Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Képernyõfrissítés probléma

Recommended Posts

Posted

Lenne egy nagy problémám a monitorommal (Samsung SyncMaster 796MB). Beállítottam, hogy 1024x768-as felbontáson 100Hz legyen a képernyõfrissítés (függõleges). 4-5 napig így vígan gépezgethettem, de az egyik nap amikor belelép a Windowsba, mit látnak szemeim, 60-szor frissít másodpercenként. Az ATi Driverében (Control Panel) ki is jelezte a 60Hz-et, de az asztal beállításainál 100Hz-et jelzett ki. Most akkor mi rossz? Az ATi Driver, a monitor, vagy a videókártya (Sapphire Radeon 9600 Atlantis). Ja és találtam egy módot, hogyan lehet megcsinálni: újra kell indítani a Windowst, az Asztal beállításainál is 60Hz-re kell állítani, utána pedig vissza 100Hz-re. Ugyanez elõfordult már 85HZ és 90Hz esetében is.

Posted

Elsõ lépésben próbáld meg az Omega driverrel!

Ciao.

Posted

OK. Megpróbálom azzal.

Feltelepítettem az Omega-t, már csak várni kell néhány napot...

Posted

Ma reggel bekapcsoltam a gépet, és ismét ezt a hibát produkálta :mérges::Sír: :cenzúra::fal:

Úgy látszik nem a driver hibája...

Posted

Esetleg ki tudod próbálni a monitort egy másik gépen is?

Ciao.

Posted

Sajna nem :Sír: , de azt is észrevettem, hogy mindig akkor csinálja, amikor reggel bekapcsolom a gépet. Az nem lehet, hogy azért van mert még nincs "bemelegedve a monitor"??

Posted

Ez is elõfordulhat, csak a legdrágább alkatrészt szerettem volna a végére hagyni. De lehet, hogy tényleg azzal lesz a gond.

Ciao.

• 2 months later...
Posted

Sziasztok, az miért lehet , hogy az õsrégi monitorom 800x600ban nagyon sötét képet ad? Néha ilyenkor lemegy 45Hz!-re ha felveszem 70Hz-re akkor világosodik valamit a windowsban de játékokban nagyon sötét. 1024x768ban vagy 640x480ban semmi hiba.

Annyira rájöttem, hogy ha beállítom 800x600ra és leveszem 56Hz-re a winsowsban, akkor a játék is jó lesz.

Na de így kifolyik a szemem.

Bármilyen szg-hez kötöm ezt csinálja.

• 2 months later...
Posted

Sziasztok!

Most vettem egy ATI Radeon 9600XT 256MB-os AGP8X kártyát.

Betettem a gépbe és hiába állítom át a hertzet ugyanúgy vibrál mikor ki is írja hogy 180Hz mertmár ilyen magasra is állítottam de nem csinál semmi változtatást. A legfrissebb ati catalist van fenn de a saját cd-s driverével is ugyanezt csinálta.

egy ABIT KD7-es alaplapom és benne egy AMD 2400XP+ proci üzemel.

• 2 weeks later...
Posted

(Nem teljesmértékben ide tartozik, de nem akartam neki új topicot nyitni.)

Szóval van nekem egy ilyen katt TFT LG monitorom.

A kérdésem az lenne, hogy a manual 1400*900-as felbontást és 60Hz-et ír javasolt felbontásnak. Tényleg ebben érdemes használni? Mert nekem most 1280*768-ban is tökéletesen mûködik, másrészrõl én úgy tudtam eddig, hogy ennyi szokott lenni egy 19-es monitor alapfelbontása.

Posted

Arra állítsd, amit a kézikönyv ír. Amiben Te használod, az nem ehhez a monitorhoz való. Jelentősen rosszabb így a képminőség. Próbáld csak ki a gyári felbontáson. ;)

Ciao.

Posted

@ Mzolee

A monitor kézikönyve mit ír? Illetve milyen monitorod van?

Posted
Arra állítsd, amit a kézikönyv ír. Amiben Te használod, az nem ehhez a monitorhoz való. Jelentősen rosszabb így a képminőség. Próbáld csak ki a gyári felbontáson. ;)

Igen, valóban, így jobb valamivel. Mondjuk játéknál sajna visszakell vennem, mert a gép nem bír ekkora felbontást.

Posted
@ Mzolee

A monitor kézikönyve mit ír? Illetve milyen monitorod van?

Samsung SyncMaster 750p monitorom van.

De már közben megoldódott!