Aneurysm Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Valami barkács-megoldás érdekelne. Tudom hogy vannak ilyen passzív winyó-keretek, amik hûtenek is meg a vibrációt is csökkentik de azok elfoglalnak egy 5,25"-os helyet. Annyira vibrál a mostani winyóm, hogy még az asztalon is érzem, amikor az egeret fogom. Pedig mindenki agyon dícsérte a WD RE szériát, nem értem miért vibrál ennyire. Köszönöm!
fapuma Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Próbáld azt, hogy a rögzítõ csavarok alá valami vékony filcbõl vagy gumiból kivágott betétet raksz. A GlacialTech IceCrown 1000-nél így van megoldva, bár az elsõ sorban hûtõ.
Aneurysm Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 A rögzítõ csavarok alá? Úgy gondolod hogy egy vékony gumikarikán keresztül csavarjam be a csavart?
fapuma Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Igen, én legalábbis direkt olyan csavarokat kaptam a fentebb említett hűtőmhöz, amikre gyárilag rá volt applikálva egy kis fekete szivacsos gumikarika a csavar feje alá. Nem túl tartós (legalábbis nem bír ki többet 5-6 csavarozásnál), és valószínű, hogy nem is ez a leghatékonyabb megoldás, de egy próbát megérhet.
Aneurysm Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 Csavarmentes házam van. A winyó mindkét oldalára 1-1 sínt kell felpattintani, majd egy rekeszbe betolni. Egyébként ezt a nagy vibrációt okozhatja valamiféle mechanikai hiba? Csak mert nem értem miért vibrál ennyire, amikor mindenki azt mondta hogy ez a winyó szinte egyáltalán nem vibrál, és a WD honlapja is ezt állítja. Azon gondolkodom hogy hátha kifogtam egy selejtet, mivel 2 furcsa dolog is történt amióta beraktam ezt a winyót: 1.) valamelyik nap másoltam rá, egyszercsak kattant egy nagyot, lefagyott néhány másodpercre, majd folytatta a másolást, mintha mi sem történt volna 2.) 2 napja csak úgy magától kikapcsolt a gép (nem tudom hogy ezt okozhatja-e winyó hiba)
KeLa Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Az én SATA HDD-m is eléggé rezeg, ezért az alábbi megoldást alkalmaztam. A piros rész gumilap 4db és 4db fém fül, nyolc átlagostól hosszabb csavar.
ProFiler Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Azért annyira nem szabadna vibrálnia, hogy még az asztalon is érezd. Nem ad ki furcsa hangot magából a HDD? Egyébként rezgéscsökkentésre valóban a gumibetétek a legalkalmasabbak. A sín és a merevlemez közé szorítsd be, esetleg a sín és a ház közti részre sem ártana valamit tenni. Ciao.
Aneurysm Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 Semmi furcsa hangot nem hallok. Egyedül az a másolásközben nagy kattanás volt szokatlan.
Aneurysm Posted July 17, 2006 Author Posted July 17, 2006 Semmit nem lehet betenni a sín és a ház ill. a sín és a hdd közé, mert akkor nem megy bele a rekeszbe. Próbáltam gumialátéttel (kb 1mm vastag), de akkor nagyon kellett eröltetni és csak félig ment bele a rekeszbe. Arról nemis beszélve hogy alig bírtam kihúzni.
ProFiler Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Akkor más megoldás nincs, mint egy 5,25"-os keret. A fizikai lehetetlent máshogy nem lehet legyõzni. Ciao.
Aneurysm Posted July 17, 2006 Author Posted July 17, 2006 De ott nem tudna úgy hûlni! A napokban raktam a ház elejére egy ventit, és az pont a winyókra fújja a levegõt. Így sikerült 49-52 fokról lemenni 38-41-re. Az 5,25"-ös helyeket semmi sem hûti. Szerintetek egy passzív keret mennyit tudna javítani a winyó hõmérsékletén?
ProFiler Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Tudna ott is hûlni szerintem. Egy kerettel meg fõleg. Ciao.
Aneurysm Posted July 17, 2006 Author Posted July 17, 2006 Van olyan keret amit kifejezetten ajánlasz?
ProFiler Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 @ Aneurysm: Kifejezetten nem ajánlok semmit, mert inkább azon az áron a pácienseimnek egy full alumínium RACK-et ajánlok, amely még jobb hûtéssel bír, bár a Te esetedben a rezgéscsillapítás miatt ez nem jó alternatíva. Ciao.
Kiskalóz Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Nekem is csavarmentes házam van. A sinek és a HDD közé én azt a piros alátétet tettem, amit sok alkatrészhez adnak/adtak.
Recommended Posts