Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Számítógépek újrahasznosítása


Adani

Recommended Posts

Adani

A kérdés az lenne, hogy kb. milyen anyagból menyiti ll. milyen arányban tartlamaz egy átlagos számítógép. Fõleg régebbiek érdkelenének, ugyanis, azért nyitottam ezt a topikot, mert fater egyik ismerõse szeretne egy ilyen vállalkozásba kezdeni, hogy használt gépek begyûjtése és újrahasznosítása.

 

Kb. arról van szó, hogy mit milyen mértékben lehet újrahasznosítani, mennyi a veszélyes hulladék benne? stb.

 

Pl: a hát az általában valami vas vagyacél lehet, a chipek meg gondoom szilícium, ami veszélyes hulladék. alkatrészként meg fõleg monitor képcsöve érdkelené meg az LCD monitorok, hogy a folyadékkrisztály az minek számít. Minden ötlet jól jön.

Link to comment
Share on other sites

vmiki

Szerintem magát a házat, vagy a borításokat lehetne újrahasznosítani (pl a tápé) esetleg a kábelek, ha szétbontod, akkor van benne mûanyag, meg réz. az alaplappal, memóriával, procival szerintem nem sokat lehet kezdeni. Ja, és a monitorból szerintem az üveg simán mehet. A képcsövet meh ha szétszedi, vannak benne tekercsek, amiket biztos újra lehet hasznosítani

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Az integrált áramkörökbõl aranyat lehet kinyerni, a többi alkatrészbõl rezet. Svájcban tudok ilyen vállalkozásokról, amik szépen megélnek ebbõl.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
ati012

Sziasztok!

Mi pedig vennénk sok-sok felesleges (mûködõ, hibás, rossz) alkatrészet. Bármit! Érdeklõdõk az " ezoati@hotmail.com " MSN címen vagy itt privátba érhetnek el. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...