Shiwer Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Ma megjött az újságom, elsõre jónak tûnik, még nem olvastam ki.
Bognár Ákos Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Csak szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy noteszgépet lehet nyerni tippelõs játékunkkal, lásd a fõoldalon, jobboldalon a számlálót, vagy http://www.pcworld.hu/szamlalo.php.
Genius87 Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Sziasztok! Így elsõ beleolvasás után nagyon érdekes témák kerültek az újságba ebbe a hónapba is. Csak így tovább, gratulálok az újság színvonalához!
Benoc Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Szerintem is nagyon jóó Most olvasom... Tavay is augusztusban volt a kacsavadászat Pont egy éve megvan minden szám @Apokalipszis: Küldesz egy képet az újságról, miután "kiolvastad"?
istfod Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Sziasztok! Megint tetszik, remekeltetek. Sajnos a DVD-m süket,már jeleztem a " Terjesztésnek.
nagygabor Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Sajna még nem volt idõm ránézni, de így nylonon keresztûl is nagyon bizalomgerjesztõ.
mata2 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Most kaptam meg, és nagyon jónak néz ki. Ami elsőre megfogott, hogy végre nincs benne a kemény levelezőlap az előfizetéshez. Ez jó újítás volt.
vlacii Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Sziasztok! Tényleg nagyon jó az újság! Csak egy dolgot nem értek. A címlapon mint teljes verziós melléklet szerepel a Microsoft Virtual PC 2004, azonban egy szót nem találtam róla az újságban és egy bitet sem a DVD-n... Én vagyok figyelmetlen vagy tényleg nincs sehol semmi a címlapon meghirdetett mellékletrõl?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Nos, megnéztem, átlapoztam, és hiányérzetem támadt. Legtöbb cikkben éreztem némi befejezetlenséget. Egy kicsitt több mindent vártam, kicsit "bemutatóbb" jellegűt. Jó volt minden, meg hasznos, de ha pl. ez alapján kellene a Cyberlink DVD Solution programját 60 $-ért megvennem, akkor a készítők pénz nélkül maradnának. A Mesterfogások ellenben nagyon hasznos. Csak kár, hogy a a Firefox bővitményei között lévő ajánlatok kb. 70%-a az átlagolvasót hidegen hagyja. Hiányoltam nagyon a NoScriptet, az AdBlockot, a FlashGot-ot, a MediaPlayerConnectivity-t, a Text Size toolbart, a Sage-t, a Bookmark Duplicate Detectort, a BBCode Extra-t - hogy csak a tényleg a böngészés élményét javító eszközöket mondjam. Ezek mind olyan bővítmények, hogy - azon kívül, hogy hasznosak, - nagyban növelik a Firefox, mint böngésző értékét!
Bata László Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 (vlacii @ 2006. August 09., Wed 9:07) 134176[/snapback] A címlapon mint teljes verziós melléklet szerepel a Microsoft Virtual PC 2004, azonban egy szót nem találtam róla az újságban és egy bitet sem a DVD-n... Én vagyok figyelmetlen vagy tényleg nincs sehol semmi a címlapon meghirdetett mellékletről? A Virtual PC programot a Microsoft lapzártánk idején tette ingyenessé, ezért cikk már nem készült róla, csak a lemezmellékletre került fel. Terveink szerint a következő számban nagyobb cikket szentelünk a bemutatásának.
vlacii Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Értem. Akkor nem néztem át alaposan a DVD-t. Akkor megteszem most!
kurrucz Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Tetszik az augusztusi szám. Hála a kacsavadászatnak, ismét tanultam pár dolgot. Leginkább a Firefox kiegészítésekről szóló cikk tetszett. Csak egy problémám van. Nem találom a júniusi, és a júliusi nyereményjátékok nyerteseinek a nevét a lapban. Mikorra várható az eredmény? Ha én voltam figyelmetlen, sajnálom.
h.arpad Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Addig komolyan is vettem volna a kacsa-métert a desztilált és ioncsrélt víz vezetõképességével kapcsolatban, amíg a cikkben meg nem jelent az O+ (oxigén-ion). (Helyesen: H+ - hidogén-ion - vagy H3O+ - oxónium-ion.) Kíváncsi lennék, milyen kémiatanár gondolhatta ez egyáltalán komolyan. Aztán a másik: Megaohmos nagyságrendben bizony vannak ellenállások az alaplapon. Én ugye, a cikk írójával ellentétben vettem a fáradságot meg a multimétert és végeztem pár mérést... Egymástól 2 cm-re a multiméter elektródái között ioncsrélt vízben 500-900 kOhm ellenállást lehet mérni. Úgyhogy, ha már az elméleti kémia nem az erõssége a cikkírónak, legalább vegye a fáradságot, hogy utánajárjon. Bocsánat a keményebb hangvételért, de ez már a harmadik szám, ahol ez a téma elõkerül, mindannyiszor tele fölösleges hibákkal.
