Pityus 0 Share Posted August 1, 2006 Ezzel a programmal szerettem volna zenei CD-rõl MP3-as fájlokat csinálni, de a legjobb minõség csak 56 kBit/s. A program javaslatot tesz arra, hogy a http://www.audiograbber.com-us.net/download.html oldalról letölthetõ LAME MP3 DLL fájlal lehet javítani a minõségen. Sajnos viszont ezt a fájlt nem lehet letölteni. Honnan lehetne ezt a fájlt megszerezni, és utána elég csak bemásolni valahova? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted August 1, 2006 Ne menj messze, a PCW letöltéseknél ott van. Neked csak a dll fájl kell. http://www.pcworld.hu/downloads.php?op=visit&lid=7 Pontosabban ez: lame_enc.dll. Ezt kell az Audiograbber mappába másolni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityus 0 Author Share Posted August 1, 2006 Bemásoltam oda ezt a fájlt ahová ( C:\audiograbber) installáltam az Audiograbber programot, de nem történt változás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted August 2, 2006 Az Mp3 tulajdonságok menüpontban a Belsõ kódoló fülön válaszd a LameEnc DLL-t! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityus 0 Author Share Posted August 2, 2006 Köszi!!!! Így már mûködik. Még egy kérdés: állandó, vagy változó bitrátát érdemes használni? Nekem inkább a minõség fontosabb, mint hogy mennyi idõ alatt grabbeli le. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 944 Share Posted August 5, 2006 Az állandó vagy a változó bitráta között nem minőségi hanem fájlméretbeli különbség van: a változó kisebb, mert ahol nincs szükség mondjuk a teljes (mondjuk) 192 kbit-re, ott kevesebbet használ, minőségromlás nélkül. Olvasnivaló #1: ÜberStandard 3.1 (Régebbi LAME verziókhoz.) Olvasnivaló #2: Hydrogenaudio - Recommended LAME Settings (Újabb LAME verziókhoz.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityus 0 Author Share Posted August 8, 2006 A két formációt egyformán "megeszik" a lejátszók? Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 944 Share Posted August 9, 2006 Szerintem ma már a legtöbb megeszi a VBR-t, a régebbi modellek voltak erre finnyásak. ACBR-rrel sosem voltak gondok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts