Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Képernyő-videókártya probléma

awk2

Recommended Posts

awk2

Előzmények: videókártya csere: Ati radeon VE --> Gainward GeForce 6600 256Mb

táp csere:Codegen 300w --> Chieftec 350W

Viszont van egy kis gond... Az új tápon nincs a monitor tápkábelének hely. Tegnap a gépet egy olyan monitorral használtam ami az áramot a konnektorból veszi fel (ez a CRT monitor). Ma viszont megpróbáltam az LCD.sermre rákötni, de nem jó. (gyári kábel nem volt hozzá, amivel aaz adapterét beköthettem volna, ezért egy monitor tápákábelt dugtam bele a konnektorból-megnéztem azt amit a tápba kell dugni 10A-es, amit a konnektorba kell dugni, az is ) Rákötöttem, visszaállítottam 60Hz-re (ennél alacsonyabbra nem lehet és a régi videókártyámmal is így üzemelt). Amíg töltődik be a Windows nincs probléma, miután betöltöttem nézem , hogy csíkokban (1-2 pixel széles) néha furcsa a kép (nem is teljesen állandóan). Kicsit játszottam Gta San Andreas-t, és semmi baja nem volt a monitornak, de miután visszaléptem a windózba még erősebb csíkok fogadtak--egyből kikapcs. A crt-n viszont semmi baja nem volt, mert megint visszadugtam. az lcd-t meg bekapcsoltam és az önellenőrzője (no signal-testing...) nem volt csíkos. Most nem merem visszarakni az LCD-re. Ez mi a franc???? Próbáljam a régi tápot a-la-natur bedugni a konnektorba és onnan a szokott kábelen keresztül árammal ellátni az LCD-t??? Ez a videókártya,monitor,tápkábel, driver hibája???

ProFiler

A grafikus kártyád beállításainál tiltsd le a CRT monitort, próbáld meg anélkül. TV out ugye nincs bekapcsolva?

Ciao.

awk2

Most sajna nincs elõttem a gép, csak egy német XP (förtelmes), úgyhogy majd megkeresem otthon. Ez valahol asztal/jobb klikk/tulajdonságok/beállítások fele lesz, ugye? TV out-ot én nem kapcsoltam be, viszont most hogy írod, azért mmondom, hogy analóg-ra volt kötve mind a kettõ.

arpsoft

Szerintem inkább beállítási probléma. Próbáljál meg más beállításokat használni az LCD-hez.

A Windows a fizikai felbontásán használja a lapos monitorodat?

awk2

Újabb elnézést a bénaságomért, mi az a fizikai felbontás, ha az amire gondolok akkor 1024x768 (csak 15"-os). Egyébként akkor úgy néz ki, hogy a tápkábel jó? Illetve nem teszi tönkre a monitoromat?

ProFiler

Egyátalán nincs a tápkábellel probléma. A fizikai felbontás alatt azt értette, amit írtál. Biztos vagyok benne én is, hogy valami rosszul van beállítva.

Ciao.

awk2

Majd ha hazamegyek kipróbálom.

Köszönet minden segítségetekért, nagyszerû, igényesen kivitelezett, kultúráltan vezetett ez a fórum. Sajnos most két hétre elutazok és nem tudom mikor jutok net közelbe, de ha lehet mindenképpen benézek minél hamarabb. Sziasztok. :oké::göbzi:

Biztonsági okokból kivettem az e-mail címet, úgyis ittmarad a válasz, ha kapsz valamit. Jó nyaralást! <PF>

• 2 weeks later...
awk2

Koszonom a segitseget, sikerult megoldanom. veletlenul talaltam egy elrejetett beallitas menupontot az nvidia programjaban es ott volt egy monitor-beallitas varazslo, es ott volt egy kalibracios kepernyo. monitor: auto-sync es tokeletesn mukodott eles betukkel, ugyhogy koszonom a segitseget nelkuletek nem ment volna es marha ideges lennek meg most is. Sajnalom,hogy nincs ekezet, de nemet billentyuzeten nincs es nem akarom a magyar beallitasokkal itt megkavarni a vendeglatom gepet. Koszonet megegyszer.

