Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Zenész topic

cereal180

Recommended Posts

cereal180

@Nascar:

Köszke :) Neked is grat!

Na ezt ne mondd mert én élek-halok az ilyenekért. 31-ért tuti vételt volt, mert a Vox-ok marha jók, ezt én mondom neked (egyetlen negatívum, hogy nem kapcsolható lábbal a torzító, de nekem se olyan van, és jól elvagyok vele). Ráadásul látom reverb is van rajta, és tremoló. Amúgy milyen? Elégedett vagy a hangjával, és az "effektekkel"? ;)

Nekem Fender Frontman 15-öm van (25ezer volt anno), ami ugyanez a kategória, de reverb és tremoló nélkül. Nagyon hangos ahhoz képest, hogy 15 watt, de én már ráuntam a hangjára/tudására, ezért most egy Line6 Flextone III XL-re gyûjtök (2x 50W , 2db 80W-os Celestion hangszóró), de ha az nem jön össze akkor PodXT-m lesz, és majd ahhoz veszek késõbb végfokot. 8)

:)

Egycsatornás, de a boost lábkapcsolható rajta, meg a tremolo is. Boost nélkül, ha Gain kb 10 óránál van, akkor még teljesen tiszta a hangszín és félhangerõn is elég hangos dob mellé mondjuk 50-60 m2-en belül. Ha rányomom a Boostot, ugyanerre az állásra, akkor viszont már egy elég erõses torzított, karcos hang jön ki belõle, angolos karakterrel. Persze így a hangerõ is sokkal nagyobb, elég ha visszaveszem negyedhangerõre, hogy ugyanolyan hangos legyen, mint a tiszta beállítással. Nagyon nincs is szükség 2 csatornára. Van rajta még fejhalgató-kimenet, hangfalkimenet egy 8 Ohmos ládának, lábkapcs. (nem tartozék), meg line-out.

A hangja igazi VOX, csak kicsiben :) Überbrutal metalra használhatatlan. R'n R-ra és igényes zenére nagyon jó. Retrozáshoz is használható bátran :) Régóta vágytam erre a hangzásra, de nem gondoltam volna, hogy ilyen olcsón sikerül elõállítani. Persze a nagy álmom az egy AC30 Celestion AlNiCo Blue recsegõkkel.... Már csak szûk fél milkát kéne gyûjteni rá :S

Egy ideig Frontman 15R-en is gondolkodtam, de ennek sokkal jobban tetszik a hangja, meg mintha hangosabb is lenne.

Ez a Line6 már elég komoly cucc, bár a digitális holmikat nem igazán szeretem. Inkább kisvasutat építgetek (gyik.: analóg efektpedálok sorba kötve) Ennek az árához gyûjtesz még 25-öt, már tudsz venni egy 2X12-es (2 db 12"-os hangszóró) Bulldog hangszóróval. Azért so so ez is fullcsõ (csöves elõfok és csöves végfok) és szerintem nagyobbat szól ez a 30W-jával, mint a Flextone a 150-nel. Abba meg biztos vagyok, hogy szebb hangja van.

Greene

Szerintem nyitok lassan egy zenésztopicot. :D

Jók a Vox cuccok egyébként, picit(?) szebb hangja van mint a Fendernek, és a reverb meg a tremolo sokat dob rajta.

A Line6-hez heves érzelmek fűznek. Játszottam egyszer egy Spider HD 212-es fej + láda kombináción, és nagyon tetszett a hangzása. A PodXT-ért rajongok, nagy valószínűséggel a Flextone-ra nem lesz pénzem (207ezer Medgyesi Tibiéknél).

Persze jók a csöves cuccok, de szerintem mára már fejlődött annyit az elektronika, hogy szinte tökéletesen le lehet utánozni egy csöves erősítőt. Talán valami hipervájtfülü ember meghallja a különbséget. Ez az egész csöves dolog csak azért él még, mert tényleg baromi jó hangja van, és az emberek (különösen a gitárosok) szeretik a "vintage dolgokat", mert az igazán nagy gitárosok mind Marshallokon meg Peaveyken tolták Fender Stratocasterrel. De én nem akarok évente csöveket cserélni ezrekért.

Néztem Marshallt is, ott ami tetszett, az 250-től indul, és az csak a fej. Az már csöves, de akkor még mindig csak ott tartok, hogy van egy príma fejem. Marshallból a Flextone-nal azonos teljesítményű kombó 130 ezer. Akkor meg már inkább picit többet áldoznék rá.

A Mesa Boogie jön be még, de az nem emberi áron van.

Fendert nem veszek, mert nem tetszik a hangja, a Voxból pedig nincs olyan típus ami bejönne 100 watt körül.

Szóval marad a Line6, és a modellezés. 10 éve csinálják már a srácok és nem nyúltak mellé mert egyre nagyobbak lesznek. A PodXT annyit tud, mint 10 pedál. Ráadásul fejeket és ládákat is modellez. Én pedig a nyugis zenétől kezdve egészen a metálig mindent szeretnék játszani. Studiózáshoz is ideális.

Nézd meg, mennyi zenész (köztük nagy nevek is) használ Line6 cuccokat. Magyarok közül Alapi István az Eddából (Vetta II), Hrutka Róbert (POD), stb...

