djfnz Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Szerintem mindenkinek meg van a véleménye vagy a tapasztalata az Asrock alaplapok megbízhatóságáról! Akkor haragudtam meg az AsRock alaplapokra, amikor videokártyát vettem volna bele. Megvettem egy Radeon 9550-es videokártyát, beleteszem és nem indul. Kiderült hogy nem mindegy hogy milyen márkájú videokártyát veszek bele, mert nem mindegyik videokártyát támogatja az AGP slot. Ki kellet cserélni a videokártyát másra sajnos! Légy szíves jobban ügyelj a helyesírásra! <PF>
vmiki Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Nekem is ASRock alaplapom van, eddig semmi gondom nem volt vele. A videókártyákkal kapcsolatban pedig le van írva a füzetbe, hogy melyiket támogatja
djfnz Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 Az biztos hogy le van írva a füzetbe, de az se mindegy hogy melyik fejlesztõ termékét vesszük meg!!
Blaise Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Hello! Régen én is Asrock-ot használtam, nekem csak annyi problémám volt vele, hogy nem tudtam bõvíteni a memóriát, mert egyszerûen, nem akart vele mûködni. Csak a hozzá vásárolt 256MB volt képes kezelni. Jelenleg egy Abit AN7-et használok megvagyok vele elégedve.
djfnz Posted July 17, 2006 Author Posted July 17, 2006 Hát Igen! Ha nem egyforma a menória nem is tudja kezelni sõt, ha a frekrencia semm egyezik akkor be se indul a gép! Ezt tapasztalatból mondom!
fapuma Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Nekem meg a PCI-foglalatok rakoncátlankodnak (K7S8X).
Blaise Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Régi K7VT2-es típus volt, még SD memóriát vitte, és DDR-bõl csak a 266Mhz-set tudta kezelni.
djfnz Posted July 17, 2006 Author Posted July 17, 2006 Hát igen régebbi tipusoknál minden előfordulhatott!! Akár memória akár videokártyával való kompatibilitási gondok! Bocs ProFiler üdv: djfnz Csak egy tipp: a magyarban nem írunk vegyesen nagy kezdőbetűkkel szavakat. <PF>
akaido Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Az integrált VGA-val és kiegészítő AGP-vel rendelkező Asrock lapok a kényesebbek a Vga zsugák típusára. A kézikönyv is írja, hogy pl. az ATI 9600 széria nem támogatott abban a lapban. pölö a P4Dual-915GL, amiben Pci-X és AGP(AGI): http://www.asrock.com/support/VGA/show.asp...el=P4Dual-915GL "ATi 9600, 9550 series, and all Matrox series VGA cards are NOT supported with AGI." vagy:"Turbo cache PCI Express x 16 VGA cards are not recommanded to use."
Csillag Patrik Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Sziasztok! Lenne egy problám. Tegnap elmet a hang és utána nem tudtam feltenni. Na mondom újra rakom a gépet és utána ugyan az a hiba. Jelenleg Asrock k7s8x alaplapot és crative audigy hangártyát használnék ha felengedné tenni a drivert de nem engedi. Mit kéne csinálni hogy mûködjön mert eddig ment rendesen.
akaido Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 1. BIOS-ban tolj egy BIOS Setup Default-ot. Utána Win inst. 2. Alplapi chipkészlet driver inst. 3. VGA driver inst. 4. hangzsuga driverek fel. Remélem bejön...ha eddig is így csináltad, passzoltam. Esetleg tedd át az Audigyt másik slotba.