Adani Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Nem tudni mi az igazság, de a desztillált víz az elvben nem vezeti, ezt a fizkatanárom mondta. De ugye minden vízhűtéses cikkben is benenvan, hogy egy jól megépített vízhűtésből nem folyhat ki a folyadék. Vagyis mindegy, hogy vezeti-e vagy sem.
h.arpad Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Maradjunk abban, hogy ilyen tényeken nem illik vitatkozni. A kémia egzakt tudomány. Mindenki maga kipróbálja egy arra alkalmas műszerrel, és meglátja, ha mégsem hisz. Ami igaz az igaz. Attól, hogy kifolyna, nem kell félni, ha ebben egyetértünk, akkor nem kell zavarosabb vizekre tévedni. Tetszet viszont a weblap-szerkesztőkről szóló cikk, már vártam egy ilyet. Ki is próbálom az Evrsoft First Page 2006-ot is.
amator75 Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 (Kovács Gyula (MiniDisc) @ 2006. augusztus 9. 9:58) 134185[/snapback] Csak kár, hogy a a Firefox bővitményei között lévő ajánlatok kb. 70%-a az átlagolvasót hidegen hagyja. Hiányoltam nagyon a NoScriptet, az AdBlockot, a FlashGot-ot, a MediaPlayerConnectivity-t, a Text Size toolbart, a Sage-t, a Bookmark Duplicate Detectort, a BBCode Extra-t - hogy csak a tényleg a böngészés élményét javító eszközöket mondjam. Ezek mind olyan bővítmények, hogy - azon kívül, hogy hasznosak, - nagyban növelik a Firefox, mint böngésző értékét! Csatlakozom a hozzászóláshoz. Az AdBlock lett volna az első amit megemlítenék egy ilyen cikkben, a következő pedig a Netcraft Toolbar. Ezek nélkül nem is érdemes netezni.
payskin Posted August 13, 2006 Author Posted August 13, 2006 Ízlések és pofonok, ilyen egyszerű. Amikor a cikk eredetije született még a GameStar részére, a teljes Online szerkesztőség részt vett a dologban mégpedig oly módon, hogy megnéztük, ki milyen kiegészítéseket használ. Aztán hozzávettük a Mozilla oldalán levő toplistát, szemezgettünk még a népszerűbbek közül, és így összeállt egy lista. Nagyjából ezekről van szó a cikkben. Mindenki használja a sajátjait egészséggel!
payskin Posted August 18, 2006 Author Posted August 18, 2006 Látom, elakadt a szavatok az augusztusi lapszám láttán. Hogy lesz ebbõl Postafiók rovat októberben?
Dávid Csaba Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Nekem ismét a kötéssel van gondom. Papírba és nylonba is becsomagolt előfizetői példányom, mely soha nem látott postaládát (kézbe kapom), ismét hiányosan ragasztott. Az első kb 10 oldal felső harmada lifeg.... Ismét... akár csak a múlt hónapban. Itt ki is nyílik, szinte automatikusan, mintha valaki már egyszer elolvasta volna ezeket az oldalakat, nem túl papírbarát módszerrel lapozva. A PCStúdió nagyon ott van! A magam részéről nagyon nagy kedvvel nézném, ha folytatódna a játékfejlesztőkkel az interjú, kicsit jobban belemélyedve a témába. Még érthető szinten, de kicsit mélyebben, a kulisszatitkokat békén hagyva. Ja, és Dragon kapcsolja ki végre a telcsijét!
VINIKOR Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Vista cikk tetszett. Kiváncsi leszek a gyakorlatban hogyan fognak szuperálni az új biztonsági fejlesztések. A ReadyBoost-tal ha jól értem házilag lehet készíteni hibridmerevlemezt? Ennek a gyakorlati mikéntjére kiváncsi lennék. Csomó kérdés felmerült benne ezzel kapcsolatban: - Csak USB kártyaolvasóval működik? FireWire csatlakozású kártyaolvasóval nem lenne gyorsabb és procit is jobban kímélné (ha létezik ilyen). - A highspeed kártyával mennyivel lenne gyorsabb? Érdemes vállalni a plusz költséget? - Milyen hosszúéletű lesz Flashkártya a folyamatos olvasás-írás mellett? Kellemes meglepetés volt, hogy 8 (!) oldalt szenteltetek a BIOS cikknek. Kicsit tartottam attól, hogy csak általánosság szintjén 2-3 oldalon átszaladtok a BIOS-témán, de nem így történt. A webszerkesztő cikknél felcsillant a szemem mikor azt olvastam, hogy "a Madromedia Dreamweaver 8 "A" webszerkesztő". Szívesen olvasnék cikkeket erről a programról. A Total Training-et nézegettem (Link) és a Lynda.com-ot (Link). Röviden, tömören: gyönyörű weboldalakat lehet vele készíteni. Ezen keresztűl nem lehetne egy weblapkészítő sorozatot indítani? Legalább egy alapszintű ismeretre el lehetne jutni a cikkek alapján és így a Total Training is könnyebben érthető lenne.
zsoltchelsea Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Hi! Nagyon jó a lap, csak egyre fogyóban vannak a programok. Azt nagyon szerettem, hogy kis programokat felraktatok egy CD-re(nem Segélyvonal szerûen, hanem csak egypár a fontosabb témából). Meghát eléggé a DVD-re álltatok rá, ami nekem, CD-s vásárlónak nem valami nagy élmény. A cikkek nagyon jól szerkesztettek, és élvezetesek. Jó a témaválasztás. Csak a melléklet is lehetne jobb. A mérleg azonban nálam döntõen pozitív. Szerintem...
Recommended Posts