UI.: Átraktam ide, külön témába, mert vagyunk páran a fórumon akik zenélnek.

Frikker Dániel

:üdv:

Üdv az új topicon. Én a gitárhoz nem értek, nekem szaxofonom van.

A Sorrend amiket tanulok/tam Ált. Iskolában: Furulya 2 év > Klarinét 1 év > Szaxofon most tartok 2-nél, de tovább is tanulom :)8):ötlet:

Perpillanat Alt szaxizok, de lassan áttérek Tenorra, mert fejlődök.

cereal180

A Laney VC30-at szerintem még érdemes megnézned, Greene :!: Az árához képest nagyon ádáz.

• 9 months later...
Calyd

Köszönöm ezt a topicot! :D

A hozzászólásokból úgy érzem én kontár vagyok a zenéhez. Utálom ezt az érzést. Ez szokott elő jönni mondjuk némi Mark Knopfler és hasonlók után is. Sebaj, nem csüggedek! Majd egyszer én is leszek olyan jó. :) Egyébként a jelenlegi cuccaim:

Gitár: Epiphone Special-II Gibson pick-upokkal. Bár ez nem utóbbi nem tudom mennyit számít, szerintem semmit. De jól szól, nekem legalábbis. Főleg, hogy végre cseréltem rajta húrokat! Az eredetieket cseréltem úgy két hónapja. Már három évesek voltak.

Kombó: Roland Cube-15. Egy kis lakásba szerintem pöpec, hangja tök jó. A Metal Stack torzítása bitang jó. Bár már nem használom, mert...

Effekt: Korg AX-G3. Totál nem profi cucc, de én sem vagyok az. Amíg megtanulom mi mit jelent, meg mit lehet kezdeni az effektekkel, addig bőven jó ez. Egy bánatom, hogy nincs rajta pedál. Amikor vettem a G5 soknak tűnt, és úgy gondoltam nem kell nekem pedál. Kell...

Amúgy ki mit szeret, szokott játszani? Együttes esetleg? Nekem most a két új kihívás: Johnny B. Goode és Sweet Home Alabama.

Greene

Nekem egy Squier Fat Stratocasterem van Dimarzio hangszedőkkel, és Graphtech húrlábbal. Jelenleg Elixir hibrid húrszett van fent: 9-46. Ebben az a jó, hogy kétszer tovább bírja mint egy standard húrkészlet.

Van egy Fender Frontman 15G gyakorlókombóm, valamint egy Line6 PODxt modellező előfokom.

Nagyon sokmindent játszom, mert direkt úgy vettem a hangszedőket (és az előfokot), hogy a metáltól a country-ig mindent tudjak játszani rajta. Van még egy Morley PDWII Wah pedálom, de a PODxt is tudja, csak pedál kell hozzá...

A Roland Cube egy nagyon korrekt erősítő!

Shiwer

Áhh, remek topik, én magam gitározok. Jelenleg egy Ibanez RG350EX-em van, egy Calrsbro GLX100-as kombóm, és egy Zoom G2.1u multim. Igaz, a pu-k alap Ibanezek, de azt hiszem már nem lesznek cserélve, végülis egész jól szólnak, meg fejleszteni fölösleges lenne, inkább a jövõben új gitár. :) De persze nagyon szeretem ezt is.

Valamint úgy néz ki, hogy együttesünkben (remélem nyáron már végre megleszünk) énekelni is én fogok, a kinézett mikrofon egy Shure sm58 idáig, bár ezt még nem próbáltam, de hallottam róla elég sok pozitívumot.

Calyd

Na igen, meg kéne már tanulnom ezeket, hogy hibrid húrok, meg elõfokok, meg milyen húrláb mire jó... Azt hiszem, amíg nem lesz együttesem, és nem kell tényleg komolyan foglalkoznom a dologgal, addig nem szakítok erre idõt. Legfeljebb neten olvasgatok majd róla.

Sanzi blogos topicjának elsõ hozzászólásához hasonlatosan érzem magam: gondolta a fene, hogy ennyien zenélünk! :) Ez tök jó! :D

Apropó: power tabokat ismeritek? Én szeretem õket, mert nekem hasznosak és ingyen vannak. Egy csomó számnak megcsinálták már az ilyen tabját. Én innen szoktam nézelõdni.

Shiwer

Én a guitar pro-s tabokat preferálom, mert szerintem elterjedtebbek, másrészt a Guitar Pro lejátsza a power tab-okat is. :)

Calyd

Hát több van belõle, az tény. De nekem a Power Tab-hoz képest bonyolult a program. De a fõ baja, hogy nem ingyenes. Legalábbi én úgy tudom, nem az.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
coldwave

sziasztok! 18 éve dobolok.

Malmsteentól mindent játszok, Dream, Symphony X, power, vinnie moore, van halen, tony macalpine, dimmu. egyébként meg szinte minden, vagy bármi. Ha bulizni szeretnél, vagy zenélni, akkor jelentkezz bátran.

email: coldwave@freemail.hu

tel: 70-3221547

msn: nathan_coldwave@hotmail.com

• 7 months later...
Lustadick

Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Most szeretnék venni egy Squier Vintage Modified Stratocaster gitárt de nem tudom, hogy milyen kombó lenne hozzá jó? RHCP és Kispál stílusú zenéket játszanék..

Segítséget elõre is köszönöm!!