Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vibráció csökkentése

Recommended Posts

Posted

Valami barkács-megoldás érdekelne. Tudom hogy vannak ilyen passzív winyó-keretek, amik hûtenek is meg a vibrációt is csökkentik de azok elfoglalnak egy 5,25"-os helyet. Annyira vibrál a mostani winyóm, hogy még az asztalon is érzem, amikor az egeret fogom. Pedig mindenki agyon dícsérte a WD RE szériát, nem értem miért vibrál ennyire. Köszönöm!

Posted

Próbáld azt, hogy a rögzítõ csavarok alá valami vékony filcbõl vagy gumiból kivágott betétet raksz. A GlacialTech IceCrown 1000-nél így van megoldva, bár az elsõ sorban hûtõ.

Posted

A rögzítõ csavarok alá? Úgy gondolod hogy egy vékony gumikarikán keresztül csavarjam be a csavart?

Posted

Igen, én legalábbis direkt olyan csavarokat kaptam a fentebb említett hűtőmhöz, amikre gyárilag rá volt applikálva egy kis fekete szivacsos gumikarika a csavar feje alá. Nem túl tartós (legalábbis nem bír ki többet 5-6 csavarozásnál), és valószínű, hogy nem is ez a leghatékonyabb megoldás, de egy próbát megérhet.

Posted

Csavarmentes házam van. A winyó mindkét oldalára 1-1 sínt kell felpattintani, majd egy rekeszbe betolni.

Egyébként ezt a nagy vibrációt okozhatja valamiféle mechanikai hiba? Csak mert nem értem miért vibrál ennyire, amikor mindenki azt mondta hogy ez a winyó szinte egyáltalán nem vibrál, és a WD honlapja is ezt állítja. Azon gondolkodom hogy hátha kifogtam egy selejtet, mivel 2 furcsa dolog is történt amióta beraktam ezt a winyót:

1.) valamelyik nap másoltam rá, egyszercsak kattant egy nagyot, lefagyott néhány másodpercre, majd folytatta a másolást, mintha mi sem történt volna

2.) 2 napja csak úgy magától kikapcsolt a gép (nem tudom hogy ezt okozhatja-e winyó hiba)

Posted

Az én SATA HDD-m is eléggé rezeg, ezért az alábbi megoldást alkalmaztam.

IPB kép

A piros rész gumilap 4db és 4db fém fül, nyolc átlagostól hosszabb csavar.

Posted

Azért annyira nem szabadna vibrálnia, hogy még az asztalon is érezd. Nem ad ki furcsa hangot magából a HDD? Egyébként rezgéscsökkentésre valóban a gumibetétek a legalkalmasabbak. A sín és a merevlemez közé szorítsd be, esetleg a sín és a ház közti részre sem ártana valamit tenni.

Ciao.

Posted

Semmi furcsa hangot nem hallok. Egyedül az a másolásközben nagy kattanás volt szokatlan.

Posted

Semmit nem lehet betenni a sín és a ház ill. a sín és a hdd közé, mert akkor nem megy bele a rekeszbe. Próbáltam gumialátéttel (kb 1mm vastag), de akkor nagyon kellett eröltetni és csak félig ment bele a rekeszbe. Arról nemis beszélve hogy alig bírtam kihúzni.

Posted

Akkor más megoldás nincs, mint egy 5,25"-os keret. A fizikai lehetetlent máshogy nem lehet legyõzni.

Ciao.

Posted

De ott nem tudna úgy hûlni! A napokban raktam a ház elejére egy ventit, és az pont a winyókra fújja a levegõt. Így sikerült 49-52 fokról lemenni 38-41-re. Az 5,25"-ös helyeket semmi sem hûti. Szerintetek egy passzív keret mennyit tudna javítani a winyó hõmérsékletén?

Posted

Tudna ott is hûlni szerintem. Egy kerettel meg fõleg.

Ciao.

Posted

Van olyan keret amit kifejezetten ajánlasz?

Posted

@ Aneurysm:

Kifejezetten nem ajánlok semmit, mert inkább azon az áron a pácienseimnek egy full alumínium RACK-et ajánlok, amely még jobb hûtéssel bír, bár a Te esetedben a rezgéscsillapítás miatt ez nem jó alternatíva.

Ciao.

Posted

Nekem is csavarmentes házam van. A sinek és a HDD közé én azt a piros alátétet tettem, amit sok alkatrészhez adnak/adtak.