Ékezetek? <PF>

• 2 weeks later...
Flokitomi

Üdvözlök mindenkit! Egy elég régi problémát megunva kérnék segítséget.Kb egy éves INNO Geforce FX 5600-os 128MB-os videókártyámmal vannak problémák.A baj konkrétan a következõ:gyakran elõfordul hogy mikor bekapcsolom a gépet a monitoron a kép szétesik függõleges csíkok lelennek meg rajta.A gép bebootol elindul a WinXP de utána a monitor lekapcsol és innentõl semmi sem történik.Ezt kb havonta kétsuer háromszor tapasztalom.Ilyenkor az újraindítás sem hoz eredményt.Eleinte vártam 30-40 percet majd újra bekapcsoltam a gépet és minden rendben volt-tehát nem volt csíkozódás,a rendszer szépen elindult ,viszont mikor a winxp is elindult a képernyõ fölsõ sávjában kockásodás volt, a 3d kártyát igénylõ programok(játékok,3d max) pedig nagyon gyengén vagy egyáltalán nem futottak.Meguntam ezt a harcot és visszaraktam régi geforce mx400-as kártyámat a gépbe és most _látszólag _minden rendben van.

Szeretném megtudni mitõl van ez a hiba,mert van úgy hogy másfél hónapig nem jelentkezik, és akkor nagyon jól dolgozik az FX.(egy ismerõsöm azt mondta hogy memóriahibás a kártya)

A segítséget elõre is köszönöm...

ProFiler

Hûteni kellene az Inno kártya memóriáit, ugyanis ez a jel memóriahibát jelent.

Ciao.

• 2 weeks later...
mitlageri

Hi!

Nemrég vettem egy 6600GT-t (128Mb, AGP), de hiába teszem be, a gép indításakor az alaplap elkezd szirénázni (ami tudtommal azt jelenti hogy nem talál videókártyát). Csak olyan esetben indul be sikeresen, ha elõtte az MX440-es kártyával nyomok mondjuk egy meccset a FIFA World Cup-ban, és utána egy gyors VGA cserét hajtok végre. De ilyenkor is lefagy párszor az indítás közben mire beindul.

Config: Intel Pentium 4 2.4Ghz, 2*512Mb 333Mhz, 6600GT, 55GB Seagate HDD, Epox EP-4PEAD alaplap, 400W Codegen táp, LG GSA-4163B DVD-író, LG GCC-4480B CD-író, SB Audigy hangkártya, modem, floppy

Mit csináljak? :?:

ProFiler
a gép indításakor az alaplap elkezd szirénázni (ami tudtommal azt jelenti hogy nem talál videókártyát).

Pontosan milyen hangot ad?

Elsõ körön prbálkozz egy normálisabb táppal!

Ciao.

• 2 weeks later...
szabjan

Hi!

Nálam a 400w-os Codegen táp1 mp ig mûködött miután beraktam a 6600gt-t, úgyhogy vissza az üzletbe 450w os márkásabb táp vásárol...

Valamint a plusz táp-ot mindenképp be kell dugni mert anélkül nálam se indult el.

• 4 weeks later...
knjaz

Hello!

Van egy eddig nem látott hibám: két régebbi játéknál minden rendben elindult, majd a kép egyszercsak 'kifordítja' a színeit

http://kepfeltoltes.hu/view/061004/hiba_co...ltoltes.hu_.jpg

Ezután, ha kilépek a Windows-zal semmi gond nincs, megy minden rendesen, más programnál nem jön elõ ugyanez a gond.

A gép paraméterei: Gefoce2 MX400 videokártya

Windows Xp 2. szervizcsomag

Az illesztõprogramot frissítettem a legújabbra, de nem használt.

Korábban (hónapokkal korábban) ugyanezzel a konfigurációval mûködött rendesen.

tudnáto segíteni, hogy merre kell keresni a hiba forrását, vagy mit érdemes megpróbálni, mert az én szerény tudásom elfogyott.

A segítséget már elõre is köszönöm

• 2 weeks later...
szasza79

Sziasztok!

Eddig még nem fordult elõ hogy a netrõl kellett volna segitséget kérnem mert hála az égnek megoldottam minden problémát ha volt ugyan...DE MOST!! Pfff...teljesen tanácstalan vagyok....csak sejtéseim vannak de hátha ti: "tapasztalt rókák" tudtok segiteni:

irom:Geforce 6200 probléma szintén...hát nem egy problémamentes széria...

Alaplap_:ASROCK P4i65G

chips: socket 478

proc: Intel celeron D 2.4 GHz

vga:geforce 6200 128 MB DDR2

Memo: 2x 256 DDR266 MB

+nec DVD IRO+Mobil rack

Szoval vettem nemrég a geforce 6200-ast. Bele is tettem a gépbe ami ugyanez volt csak az alaplap volt kb másfél évvel régebbi. Ment is jol minden játék 1 napig...aztán meg....mindegy milyen gamet inditok el....mikor már minden bejött settings...start game-klikk...és indulnék bármilyen gameval akkor puff lefagy megáll az egér és ujraindul a gép.....

Még azok a játékok sem indulnak el amelyek a régi gefos mx440-el elindultak.

Gondoltam trágya az alaplap..Ki cseréltem a fentire...asrock....

De továbbra is ez a probléma.

Riva tunerrel már szétállitottam a 6200 as agyát de ugyanaz:

$0100000000 Graphics core : NV4A/NV44A revision A1 (4pp,3vp)

$0100000001 Hardwired ID : 0220 (ROM strapped to 0221)

$0100000002 Memory bus : 64-bit

$0100000003 Memory type : DDR2 (RAM configuration 06)

$0100000004 Memory amount : 131072KB

$0100000005 Core clock : 351.000MHz

$0100000006 Memory clock : 299.250MHz (598.500MHz effective)

$0100000007 Reference clock : 27.000MHz

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$ffffffffff NVIDIA VGA BIOS information

$ffffffffff ----------------------------------------------------------------

$1100000000 Title : GeForce 6200A VGA BIOS

$1100000002 Version : 5.44.A2.09

$1100000100 BIT version : 1.00

$1100000200 Core clock : 200MHz

$1100000201 Memory clock : 400MHz

$1100010000 Performance level 0 : 350MHz/300MHz/100%

$1100030001 Core thermal compensation : 6°C

$1100030002 Core thermal threshold : 145°C/135°C/90°C

$1100030003 Ambient thermal threshold : 110°C/100°C

$1100030004 Thermal diode gain : 0.792°C

$1100030005 Thermal diode offset : 23.060°C

Amire gyanakszom: hogy ez a gefrce 6200 DDR2 es memoja nem kompatibilis a gép DDR 266-os memoriájával.

Ja ütközéseket kikopizom...nekem ez arabul van

[Ütközés/megosztás]

Erõforrás Eszköz

I/O-port 0x00000000-0x00000CF7 PCI busz

I/O-port 0x00000000-0x00000CF7 DMA-vezérlõ

I/O-port 0x000003C0-0x000003DF Intel® 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Controller - 2571

I/O-port 0x000003C0-0x000003DF NVIDIA GeForce 6200

IRQ 16 NVIDIA GeForce 6200

IRQ 16 Intel® 82801EB USB Universal Host Controller - 24D2

IRQ 16 Intel® 82801EB USB Universal Host Controller - 24DE

Memóriacím 0xA0000-0xBFFFF PCI busz

Memóriacím 0xA0000-0xBFFFF Intel® 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Controller - 2571

Memóriacím 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce 6200

I/O-port 0x000003B0-0x000003BB Intel® 82865G/PE/P/GV/82848P Processor to AGP Controller - 2571

I/O-port 0x000003B0-0x000003BB NVIDIA GeForce 6200

Srácok segitsetek...mi a véleményetek?...itt van egy "csomo"jo game és ku..ára nem tudok miatta vele játszani...mit tegyek? Válaszotokat vagy javaslatotokat elõre is köszönöm.

Hate

Hali!

A memória milyen márka? Csak alaplapot csréltél vagy memóriát is?

Nem hinném hogy ddr-ddr2 ütközésrõl lenne szó. Nálam akkor ddr-gdd3 ütközének kellene lennie :)

szasza79

Sajnos no name memoria..2700-as DDR 266-os.

De gondolok virusra is.....már tök ideg vagyok ilyet nem ba...am :gonosz:

Berakom a halál szutyok gefos mx 100-ast a maga 64 szerencsétlen megájával és döcög a játék gondtalanul.

Nem értem.....

Szted cseréljem le a memot?

Csak alaplapot cseréltem de már vagy 6-szor felraktam uj windowst--tehát ez is kizárva...továbbra is ugyanaz.

Szted?

Üdv!!!!

nyiszi

Üdv mindenkinek!

Olyan gondom van, hogy egy 24-es monitornál nem tudom beállítani úgy a felbontást, hogy ne lógjon ki a képbõl, hacsak nem hatalmasak az ikonok.

Kérem ha valakinek van ötlete, segítsen.

Köszi

ProFiler

Milyen régi a monitor? Az is lehet, hogy nem tud akkora felbontást kezelni, amit beállítasz neki.

Ciao.

zolibátyám

Ha a windows media playert használom video nézéshez akkor pár másodperc után elmegy a kép a zene még kicsit megy és a monitor kijelzõje hogy áram alatt van elkezd villogni.

Van egy másik video lejátszóm a DivX Player itt ugyanez csak néha jelentkezik. És van Nero Showtimeom is, itt sohasincs ilyen probléma.

Viszont megvan a Doom3 és az elindítás után pár másodperccel itt is ugyanez történik.

Mi a teendõ? Radeon x550-em van.

ProFiler

Milyen kodekek (és csomagok) vannak a gépen?

Ciao.

zolibátyám

Mi az a csomag és kodek?

zolibátyám

És hol tudom megnézni hogy milyenem van?