seherezádé Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Üdv mindenkinek ! Nyugdíjas korú fiú vagyok és segitséget kérek. Az internetről szeretnék letölteni filmeket, videókat. Meg van a belépéshez szükséges felhasználó név, jelszó. Letöltésvezérlőként a FlashGet (fgf172.exe) van telepitve. A gondom az, hogyan tovább? Örülnék ha valaki megfogná a kezem és végigvezetne a letöltési szertartáson, mit, hogyan hová. Lehet hogy nagyon egyszerű, de én nem tudok elindulni. Köszönöm a megmagyarázó segítséget.
payskin Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Kedves seherezádé! Konkrétan mi a probléma? Nem tudsz letölteni? (Mert ezen könnyen segíthetünk.) Vagy nem tudod, honnan tölts le filmeket? (Ezen már nem segíthetünk annyira könnyen.) Szóval, ha az elõbbi a probléma, akkor javaslom írd be a böngészõdbe a www.pcworld.hu címet, kicsit gyere lejjebb az oldalon a Letöltések részig, és ott kattints rá bármelyik program nevére. Egy új oldal jelenik majd meg a program rövid leírásával. Kattints a Letöltés feliratra. Ekkor valószínûleg elõugrik a Flashget, és megkérdezi, hova akarsz letölteni. Megmondod neki, letölti, és kész is vagy. Ilyen egyszerû.
nascar Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Szerintem kicsit összetettebb ez a kérés. Mivel most kezd ismerkedni a nettel, ezért volt a kérdés. Kezdjük az elején: a netről minden letölthető, de van ami legálisan, és van ami illegálisan! A programok között vannak ingyenes, és fizetős változatok, de általában a fizetősöknek vannak demo verziói, ami vagy időkorlátos (pl. 30 nap), vagy csak korlátozottan használhatóak. Filmeket gyakorlatilag csak illegális módon tölthetsz le, ennek is van több forrása. Lehet fájlcserélő progikon keresztül, lehet fizetős oldalakról, vagy zárt közösségtől (ahová csak meghívóval tudsz bejutni). Egyéb kisebb videókat letölthetsz ingyenesen az arra szakosodott "dili" oldalakról, mint pl. www.gumicsizma.hu :!: Zenékkel ugyanaz a helyzet, mint a filmekkel, lehetséges ingyenes letöltés (ez elenyésző), de a többség csak illegálisan, illetve fizetős oldalakon keresztül legálisan (bár van fizetős-illegális variáció is!). Szóval egy kezdő számára nem egy könnyű feladat. Legális letöltésekben nagyon szívesen segítünk, kérdezz bátran! De sajnos, az illegális letöltésekhez nem tudunk segítséget adni, mert ez itt a Fórumon tilos!
zico Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Erre gondolsz? Az első fájlra jobb katt-összes letöltése FlashGettel-jelszó mezőnél pipa, és beirod amiket kell. Gondolom ezzel nem sértettem a szabályzatot.
seherezádé Posted July 26, 2006 Author Posted July 26, 2006 Köszi az eddigi tanácsok, alakul a helyzet. "Nascar" véleményét ragoznám egy kicsit. Természetesen legális dolgokra gondolok, például sms-sel fizettem egy erotikus letöltésért. Megkaptam a felhasználónevet és jelszót és részemről itt van vége a tudománynak. (Nem csak a 20 éveseké a világ.) Bizom "nascar"-ban, talán kezembe tudja adni a megoldás kulcsát, amit előre is megköszönök.
