Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hamachi


[root]

Recommended Posts

[root]

Egy kis rövid bevezetõ azoknak, akik most elõször hallanak a programról:

 

Ez a néhány megbájtos kis programocska helyi hálózatot (LAN-t) emulál interneten keresztül. :ötlet:

Így többek között arra is használható, hogy olyan játékokkal játszunk, amelyeknek nincs vagy nem mûködik az internetes játékmódja, LAN-ban viszont lehet velük játszani. Ez fõleg akkor hasznos, ha mi magunk szeretnénk szervert készíteni, hiszen erre sokszor nincs lehetõség interneten, legalábbis bonyolult megoldani. Természetesen a többi LAN-os szolgáltatást is igénybevhetjük, pl. a fájl- és nyomtatómegosztást, de ezt már (relatívan) nehezebb konfigurálni.

 

Azért is nyitottam ezt a topicot, mert az elméletben egyszerû kezelhetõségtõl, amit a letölthetõ magyar kezelõfelület tovább fokoz, a gyakorlat sokszor eltér. Ez fõleg a fent említett "egyéb szolgáltatások" között mutatkozik meg, de a játékokkal is szokott nyûgösködni. Remélem hogy az itt fórumozó hálózat-guruk, és rendszergazdák tudnak majd segíteni rajtunk, halandó felhasználókon.

 

A program hivatalos oldala itt található.

Véleményem szerint ez a legjobb magyar Hamachi oldal.

Ezeken az oldalakon további információ és segédanyag található, és maga a program is letölthetõ mindkét helyrõl. A program elsõ futásakor elinduló tutorialt csináljátok végig, csak néhány perc az egész, de a program kezelése teljes mértékben elsajátítható belõle. Remélem idõvel itt is használható tudásbázis gyûlik majd össze a programmal kapcsolatban.

 

Írjatok bátran!

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Én is használom ezt a progit. Már tavaly ilyenkor kerestem VPN-t de soha sehol nem találtam. De tavaly õsszel ráleltem a Hamachira. Azóta nyomtunk pár jó hálópartyt neten kersztül. Most azon gondolkodom, hogy csinálok egy állandó szervert a GTA SA:MP szerverem mellé és csinálok mellé valamilyen oldalt infókkal, játékokkal stb... :hááát:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
blackdragon

Udv Mindenkinek!

 

Nem tudom van-e már ilyen jellegű téma, ezért előre is bocs.

Az a problémám, van, hogy Hamachi 0,9,9,9 verziónál nem tudom hogyan kell fájlokat megosztani.

 

Elóre is köszönöm a segítséget!

 

Link to comment
Share on other sites

[root]

Mielõtt a "félisten" kollégák megérkeznek, megpróbálok én segíteni, bár nem vagyok egy hálózatguru.

Azt tudom, hogy erre a célra nem mûködik tökéletesen a program, mert még több hibalehetõség van, mint igazi Lanban.

Az elsõ kérdésem az lenne, hogy volt-e már a géped LAN-ban másik géppekkel?

Mert elméletben ugyanazokkal a beállításokkal mennie kellen. Elméletileg. De az is lehet, hogy hülyeséget mondok. Az az igazság, hogy eddig egyszer (elõször) sikerült csak a fálmegosztás, bár nem is erõltettük.

Errõl majd a fent emlegetett guruk tudnak többet(remélhetõleg).

A kérdésedbõl úgy veszem, a játékok mûködnek. Ha azok se mûködnek, akkor lehet az a probléma, hogy a gépeiteknek(hamachi) nem ugyanaz az ip címének az elsõ két tagja. Ezt valahol 1 másik fórumban olvastam, azt hiszem az egyetlen megoldás a teljes uninstall (még a registryben is turkálni kell), és utána újra felrakni, és imádkozni, hogy jó legyen.

Most hirtelen nem jut eszembe más, majd holnap tiszta fejjel átgondolom, de lehet hogy addigra jön más is.

Ha ezt olvsod, akkor írd le hogy:

:nyíl: A fájlmegosztás mûködött-e neked valamikor régebben?

:nyíl: A játékok (akár csak 1) mûködnek-e?

:nyíl: Volt már a géped mûködõ LAN-ba kötve?

Link to comment
Share on other sites

blackdragon

A gépem még soha nem volt hálózatba kötve, így fájlmegosztásról sem hallott még. A játékokat még nem próbáltuk ki. Azonban az IP-k, amiket emlegettél, azok ugyanazzal a két számmal kezdõdnek... remelém akkor ezzel nem lesz nagy gond.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
nyekk

Üdv mindenkinek!

Van egy gépem, ami kábelnettel csatlakozik a netre, fix mittudoménmilyen osztályos ip-vel.Ráadásul a gépeim egy router mögött vannak, meg van a win xp beépített tõzfala is. Ezen csináltam a hamachival egy virtual hálót. A laptopommal csatlakoztam a gépemhez gprs-es neten keresztül , és akkor müködött a fájlmegosztás is, vagyis hamachival tudtam tallózni a másik gépemen.

