atis01 0 Share Posted July 9, 2006 VMware Playert szeretném SUSE 10.0 alá feltenni. Most masszívan sikerült elakadnom a vmware-config.pl alábbi kérdésénél: What is the location of the directory of C header files that match your running kernel? [/usr/src/linux/include] Kérdéseim: Ha van egyáltalán ilyenem, akkor hogyan találok rájuk? Milyen file névre keressek. Ha nincs, akkor hogyan juthatok hozzájuk? (A kernel verziója: 2.6.13-15.10-default. Ehhez még kicsit is hasonlító kernel-headers rpm csomagot sehol sem találtam eddig.) Fel tudna valaki világosítani, hogy merre induljak el? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted July 10, 2006 Akkor milyen van? A kernel source csomagodnak mi a verziója? Inkább rakj fel egy kernel-source csomagot aminek a verziója egyezik a tiéddel, és az magával fogja rántani a headeröket is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atis01 0 Author Share Posted July 10, 2006 Köszönöm Aty a segítséget. Tehát nekem a kernel-source-2.6.13-15.10 csomag kellene. Ezt a 'username -r' paranccsal megtudtam. Mivel a ilyen rpm csomagot letöltve a netrõl, illetve a saját telepítõ CD-rõl is az alábbi hibaüzenetet kapom a YAST-tól, ezért az én linux kompatibilitásom még erõsen megkérdõjelezhetõ: "A telepítési forrás nem került frissítésre." majd "A következõ csomag nem található az adathordozón: kernel-sourcekernel-source" Mit bökhetek/bökhettem el? Tehát suse 10.0-ról van szó. ír: Üdv: Attila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Share Posted July 10, 2006 Ilyen esetekben én azt szoktam javasolni, hogy a "build-essentials" csomagot telepítsék. Ebben benne van nagyjából minden ami kell. A te esetben viszont ha Yast-tal(!) felraktad a megfelelő kernel forrást (keress rá Yastban a Software Managementnél, mondjuk a kernel vagy a source szóra), akkor: cd /usr/src/linux make cloneconfig make prepare Link to comment Share on other sites More sharing options...
atis01 0 Author Share Posted July 25, 2006 Sziasztok, ha jól értem, akkor a YAST-al történõ kernel-source csomag telepítésével nem zárul le az ügy. Kellenek az alábbi parancsok is: make cloneconfig make prepare Mindenesetre még átolvasom a readme file-t is. Melesleg közben áttértem a SUSE 10.1-re, és ha még nem mondtam volna, nagyon meg vagyok vele elégedve. Köszönöm a segítséget! Üdv.: Atis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts