Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2006. augusztusi számról


payskin

Recommended Posts

payskin

Hajrá!

Link to comment
Share on other sites

Shiwer

Ma megjött az újságom, elsõre jónak tûnik, még nem olvastam ki. :istenvagy::oké:

Link to comment
Share on other sites

Bognár Ákos

Csak szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy noteszgépet lehet nyerni tippelõs játékunkkal, lásd a fõoldalon, jobboldalon a számlálót, vagy http://www.pcworld.hu/szamlalo.php.

Link to comment
Share on other sites

Genius87

Sziasztok!

 

Így elsõ beleolvasás után nagyon érdekes témák kerültek az újságba ebbe a hónapba is. Csak így tovább, gratulálok az újság színvonalához! :oké:

Link to comment
Share on other sites

sakic

1 órás PC Studio!!! :D

Intel Core Duo teszt!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Benoc

Szerintem is nagyon jóó :D Most olvasom... Tavay is augusztusban volt a kacsavadászat :D Pont egy éve megvan minden szám :D

@Apokalipszis: Küldesz egy képet az újságról, miután "kiolvastad"? :P

Link to comment
Share on other sites

istfod

Sziasztok!

Megint tetszik, remekeltetek. Sajnos a DVD-m süket,már jeleztem a " Terjesztésnek.

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Sajna még nem volt idõm ránézni, de így nylonon keresztûl is nagyon bizalomgerjesztõ.

Link to comment
Share on other sites

JOINT72

Kacsavadászat nagyon jól sikerült.

Link to comment
Share on other sites

mata2

Most kaptam meg, és nagyon jónak néz ki. Ami elsőre megfogott, hogy végre nincs benne a kemény levelezőlap az előfizetéshez. Ez jó újítás volt.

Link to comment
Share on other sites

vlacii

Sziasztok!

 

Tényleg nagyon jó az újság!

Csak egy dolgot nem értek. A címlapon mint teljes verziós melléklet szerepel a Microsoft Virtual PC 2004, azonban egy szót nem találtam róla az újságban és egy bitet sem a DVD-n... Én vagyok figyelmetlen vagy tényleg nincs sehol semmi a címlapon meghirdetett mellékletrõl?

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Nos, megnéztem, átlapoztam, és hiányérzetem támadt. Legtöbb cikkben éreztem némi befejezetlenséget. Egy kicsitt több mindent vártam, kicsit "bemutatóbb" jellegűt. Jó volt minden, meg hasznos, de ha pl. ez alapján kellene a Cyberlink DVD Solution programját 60 $-ért megvennem, akkor a készítők pénz nélkül maradnának.

A Mesterfogások ellenben nagyon hasznos. Csak kár, hogy a a Firefox bővitményei között lévő ajánlatok kb. 70%-a az átlagolvasót hidegen hagyja. Hiányoltam nagyon a NoScriptet, az AdBlockot, a FlashGot-ot, a MediaPlayerConnectivity-t, a Text Size toolbart, a Sage-t, a Bookmark Duplicate Detectort, a BBCode Extra-t - hogy csak a tényleg a böngészés élményét javító eszközöket mondjam. Ezek mind olyan bővítmények, hogy - azon kívül, hogy hasznosak, - nagyban növelik a Firefox, mint böngésző értékét!

Link to comment
Share on other sites

Bata László
(vlacii @ 2006. August 09., Wed 9:07) 134176[/snapback]

A címlapon mint teljes verziós melléklet szerepel a Microsoft Virtual PC 2004, azonban egy szót nem találtam róla az újságban és egy bitet sem a DVD-n... Én vagyok figyelmetlen vagy tényleg nincs sehol semmi a címlapon meghirdetett mellékletről?

 

A Virtual PC programot a Microsoft lapzártánk idején tette ingyenessé, ezért cikk már nem készült róla, csak a lemezmellékletre került fel. Terveink szerint a következő számban nagyobb cikket szentelünk a bemutatásának.

Link to comment
Share on other sites

vlacii

Értem.

Akkor nem néztem át alaposan a DVD-t. Akkor megteszem most! :)

Link to comment
Share on other sites

kurrucz

Tetszik az augusztusi szám. Hála a kacsavadászatnak, ismét tanultam pár dolgot. Leginkább a Firefox kiegészítésekről szóló cikk tetszett. Csak egy problémám van. Nem találom a júniusi, és a júliusi nyereményjátékok nyerteseinek a nevét a lapban. Mikorra várható az eredmény? Ha én voltam figyelmetlen, sajnálom.

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Addig komolyan is vettem volna a kacsa-métert a desztilált és ioncsrélt víz vezetõképességével kapcsolatban, amíg a cikkben meg nem jelent az O+ (oxigén-ion). (Helyesen: H+ - hidogén-ion - vagy H3O+ - oxónium-ion.) Kíváncsi lennék, milyen kémiatanár gondolhatta ez egyáltalán komolyan. Aztán a másik: Megaohmos nagyságrendben bizony vannak ellenállások az alaplapon. Én ugye, a cikk írójával ellentétben vettem a fáradságot meg a multimétert és végeztem pár mérést... Egymástól 2 cm-re a multiméter elektródái között ioncsrélt vízben 500-900 kOhm ellenállást lehet mérni. Úgyhogy, ha már az elméleti kémia nem az erõssége a cikkírónak, legalább vegye a fáradságot, hogy utánajárjon. Bocsánat a keményebb hangvételért, de ez már a harmadik szám, ahol ez a téma elõkerül, mindannyiszor tele fölösleges hibákkal. :S

Link to comment
Share on other sites

Adani

Nem tudni mi az igazság, de a desztillált víz az elvben nem vezeti, ezt a fizkatanárom mondta. De ugye minden vízhűtéses cikkben is benenvan, hogy egy jól megépített vízhűtésből nem folyhat ki a folyadék. Vagyis mindegy, hogy vezeti-e vagy sem.

