Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ideális webtárhely


Greene

Recommended Posts

Greene

Sziasztok,

 

Érdekelne, hogy egy ingyenes webtárhely esetén mekkora tárhelyet szeretnétek? Ésszerûen persze, hiszen ha nem kell az 1 giga akkor feleslegesen ne használjuk az erõforrásokat.

 

Az is érdekelne, hogy milyen formában tartjátok elképzelhetõnek/elfogadhatónak a reklámok megjelenését?

 

SQL támogatáson kívül még használnál-e valamit?

 

Saját domaint hoznál-e, illetve jó ötletnek tartod azt, hogy ha saját domaint tudsz ráírányítani?

 

Gond lenne-e ha saját mail szolgáltatás nem lenne része a hozzáférésnek?

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Weboldalnak szerintem 500 MB elég. Kivéve ha nem akarok valami nagyon FTP igényes oldalt. De beszéljünk az átlagról.

A reklám felőlem lehet felugró, azt úgyis blokkolja minden. Komolyra fordítva a szót, az UW-n használatos reklámcsík is megfelel, valamit valamiért. Az viszont nagyon nem tetszik, (ami pl az ATW-n van) hogyha új ablakba nyitok meg valamit, akkor már rögtön 2 reklámcsík lesz. Ezzel el is ássa magát egy tárhely nállam. Persze a legjobb ha semmi sincs (pl Extra)

SQL, és PHPMyAdmin szerintem alap. Ez ne is legyen kérdés tárgya.

Igen, igen, jó ötlet a saját domain, de ha reklám sincs, akkor semmi haszna a tárhelyszolgáltatónak. Most, hogy xy.izebize.hu, vagy xy.hu a webcím, nem oszt nem szoroz. Jó, akinek komolyabb tervei vannak, annak igen, de az ne is álljon meg az ingyenes tárhelyeknél.

A mail. Ha valakinek kell, gond, ha meg nem, nem gond. Én idáig megvoltam nélküle.

 

Mindent összevetve. Nekem nem lét kérdés, hogy legyen 1 GB FTP, vagy van e Po-Up reklám, vagy nincs. Egy a lényeg, ami nagyon nem jellenző a mostani igyenes tárhelyekre. Az pedig a megbízhatóság. Ha lenne egy olyan tárhely, ami atom biztos, akkor elviselnék 200MB tárhelyet, vagy reklámcsíkot.

Most mindenki írhatja, hogy legyen 10GB, semmi reklám, és domain, de ez csak vágyálom.

Link to comment
Share on other sites

Richy

Érdekes felvetés. Nekem ingadozó a tárhelykihasználtságom, és olykor meghaladja az 500MB-t, így az 1GB-re szavaztam. Mysql+php+phmyadmin alap, szót se róla. Engem különösebben nem zavar az aldomain. Ha a szolgáltató ezt nyújtja, lelke rajta. Mail nem gond, ott a Gmail. Annál jobbat nem hiszem, hogy tudnának adni.

Reklámcsík tölem lehet rajta. Nem lényeg. Ha valaki ügyes, akkor le is szedi onnan. :démonikacaj:

Tehát nekem az ideál ezért is az extra. Viszont az FTP-je lassú, de az oldalaim szinte az év minden napján látható. Halottam róla, hogy megbízhatatlan, meg ilyen és olyan. Nekem tetszik. De sajnos a legtöbb szolgáltató nem megbízható. Nekem ez is fontos tényezõ (kinek nem az???).

 

Érdekelne, hogy egy ingyenes webtárhely esetén mekkora tárhelyet szeretnétek? Ésszerûen persze, hiszen ha nem kell az 1 giga akkor feleslegesen ne használjuk az erõforrásokat.

Nem akarok beleszólni, de nem vagyok benne biztos, hogy le kell foglalni a tárhelynek az 1GB. Vannak statisztikák, amiszerint elég beszerezni annyi helyet, mint az átlag. A GMAIL-nak sincs sok milliószor 2,5GB helye. Bele is pusztulna.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
zsoltchelsea

Hi! Szerintem az 500 mega körüli a legjobb az átlagoldalaknak, bár én a 2000-re szavaztam azért, mert most olyan oldalt nyitok, amihez kell a hely a sok információ miatt (téma: 2. világháború külföldi haditechnikája), elképzelhetetlen sok az adat... a webmailt pedig nyugodtan vegyék ki, mert azt hiszem, hogy 10-20%-os kihasználtságnál többre nem viszik, legalább nagyobb tárhelyet tudnak biztosítani/gyorsabb lesz. hogy egy kis reklámot is csináljak: az oldal címe: www.kozos1974.fw.hu