Tegnap egy barátomhoz is bekötötték ua. a kábelnetet ami nekem van,de nem fix ip-vel, látja is a gépem, de nem tud tallózni a megosztott cuccosban. Mit rontottam el?Vagy mit felejtettem el?

Nálunk ez a net egyébként valamilyen belsö háló, és állítólag( a net reklámszövegében volt) menne ezen a hálón belül is a fájlmegosztás.Ezt vajon hogy lehetne megvalósítani?

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Sajnos ez ilyen. Nekem is volt ilyen, hogy egyszerûen nem akart menni a cuccmegosztás hamachin. Amit a szolgáltatód mond az megvalósítható, ha a windowsok felismerik egymást, DE NEM ajánlom! Ugyanis az egy dolog hogy a barátoddal elvagytok, de azt a többi felhasználó is láthatja, és beledúrhat a cuccaidba. (Csináltunk már ilyet havernál... :démonikacaj::upsz: )

Szóval itt a windowsok nem nagyon akarják látni egymást, ezeket nézegesd!

Link to comment
Share on other sites

nyekk

A hamachi, vagy a hálózat beállításai közt nem kell valamilyen szolgáltatást engedélyezni?(https,ftp?)

A win tûzfalán nem kell valamilyen portot engedélyezni befele? (majd kipróbálom tûzfal nélkül is....) :?:

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Probálgassál! Ez a legjobb módja. Mert eléggé nehéz lenne megmondani, hogy mi a gond... :( Szerintem szolgáltatást nem kell engedélyezni. Inkább a tûzfalat kell nézegetni, és a windows hálózat varázslót kéne nyösztetni...

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
pixta

Üdv mindenkinek!

Nekem olyan gondom van ezzel a vpn-nel, hogy néhány cimbora sárgán jelenik meg s így nem látjuk egymás gépét, csak akkor ha mindketten egy közös ismerős szerverén nyomulunk , amely mind kettönknek zöld. Ez a srác is ugyan annál a szolgáltatónál van, mint én, a többi nem! Már a Win tüzfalat is kilöttük, van-e valakinek ötlete? :pislog:

 

Előre is köszi....

 

Pixta

 

A pirosat hagyjuk meg a modiknak! Köszi! - arpsoft

A túlzásba vitt írásjeleket valamint a rövidítéseket pedig más fórumoknak. Nálunk ne! Köszi! - SB

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
SASA0

Hello!!

 

Nálam nem működik a hamachi. Mikor csatlakozni akar, ezt írja ki: failed to obtian network address of bibi.hamaci.cc.Would you like to keep trying?

Fogalmam sincs, mi lehet a baj, már sok mindent kipróbáltam.

 

Üdvözlet mindenkinek,

SASA

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
TooKooL

Sziasztok! Szeretnénk a neten keresztül játszani, de a játék nem látja az ip-met ha a másik rákeres, és én se az övét ha rákeresek,. Nekem millenium-om van a másik srácnak pedig xp. Ha neki van hamachi akkor össze tudjuk kötni vpn alapon a két gépet a neten keresztül? V egyáltalán van olyan kliens ami müködik me-vel is és xp-vel is? elöre is köszi!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
csopszon

Sziasztok!

Vistán (rtm 64 bit)a legujabb hamachi verzio sem megy sajnos..

elm vistara ez megfelelö lenne a hibauzenet az alabbi linken

 

eme helyen leled

 

segitsetek pls

THX

csopszi

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
DonDave007

Sziasztok!!!

 

Nekem az a gondom, hogy a hamachi-ba az egyik haverom mindig sárgán világít és ezért nem tudunk LAN-ozni.Prdig a többi hawerom mindig zöld meg neki is, csak õ egyedül sárga.Nem tudná megmondani valaki hogy miért van ez?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
nyekk

Hali!

Nálam semmi változás még mindíg.

Max. csak annyi, hogy nem windows-os tüzfal van, hanem a pcworld ajándék outpost-ja,meg most egy másik szolgáltatótol probálom elérni az otthoni gépet.Pingre nem válaszol,tallózáskor meg "a megadott elérési ut nem létezik, vagy nem könyvtár" a válasz. Üzenetküldés Működik.

A router blokkolja szerintem de hogyan? :?: :!:

Vagy ha nem az, akkor mi? :?::?::?:

(mondjuk Real Vnc, meg távoli asztal szépen megy!!!)

Közben kipróbáltam ugy is, hogy kikapcsoltam a router tüzfalát, de így sincs változás!

Link to comment
Share on other sites

nyekk

Most már biztos, hogy a tûzfal (pcworld outpost) blokkolja, pedig bettem a megbízható alkalmazások közé, mindíg engedélyeztem a kommunikációt neki, meg kipróbáltam megengedõ módban is, de úgy sem válaszol a pingre sem!