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Maradjunk abban, hogy ilyen tényeken nem illik vitatkozni. A kémia egzakt tudomány. Mindenki maga kipróbálja egy arra alkalmas műszerrel, és meglátja, ha mégsem hisz. Ami igaz az igaz. Attól, hogy kifolyna, nem kell félni, ha ebben egyetértünk, akkor nem kell zavarosabb vizekre tévedni. :D

 

Tetszet viszont a weblap-szerkesztőkről szóló cikk, már vártam egy ilyet. Ki is próbálom az Evrsoft First Page 2006-ot is. ;)

Link to comment
Share on other sites

Mini Nyuszi Baba

Köszi a webszerkesztõ programokat!

 

 

Link to comment
Share on other sites

amator75
(Kovács Gyula (MiniDisc) @ 2006. augusztus 9. 9:58) 134185[/snapback]

 

Csak kár, hogy a a Firefox bővitményei között lévő ajánlatok kb. 70%-a az átlagolvasót hidegen hagyja. Hiányoltam nagyon a NoScriptet, az AdBlockot, a FlashGot-ot, a MediaPlayerConnectivity-t, a Text Size toolbart, a Sage-t, a Bookmark Duplicate Detectort, a BBCode Extra-t - hogy csak a tényleg a böngészés élményét javító eszközöket mondjam. Ezek mind olyan bővítmények, hogy - azon kívül, hogy hasznosak, - nagyban növelik a Firefox, mint böngésző értékét!

 

Csatlakozom a hozzászóláshoz. Az AdBlock lett volna az első amit megemlítenék egy ilyen cikkben, a következő pedig a Netcraft Toolbar. Ezek nélkül nem is érdemes netezni. :S

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ízlések és pofonok, ilyen egyszerű.

 

Amikor a cikk eredetije született még a GameStar részére, a teljes Online szerkesztőség részt vett a dologban mégpedig oly módon, hogy megnéztük, ki milyen kiegészítéseket használ. Aztán hozzávettük a Mozilla oldalán levő toplistát, szemezgettünk még a népszerűbbek közül, és így összeállt egy lista. Nagyjából ezekről van szó a cikkben.

 

Mindenki használja a sajátjait egészséggel!

Link to comment
Share on other sites

payskin

Látom, elakadt a szavatok az augusztusi lapszám láttán. Hogy lesz ebbõl Postafiók rovat októberben? :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Nekem ismét a kötéssel van gondom. Papírba és nylonba is becsomagolt előfizetői példányom, mely soha nem látott postaládát (kézbe kapom), ismét hiányosan ragasztott. Az első kb 10 oldal felső harmada lifeg.... Ismét... akár csak a múlt hónapban. Itt ki is nyílik, szinte automatikusan, mintha valaki már egyszer elolvasta volna ezeket az oldalakat, nem túl papírbarát módszerrel lapozva. :(

 

A PCStúdió nagyon ott van! A magam részéről nagyon nagy kedvvel nézném, ha folytatódna a játékfejlesztőkkel az interjú, kicsit jobban belemélyedve a témába. Még érthető szinten, de kicsit mélyebben, a kulisszatitkokat békén hagyva. Ja, és Dragon kapcsolja ki végre a telcsijét! :P

Link to comment
Share on other sites

VINIKOR

Vista cikk tetszett. Kiváncsi leszek a gyakorlatban hogyan fognak szuperálni az új biztonsági fejlesztések. A ReadyBoost-tal ha jól értem házilag lehet készíteni hibridmerevlemezt? Ennek a gyakorlati mikéntjére kiváncsi lennék. Csomó kérdés felmerült benne ezzel kapcsolatban:

- Csak USB kártyaolvasóval működik? FireWire csatlakozású kártyaolvasóval nem lenne gyorsabb és procit is jobban kímélné (ha létezik ilyen).

- A highspeed kártyával mennyivel lenne gyorsabb? Érdemes vállalni a plusz költséget?

- Milyen hosszúéletű lesz Flashkártya a folyamatos olvasás-írás mellett?

 

Kellemes meglepetés volt, hogy 8 (!) oldalt szenteltetek a BIOS cikknek. Kicsit tartottam attól, hogy csak általánosság szintjén 2-3 oldalon átszaladtok a BIOS-témán, de nem így történt.

 

A webszerkesztő cikknél felcsillant a szemem mikor azt olvastam, hogy "a Madromedia Dreamweaver 8 "A" webszerkesztő". Szívesen olvasnék cikkeket erről a programról. A Total Training-et nézegettem (Link) és a Lynda.com-ot (Link). Röviden, tömören: gyönyörű weboldalakat lehet vele készíteni. Ezen keresztűl nem lehetne egy weblapkészítő sorozatot indítani? Legalább egy alapszintű ismeretre el lehetne jutni a cikkek alapján és így a Total Training is könnyebben érthető lenne.

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Hi! Nagyon jó a lap, csak egyre fogyóban vannak a programok. Azt nagyon szerettem, hogy kis programokat felraktatok egy CD-re(nem Segélyvonal szerûen, hanem csak egypár a fontosabb témából). Meghát eléggé a DVD-re álltatok rá, ami nekem, CD-s vásárlónak nem valami nagy élmény. A cikkek nagyon jól szerkesztettek, és élvezetesek. Jó a témaválasztás. Csak a melléklet is lehetne jobb. A mérleg azonban nálam döntõen pozitív. Szerintem...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...