Jump to content
GSForum - Segélyvonal

MP3-ban a dalszöveg felirata

JOINT72

Recommended Posts

JOINT72

Kaptam egy olyan mp3-as zenét amiben a lejátszással együt külön ablakban megnyílik a dalszöveg, amit görgetősávval lehet mozgatni. Ime:

IPB kép

Hogyan kell készíteni ilyet? Hogy kell különválasztani a zenét és a szöveget?

Omega32

Ha Media Player-ben a fájlhoz megnyitod a címszerkesztõt, akkor a szöveg füllel mi a helyzet? Azt hiszem ez a megoldás.

JOINT72

Tényleg. Kösz.

repasijo

Sziasztok!

Errõl jut eszembe, hogy olyan programot keresek, amivel a dalszöveget bele lehet integrálni az MP3 fájlba.

A 2.91-es Winamp-ban sikerült az IDv2 Tag résznél beírni a szöveget a Comment helyre, de az érzésem szerint ez nem az igazi. Ráadásul az lenne a jó, ha a lejátszáskor ez meg is jelenítõdne!

Tudtok ezekre valamit javasolni?

Omega32

A fenti hozzászólások alapján pl. a MS Windows Media Player alkalmas rá.

repasijo

Sajnos nem igen találom ezt a címszerkesztõt; hol bujkál?

Egyébként a Honosító Mûhely-ben találtam egy EvilLyrics programot, ami a Winamp-al együttmûködve azonnal letölti a netrõl a számhoz tartozó szöveget. El is tárolja egy külön (saját) könyvtárban és legközelebb már innen olvassa be.

Az az érzésem, hogy amit akarok az a karaoke lenne, bár nem szeretnék ennyire belebonyolódni, csak a számokhoz akarom csatolni a szövegeket.

Shia-ko

Foobar2000-hez van dalszövegszerkesztõ, és megjelenítõ is, de nem tudom, hogy mennyire szabványosak a különbözõ lejátszók megoldásai.

repasijo

Ha jól olvasom, akkor a Foobar2000 is valami külön adatbázisban tárolja a bevitt dalszöveget az adott számtól (lehet, hogy tévedek). Én igazából azt szeretném, ha pl. valamelyik ID Tag-ba lehetne rögzíteni. Ezt elvileg sikerült is a Winamp-ban (2.91) megtenni az ID3v2 Tag alatti Comment részben eltárolja, csak innen körülményes előcsalogatni.

Tegnap telepítettem az EvilLyrics-et, ami nagyon jól letölti a számok szövegét csak ez is külön adatbázisban tárolja.

Még próbálkozom a Windows Media Player-el (10.00.00.4036) is, de ennek meg valami hibája lehet, mert nem találom az Adatközpont nézetet és a Címszerkesztőt sem, amivel a szöveg kezelhető lenne. (Talán újra kell majd telepíteni?)

Omega32

Windows Media Playerben: nyisdd meg a számot ezzel a programmal, jobb oldalon jobb klikk a számra -> címszerkesztõ. A többit látni fogod ;) Egyébként, ha a méditárba fel van véve, akkor ott keresdd meg, szintén jobb klikk stb.

Ezzel én még nem foglalkoztam különösebben, a téma indítójának a hozzászólása alapján az ide beírt szöveg lejátszáskor megjeleníthetõ.

repasijo

Sajnos továbbra sem mûködik rendesen, mert a szöveg megjelenítéséhez szükség lenne az "Adatközpont nézet"-re, amit sehol sem találok.

JOINT72

Windows Media Player-ben dalszöveg hozzáadás:

1. Jobbklikk a lejátszott számra (Most játszott listánál) --> Címszerkesztő: Link

2. Szöveg ablak --> Hozzáad --> itt írhatotd a szöveget --> Ok-al elfogadod és újra indítod a WMP10-et: Link

3. Újraindítás után ott a szöveg és lehet görgetni: Link

Elvileg időzített lejátszást is lehet készíteni a Szöveg ablak --> Időzített dalszöveg-nél: Link

Én 1,5 órás küzdelem után feladtam. Csak elindítani lehet a zene lejátszást, elöre-hátra léptetés nincs, így pontosan nem lehet belőni a szövegrész indulását, stb. Szóval gagyin van megoldva.

repasijo

Igazán sokat segítettél, köszönöm!

Úgy látom, hogy csak a WMP 10 újraindítása maradt el az eddigi próbálkozásaim során.

Egyébként jól gondolom, hogy az adott MP3 fájlba menti a beírt szöveget? (Ha igen, akkor van más MP3 lejátszó is ami ki tudja olvasni?)

IPB kép

Közben megtaláltam és tényleg beírja az MP3 fájlba a szöveget.

Edited by repasijo