 

 

Reklámcsík tölem lehet rajta. Nem lényeg. Ha valaki ügyes, akkor le is szedi onnan. :démonikacaj:

 

 

Ezt büntetik a szolgáltatók, vagyis inkább ne terjeszd. amúgy szerintem a reklámcsík jobb, mint a felugró ablak, mert mondjuk nem biztos, hogy mindenki tiltja, utána meg nem fogják nézni az oldaladat.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

A böngészõk alapból tiltják a pop-upot, és ha valahol mégis kell, akkor engedélyezheted.

De a büntetéssel nem értek egyet, mármint ami a tényét illeti, ugyanis ez arra vonatkozik, ha rendszerszinten próbálod kikerülni. (Szerver feltörés, stb.) Az Ultrawebnél elég, ha nem úgy adod meg a webcímed, hogy http://valami.uw.hu, hanem http://valami.uw.hu/index.html (vagy index.php), és máris nincs reklám.

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Nekem már mióta elvan tüntetve a reklámcsík, meg FTP-tárhelynek használom az uw-t, mégse szólt még senki egy szót sem! :D

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Hi! Az uw-t nem ismerem nagyon, de már több szolgáltatónál láttam a szabályzatban ezt a kikötést. amúgy a reklámcsík szerintem elviselhetõbb (már csak a mérete miatt is), mint a pop-up-osok. Amúgy én gondoltam a régebbi gépet használókra is, amikor emlegettem, hogy nem mindenkinél van letiltva a pop-up. az ingyenes tárhelyeknek is meg kell élniük valamibõl, ezért egy kis reklámcsíkot igazán nem sajnálhatunk tõlük. Nem akarom védeni õket, de így igazságos. Valamit valamiért....

Link to comment
Share on other sites

Richy

Nekem úgy van megoldva a reklám kikerülése, hogy az első oldalon van egy beléptető gomb, aminek a target-ja _parent. Így volt reklám, nincs reklám.

És még nem szólt senki :D

Link to comment
Share on other sites

level

Szerintem 50-100 MB elég, nekem talán még ennyi sem kellene, legalábbis még 2-3 évig. A lényeg az, hogy a tárhelyhez képest a MySQL adatbázis mérete ne legyen korlátozva - mert van szolgáltató, amelyik ad 100 MB tárhelyet, de ebbõl csak 10-et lehet az adatbázisra használni, ez szemétség szerintem.

Ami a reklámokat illeti, a felugró ablak tényleg sokkal zavaróbb, mint a reklámcsík, akkor is, ha le van tiltva, mert lassít. Viszont reklámcsík esetén is inkább csak statikus reklámképeket ajánlanék, a villogó feliratok meg mozgó figurák sokkal zavaróbbak, ráadásul szerintem pont elenkezõ hatást ér el. Hiába figyelemfelkeltõbbek, szerintem a látogatók nagy többségébõl inkább undort vált már ki a sok tolakodó reklám, mint érdeklõdést. Jó ötletnek tartom, ami pl. a TVN-nél van, hogy a felhasználó maga állíthatja be a reklámcsík háttérszínét, hogy jobban igazodjon az oldalhoz. De ha már reklám, még jobb lenne egy olyan megoldás, hogy a reklámokra vonatkozó kódot a felhasználónak magának kéne beilleszteni a honlapjára, pl. a fõoldalra bárhova, vagy egy külön linkre, ami a fõoldalról közvetlenül elérhetõ - ez a felhasználók és a látogatók szempontjából is sokkal barátságosabb lenne. Mert az agresszív reklámok már mennek az emberek agyára.

Éppen ezért nem hülyeség a reklámmentes webtárhely sem (és van is egypár!), persze olyan keretek között, hogy kifizetõdõ legyen. Pl. 100-200 MB + PHP + MySQL ingyen, és akinek kevés, az pénzért növelheti.

Domain ráirányítás jó ötlet, email postafiók nem kell.

Link to comment
Share on other sites

blankucy

Nekem a web-servernél van tárhelyem, ami nem ingyenes, de reális, és nyáron megduplázták a tárhelyeket is, és nem rakják tele reklámokkal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...