Digital Silence Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Sziasztok! Én egy hónapja vettem meg az Asrock lapot P4Dual-915GL. Az elõzõ lap egy IBM volt, amin sajnos a chip-készlet nem támogatta az AGP-t, pedig volt rajt ilyen slot . Játékhoz az integrált VGA kevésnek bizonyult. Pénzem nem volt komolyabb márkára. PC boltos barátom szerint, egész jók ezek a lapok, sok gépet szereltek vele, és nincs negatív visszajelzés. Vennék viszont bele VGA kártyát, de erre -mint írtátok is- elég érzékeny. Szerintem AGP kártyát már nem érdemes venni PCI-E kártyát pedig még nem. Maradok addig az integráltnál, bár néhány játék továbbra is azt jelzi, hogy nem DirectX kompatibilis, noha a dobozán DX 9.0 felirat látható
akaido Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Az Asrock P4Dual PCI-Express slotjába akár ATI X1600XT-t és PRO-t is tehetsz. Azért az már elég komoly! P4Dual-915GL PCIE zsugái
djfnz Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 Mondjuk jó dolognak találtam az Asrocknál az Upgrade-s alaplapokat. Egy jó pont az Asrock részére!
NorbiWRC Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Nekem volt egy ASrock AM2NF3 alaplapom, és leégett. Átmentem Gigabytera, és megyen! Hányszor kell még figyelmeztetni, hogy rendesen írj? Üdv.:Gereby
adamk07 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Sziasztok! Nekem egy Asrock P4i65G típusú alaplapom van. Az miért van, hogy gondol egyet és elmegy a hang, de akkor semmi nem nyílik meg csak az internet! Most vettem belel 2 db 512 MB-os memóriát Dual Channelbe, de nem gyorsít semmit a gépen. A proci Intel Celeron, 2400 MHz. Ahoz hogy gyorsabb legyen át kellene jamperolni? Vagy ennek a lapnak ez a max sebessége? Előre is köszönöm! adamk07
Csaba_# Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Milyen rendszered van, hányas javítócsomaggal? A legújabb meghajtó csomagokat használod?
adamk07 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Hali! Windows XP Professional 3-as javítócsomag. Hogy érted a meghajtó csomagot? Amatõr vagyok a témában! adamk07
Csaba_# Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Driver-ek. Illesztő programok. (Több nevet sajnos nem ismerek. )
adamk07 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Ami az alaplapi cd-van azokat a driverek használom! adamk07
KGigi Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Akkor azok enyhén szólva nem a legújabbak. Szedd le a legújabbakat a gyártók honlapjáról!
ezermester Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Az miért van, hogy gondol egyet és elmegy a hang, de akkor semmi nem nyílik meg csak az internet! Most vettem belel 2 db 512 MB-os memóriát Dual Channelbe, de nem gyorsít semmit a gépen. A processzor Intel Celeron, 2400 MHz. Ahhoz hogy gyorsabb legyen át kellene jumper-olni? Vagy ennek a lapnak ez a maximum sebessége? Én Azt javasolnám, vegyél egy olcsó hangkártyát, ha még van üres PCI hely a lapon. Tudom, hogy a DDR1 nem olcsó mulatság, de összesen két foglalatba, én inkább 2x1Gb-ot vettem volna. A Celeron nem egy nagy versenyzõ, hogy gyors legyen. A jumpert ne piszkáld, akármelyiket is szemelted ki! Miben érzed lassúnak a gépet? Mit jelent pontosan, hogy gyorsítanál rajta?
Friedrich Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Személy szerint nekem soha semmilyen gondom nem volt az ASRocK alaplapokkal. Eddig háromféle volt belőlük, a mostani egy ASRocK P4VM900-SATA2. Bármit tettem eddig bele elfogadta, legyen az két különböző márkájú memória block vagy vga kártya, eddig egyszer sem volt vele problémám.
adamk07 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Szevasztok! Bocs hogy ilyen késõn válaszolok, de csak most néztem meg a fórumot! A netrõl levettem valami AMR drivert és sokkal gyorsabb lett. Az AMR foglalatot mire lehet használni? Elõre is köszönöm! adamk07
Csaba_# Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Modem interface. Lényegében manapság már semmire sem jó. Elvileg azért fejlesztették ki ezt a slot-ot, hogy olcsóbb modemeket lehessen gyártani, mert az AMR-t használó modemek egyes funkciói az alaplapi hangkártyán hajtódnak végre.
Recommended Posts