Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Media Player 11 vs Winamp

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Miután több kísérletet tettem egy makacs jelenség orvoslására, sikertelenül, ezért Hozzátok fordulok.

A problémám veleje a következõ.

Feltelepítettem a Windows MPlayer 11-et. Nincs is Vele gondom, szépen mûködik, még Realtek AC97 Driver frissítése után is. Streaming videokat néztem vele, mégpedig a mindentudas.hu oldaláról különféle elõadásokat. Remekül mûködik. Telepítettem a Winamp 5.24-est, mert néhány netrádió ill. különleges formátumú video (.nsv) ezt kívánja. Miután telepítettem, elszipkázza a mindentudas.hu-n lévõ streaming videokat (kép: Windows Media Video V9, 259kbps; hang: Windows Media Audio V9), bárhogyan is allokálom az egyes file-típusokhoz az egyes lejátszóprogikat. Én ezt szeretném WMPlayer-rel nézni, mert tökéletes úgy- Winamp meg se nyitja, csak "odatolakszik".

Próbáltam állítani Eszközök\Mappa Beállításai\Fájltípusokban, de nem érdekli, hogy a Windows Media Player a default, csak a Winamp erõlködik (pedig telepítésnél nem is ikszeltem be a videoformátumokat). Miután uninstallálom a Winampot, ismét klasszul visszaáll a rend. Hol lehet ezt szabályozni? Firefox-ban is próbáltam állítani a Eszközök, Beállítások, Letöltési mûveleteknél, de oda se ránt neki.

OS: Windows XP Pro, legújabb updatekkel, ASUS 2500 laptop 2,66 MHz, 1024 Mbyte DDR RAM, 40 Giga Winchester.

Hangkártyát írtam. Sis M650_651_650_740 a vidokari drivere (jól mûködik).

ha lekerül a Winamp - minden Ok, ha rajta van, interveniál.

Hol kellene állítanom? Köszönöm elõre is segítségeteket!

:hááát:

Posted

Winamp :nyíl: Beállítások :nyíl: Fájltípusok

Posted

Kapcsold ki a Winamp Agentet. Ugyanis ez az ügynök nem engedi, hogy bármi elvegye a Winamphoz rendelt fájl társításokat. A WMP megpróbálja visszavenni ha elindítod, de a Winamp Agent nem hagyja, kapcosld ki, és akkor akár kézzel akár automatikusan vissza tudod állítani. A Winampnál meg a kiterjesztéseknél van egy audio only gomb. Felettébb hasznos, na akarjon a Winamp videót lejátszani, az nem megy neki olyan jól, arra vannak sokkal jobb programok.

Posted

Kedves Sebi és Adani!

Köszönöm a jó tanácsokat, megpróbálkozom újra feltenni... Elég a Fullost, vagy szerintetek inkább legyen a Pro (van kódom)?

A telepítésnél mit ikszeljek be, és mit hagyjak ki?

Azért kell a Winamp - eltekintve a zenehallgatástól-, mert néha a profibox.hu-n olyan formátumban (*.nsv)jönnek a meccsek, hogy csak ezzel tudom megnézni (van PowerPlayer-plugin is hozzá).

Két praktikus kérdés: ezt az Agentet hogyan tiltom le elegánsan? A registryben nem engedem indulni Starup-nál a Winampot, sem a HLKLM, sem a HKCU .....\Run alól. Még Diamond ProcesGuarddal tudom blokkolni (Deny Always, amikor indulni akar). Hogyan másképp?

Tûzfalon kiengedhetem a drágát (Outpost 3.51 Pro, jól konfigurált), ahova kívánkozik?

Nagyon nagyra értékelm segítségeteket!

Doki

Posted

Furmányos megoldás volt (kombinált).

1. WinampAgentet nem telepítettem

2. Firefoxban a letöltések beállításánál beállítottam, hogy ne csak a WMV file-t, hanem a WMA-t is (ez a hang, olybá tûnik külön jön) is a WMPlayer nyissa meg )(streamin')

3. Winamp / Beállítások/ Fájltípusoknál az ÖSSZESET ki kellett venni

4. Így most frankó

Köszi mindenkinek, elnézést a bénázásért. Multimédia térem még hülye vagyok.

Egyébként majd ha rádiózni akarok, vissza kell állítanom a fájltípusoknál a Hangfile-okat?

Posted

A winamp Agent kikapcsolható a Winampon belül is, sõt jobb klikk az ikonján 8 Winamp jel az óra mellett), és disable Winamp Agent. Winampból felesleges a Pro, zenehallgatáshoz szükségtelen, mivel a többlet az csak egy grabbelõ és egy 2x-nél gyorsabb cd-író modul, de szerintem nincs sok ember, aki a Winampot használná Cd-grabbelésre és Cd-írásra.