Jump to content
GSForum - Segélyvonal

6600 vs. számítógép,bluetooth adapterrel

nyekk

Recommended Posts

nyekk

Kaptam egy 6600-ás nokiát,de eddig egyszer sikerült összehoznom a telót a géppel, a nokia adta Pc Suite progival.Miket kell beállítani? Ha csak a win. bluetooth kezelõ progijával küldök egy file-t a telóra, simán megy. Ha elindítom ezt a progit, csatlakozás sikertelen hibaüzit ad, pontosabban: "A mûvelet sikertelen.(hibakód:80043605)"-t. Mit rontok el mindíg?

RedBoy

Helló!

Nekem volt ilyen telefonom és tanusíthatom, hogy nem egy egyszerû mûvelet összeszülni a pc-t és a telefont...

Én így csináltam régen egy használható kapcsolatot (lehet hogy van egyszerûbb is):

1. Legfrissebb PcSuite szoftvert le kell tölteni, majd felrakni.

2. A Bluetooth egységet csatlakoztatni a gépre, és telepíteni (ha a windows ezt automatikusan nem tenné meg).

3. A tálcán nálam megjelent egy csúcsára állított háromszög, három csíkkal. Itt jobb egérgombbal be kell menni a beállítási (azt hiszem Properties vagy Settings :upsz: ) menübe, és ott az összes portot aktiválni kell.

4. NEM SZABAD A Windows beépített kapcsolat létesítõjével babrálni. (én is sokáig azzal próbáltam kapcsoltatot lehelni a PcSuite-ba, de nem volt hajlandó felismerni...) Kivéve ha az általad elmondott fájl másolást akarod csinálni. (SMS-ben érkezik meg a pc-rõl küldött file)

5. Ha mindez megvan, akkor kapcsold be a telefonon a bluetooth-ot.

6. Ekkor indítsd el a PcSuite-ot, és elméletileg villogni kezd a kis háromszög az óra mellett, majd folyamatosan világít hogy a kapcsolat létrejött.

7. Ha még ekkor sem menne, akkor húzd ki a gépbõl a Bluetooth csatlakozót és dugd be újra. Ekkor a Windows felismeri hogy van bluetooth-ja és a PcSuite is csatlakozik majd.

Nekem így mûködött... ez persze sajnos nem garancia semmire. :(

Lehet hogy nálad továbbra sem fog menni. Én ezt (is) megunva váltottam a K750i-mre és jobb... (de ez már :off_kacsint: )

nyekk

nekem két háromszög jelenik meg alul (csatlakozó), de gondolom ez bluetooth adapterenként más.

A PC Suite nem látja, csak az un. mRouter progi (a pcsuite-al egyutt jött a gépre), ha ott megpróbálok csatlakozni hozzá aszongya hogy "Nem sikerült csatlakozni a következõhöz: Nokia 6600 - A szofvercsatorna-müvelet nem sikerült, mert a célállomás nem müködött."

Az adapter megy mint a barom, a telón bekapcsoltama bluetooth-t,meg azt is hogy mindenki lássa.

:mérges:

nyekk

Nos senkinek semmi ötlete? Mert az istennek sem tudom munkára bírni ezt a progit!

Egyébként nem tudja valaki. hogy mi történt a http://6600sector.field.hu/ oldallal? Nagyon sok irgalmatlan jó cucc volt rajt,de egyik napról a másikra megszünt!!! Most meg már azt se irja ki!

Nem tudtok jó oldalakat ilyen telóhoz?

• 8 months later...
kissjanko

Valaki segítsen nekem mert már egy napja kínlódok a telefon és a számítógép összekapcsolásával.

A telefon egy Nokia 6600 ez érzékeli a Bluetooth adaptert mert tudok átküldeni telefonszámot a számítógépre. Az a problémám, hogy a PC Suite pedig kéri, hogy csatlakoztassam a telefont. Van ez az mRouter ikon ezen is ha kattintok, hogy csatlakozzon a bluetooth eszközhöz azt mondja, hogy nincs ilyen csatlakoztatva. Az eszköz meghajtója a BlueSoleil is látja a telefont de mégsem tudok a PC Suite-vel csatlakozni.

Mi lehet ennek az oka és hogyan tudnám megoldani.

Elõre is köszönöm a segítséget!