nascar Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Onnantól fogva, hogy megvan egy oldalhoz a belépési jelszó, meg a felhasználói név, ezeket be kell írni a megfelelő helyre, amit egyből látsz egy oldalon. Aztán a "Belépés"-re kattintva feltárul a "titkos" tartalom, itt már igazándiból csak böngészni kell, hogy mi teteszik, és mit is szeretnél letölteni. Ezt pedig rém egyszerűen, az adott videóra, filmre kattintva teheted meg. A letöltésvezérlővel (Flashget) már nincs külön dolgod, mert az beépül a böngésződbe (Explorer, FireFox, stb.), és a kattintás után általában átveszi a szerepet, és csinálja a letöltést, a megadott könyvtárba, ez általában egy "Downloads" nevű, de lehet bármi, és lehet bárhová, csak meg kell adnod. Ezt a letöltésvezérlő beállításainál teheted meg. De nézzünk egy konkrét példát: felmész pl. a www.mellesleg.hu-ra, itt fennt a menüben van a "Férfi magazin", erre kattintasz, majd előjön egy másik oldal, felajánlva két lehetőséget, egyik a "Férfi magazin", a másik pedig a "P.... (felnőtt!) magazin". Itt kattintasz a "P.... magazin"-on egyből előhozza a filmeket, és alatta a felirat "Letöltés", erre kattintva bejön az általad említett, sms-ben fizetett, és megkapott felhasználó, és jelszó beíró ablak. Ide beírod ezeket, majd kattintasz a "Belépés"-re, és beléptél a letöltési oldalra. Hát röviden ennyi! Jó böngészést, és töltögetést! Azért köszi, hogy tőlem kérted a segítséget, mert ezek után már soha le nem mosom magamról, hogy töltögetek huncutságokat! De a 37 évem jogán, én legalább le mertem neked írni!
seherezádé Posted July 27, 2006 Author Posted July 27, 2006 Üdv neked "nascar"! Mikor feltettem a kérdést, azt kértem fogja meg valaki a kezem. Nascar kösz, te ezt csodálatosan megtetted. Sok ilyen netezőre volna szükség mint Te vagy, akik merik vállalni mondanivalójukat és cselekedetüket. Szívem szerint hosszabban kellene kifejteni véleményemet, de ennek a rovatnak nem ez a feladata, tehát nem ide való. "nascar"! Vedd úgy, hogy egy baráti kézfogással még inkább kifejezésre juttattam köszönetemet. Nagyon szépen köszönöm az oktató, -magyarázó segitséget.
VINIKOR Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Ilyen jellegű tartalmak letöltéséhez ajánlani tudom a Shareazát: Link. A Shareaza Beállítások leírása alapján elvégezheted a program beállításait (nem bonyolult!). De ez nem olyan fontos, enélkül is szuperul működni fog, csak a nyelv kiválasztása miatt nézd meg. A letöltés helyét az Eszközök --> Beállítások --> Letöltések-nél tudod változtatni: Link. Így könnyen eléred a már letöltött videókat. Letöltés indítása: Keresés gombra bal klikk és megnyílik egy ablak, ahol a fájl tipusát a Videó-ra állítod: Link Kereső ablakban beírod a keresőszót (pl. sex, erotic vagy a film címét) és megnyomod a keresés indítását: Link. A megjelenő találatra jobb egérklikk és a letötlés-t választod: Link A kereső ablakban érdemes olyan találatokat választani, ahol a státusz sorban legalább egy zöld pipa van. Ha 3 pipa van akkor nagyon gyorsan fog letöltődni: Link. Ez a piros jel Link azt jelenti, hogy a fájlnév nem valódi. Mások korábban minősítették. Nagyon ritkán előfordul. Forgalom ablakban elő tudod nézni a videót. Jobb klikk a film sorára és előnézet: Link. Ezt addig érdemes megtenni amig max. néhány 10 MB-os a videó. Így el tudod dönteni, hogy tetszik vagy sem. Véleményeket is szoktak írni: Link. Forgalom ablak --> Jobb klikk a sorra --> Vélemény. Itt infókat olvashatsz amit mások írtak a videóról. Így teljesen ingyen jutsz felnőtt tartalomhoz. A PC Wolrd-ös NOD32 viruskeresőt és tűzfalprogramot feltétlen használj! Irreálisan kis méretű fájlokat (~1-5KB) ne tölts le. Egy videó minimum több száz megabájt (MB).
Recommended Posts