Mit kell még beállítanom a tûzfalon?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
'Hercooles

Nekem az lenne a kérdésem, hogy hamachit hogy lehetne rávenni arra, hogy linuxon rendszerinduláskor elinduljon? Úgy kéne, hogy még a tûzfal indítása elõtt elinduljon, hogy már a tûzfallal a hamachi interfészére is fel lehessen húzni szabályokat. :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
Gabesz0107

Üdv mindenki! Én ma tettem fel a progit (32-bites Vistára)! Mûködik eddig. mert nekem van routerem amin keresztûl apám gépe rögtön jelzett, h új hálózatot talált. Jó is minden, sikerül a fájlmegosztás... De az a kérdés, hogy mondjuk haver aki tõlem 1 kilométerre lakik, õ is tud erre csatlakozni?? és tudok vele megosztani fájlokat?? Válaszotokat elõre is köszönöm! Üdv: Gabesz0107 kicsit hülyén foglamaztam, de remélem érthetõ! :D

Link to comment
Share on other sites

Búgócsiga

Vistán nálam is flottul megy.

A kérdésedre a válasz: ha nála is telepítve van a hamachi,és ugyanabba a hálózatba jelentkeztek be akkor simán megy a fájlmegosztás, ugyanaz mintha 2 méterre lennétek egymástól és kábellel összekötve.

Annyiban viszont más,hogy ez neten keresztül mûködik,akkor lényeges ez a tény ha korlátozott neted van,amúgy nem számít.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Duchy

Sziasztok!

Lenne egy problémám az 1.0.2.1-es verziójú hamachival. Mikor tûzfal mögül próbálok meg egy játékkal hálózatban játszani, akkor mindig szétkapcsol, Hálózati cím keresése ikon jelenik meg az óra mellett. Ha kikapcsolom a tûzfalat, akkor minden jól megy. Kipróbáltam már a Comodoval és az Outposttal is. Teljesen engedélyezve van neki minden. Szívesen várok minden ötletet.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
Roli1988

Sziasztok!

 

Valaki segitene Hamachiban!!Én és egy haverom egyszerre tettük fel így kösös ip-t osztott ki!!

Mindketten csináltunk saját szervert és csatlakoztunk egymáséra! De mikor egyikünk szervert akart inditani ezt irta ki:

 

File Handles:

----------------------

60694 files in pk3 files

------- Game Initialization -------

gamename: Call of Duty

gamedate: Nov 10 2004

0 teams with 0 entities

-----------------------------------

-----------------------------------

Hitch warning: 5597 msec frame time

]name;echo "timestamp:1179087827";condump xfire_stats.log;

"name" is:"^5R.o.L^4-^7E.n.D" default:"Unknown Soldier"

timestamp:1179087827

Dumped console text to xfire_stats.log.

A szervert természetesen Gneral/dedikált szerver LAN beállitással inditotta el!!

A segitséget nagyon megköszönném fontos lenne!!

 

Link to comment
Share on other sites

mooti

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e, hogy a Hamachi a windows-al eggyütt induljon el.

Például úgy mint az SQL szerverek.

 

Válaszotokat elõre is köszönöm

Link to comment
Share on other sites

mooti

Sziasztok

 

A munkahelyi belső hálózaton működik minden. Mihelyt, az interneten kapcsolódom otthonról, a hálózathoz akkor a többiek kisárgulnak. Valamint én is kisárgulok.

Az egészet az bonyolítja, hogy a munkahelyemről az otthoni személyi számítógépet elértem mindkét gépről, valamint a laptopomról is.

A tűzfalakat kikapcsoltam és így se működik.

Mi lehet a probléma? A segítség nagyon fontos lenne. Az állásom is múlhat ettől.

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

T_boy

Sziasztok!

 

Szeretném, ha tudna nekem valaki segíteni. :) Feltelepítettem a hamachit, felraktam a C&C Tiberium Warst is, be lett minden állítva, de sajnos valami nem teljesen oké. Hálózat menüpontot kiválasztva, látom a társat is, de sajnos kb. 1 perc után megszakad az internet kapcsolatom. Sajnos nem tudom, hogy mi lehet a probléma forrása. (Az összes létező patch fent van, kívétel az 1.4) Barátomnál nem jelentkezik ilyesféle hiba. Próbáltam egy másik baráttal az Unreal Tournamentet, a kapcsolat nem szakad meg, de nem "látjuk" egymást. Mindegy, hogy ő vagy én csinálok szervert nem jelenik meg. Ha valaki tudna valamit ajánlani azt szívesen venném. ( A számítógépem soha nem volt hálózatra kötve, és Windows telepítésnél sem lett beállítva az, hogy a gépem valamilyen munkacsoport tagja legyen. Nem tudom, hogy ez a tényező befolyásolja-e a helyes működését a programnak.)

 

Üdvözlettel:T_boy

Link to comment
Share on other sites

mooti

Én úgy tudom, hogy egy hálózatba kötött gépek munkacsoportjának egyezni kell!

Próbáltad így már?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...