Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Audiograbber probléma

Pityus

Recommended Posts

Pityus

Ezzel a programmal szerettem volna zenei CD-rõl MP3-as fájlokat csinálni, de a legjobb minõség csak 56 kBit/s. A program javaslatot tesz arra, hogy a http://www.audiograbber.com-us.net/download.html oldalról letölthetõ LAME MP3 DLL fájlal lehet javítani a minõségen. Sajnos viszont ezt a fájlt nem lehet letölteni. Honnan lehetne ezt a fájlt megszerezni, és utána elég csak bemásolni valahova?

Pityus

Bemásoltam oda ezt a fájlt ahová ( C:\audiograbber) installáltam az Audiograbber programot, de nem történt változás.

eremit

Az Mp3 tulajdonságok menüpontban a Belsõ kódoló fülön válaszd a LameEnc DLL-t!

Pityus

Köszi!!!! Így már mûködik. Még egy kérdés: állandó, vagy változó bitrátát érdemes használni? Nekem inkább a minõség fontosabb, mint hogy mennyi idõ alatt grabbeli le.

payskin

Az állandó vagy a változó bitráta között nem minőségi hanem fájlméretbeli különbség van: a változó kisebb, mert ahol nincs szükség mondjuk a teljes (mondjuk) 192 kbit-re, ott kevesebbet használ, minőségromlás nélkül.

Olvasnivaló #1: ÜberStandard 3.1 (Régebbi LAME verziókhoz.)

Olvasnivaló #2: Hydrogenaudio - Recommended LAME Settings (Újabb LAME verziókhoz.)

Pityus

A két formációt egyformán "megeszik" a lejátszók?

payskin

Szerintem ma már a legtöbb megeszi a VBR-t, a régebbi modellek voltak erre finnyásak. ACBR-rrel sosem voltak gondok.