2,G-Led1 3,HDD-Led 4,G-Led2 5,GND 6,PANSW# 7,-HWRST 8,GND 9,NC 10,Key

A házból jövõ kábelekre ez van írva: M/B SW, POWER LED, H.D.D. LED, RESET SW

Szóval melyiket hova kell kötni? :pislog:

Elõre is kösz!

Üdv

Posted

A megfelelõ polaritásra ügyeltél?!

Ciao.

Posted

POWER LED -> 1-2

H.D.D. LED -> 3-4

M/B SW -> 5-6

RESET SW -> 7-8

IPB kép

Posted

Sziasztok!

Én is így kötöttem be, de nem volt jó... :( Na mindegy azért még próbálkozok. Egyébként a ház elején lévõ USB sem mûködik megfelelõen. Mikor rádugom az mp3 lejátszót egybõl elkezdi tölteni, de nem látja a windows (98-lehet, hogy ez a baj?)

Sajnos a polaritásra nem tudom mit jelent.

Amúgy köszi szépen a válaszokat.

Üdv

Posted

A 98 az probléma...

Polaritás: + vagy - pólus. A - menjen mindig az 1esre, és a 3masra. (Ha színhelyes a vezeték, akkor a fekete a - a piros a +.)

• 2 years later...
Posted

Hú hát jó régen nem írtak már ide. Nekem egy ABIT AW9D-MAX alaplaphoz kellene egy user manual. Néztem a gyártó honlapját, de ott csak 0 bájtos ZIP-et tölt le :mérges:

elõre is köszi

Posted

Rákerestem, de nem jártam sikerrel. Alaplapi CD-n nincs rajta?

• 4 weeks later...
Posted

Üdv!

Egy KOB P4M266 NDFSMx (Mercury a gyártó elvileg) (KOB=kobian) alaplaphoz keresek kézikönyvet. Hatalmas segítség lenne egy darab. Megnéztem a gyártó oldalán, de ott azt írják, hogy "Nincs a szerveren a fájl", vagyis a linkje ott van, de sajnos törött link. :(:(:(

oldal címe: http://www.mercury-pc.com/product-drivers.php?productid=53

elõre is köszönök mindent

Üdv