Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Hy! Vettem egy AeroCool Magic 3D házat, de az elõlapi dolgok nem mennek... Pl. az USB-sem. Az alaplap(P4SGX-MX) alsó részén van az USB Header. A manual szerint: 2 sorban vannak a tûk. Felül 5, alul 4. A fentiek balról jobbra(a manual szerint): USB+6V , USB_P6- , USB_P6+ , GND , NC Alul van 4, balról jobbra: USB+5V , USB_P5- , USB_P5+ , GND Van két kábelem. Mindkét kábel végén van két fekete akármi. Az egyik 1 tût foglal el, arra gnd van írva. A másik 4 tût foglal el, arra ez van írva, balról jobbra: VCC , USB2- , USB2+ , GND Akkor ezt most hogy kössem be? Légszi segítsetek. A System panel connectorok mennek, az jól van. Van viszont még két kábelem. Az egyiken ezek vannak: (7 1 tût elfogaló fekete valamik): EAR L, ebbõl kilóg egy kábel, aminek a végén egy fekete valami van EAR L felirattal. Ugyanígy van az EAR R is. Továbbá van: MIC DATA, GND , MIc VCC. Gyanítom, hogy ezek az elõlapi hangcsatlakozók lesznek. A manualban ez így van: felül 4, alul 5 tû. Felül: AGND , +5VA , BLINE_OUT_R (egy tû kimarad) BLINE_OUT_L Alul: MIC2 , MICPWR , Line_out_R , NC , Line_out_L Van még egy kábel, azon ilyenek vannak: TPB+ , TPB-, TPA+ , VG , VP , TPA- , GND - Ez mi? Kõsz, hogy segítetek, de ezeket nagyon nem értem. Egyébként maga a rendszer mûködik.
ProFiler Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Általában csak egyféleképpen megy rá az alaplapra. Az lenne csak a kérdésem, hogy ezek a csatlakozók, amik a házból jönnek, egyben vannak-e és ha igen, akkor kétsorosak, vagy pedig két darab egy soros? Ciao.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Ne hogy már egyszerû legyen: 4 kábel van: A legvastagabból jön ki a TPA-s dolog Az USB-sbõl kettõ kábel van. Mindkét kábel 2 kábelbõl áll, amik a végúkön vannak összekötözve egy fekete ragasztóval. Van még egy egyes vékony kábel, ami szerintem az elõlapi hangcsatlakozók.
ProFiler Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Sajnos ezt így nagyon nehéz megérteni. Valami dereng, de kellene mindkét fél rajza. Nincs valami leírás hozzá esetleg? Ciao.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 http://davs.uw.hu/usb.png (saját remekmû, antik kincs) Az USB kábelbõl kettõ van.
ProFiler Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Na, ezt dugd rá, a különállóra pedig azon a soron, ahol a 9-es poin után nincs semmi, ott nincs szükség. Ciao.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 A GND a tájékozódási pont? Veszélyes, ha ezt a gép futása kozben csinálom?
Gereby Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Nem, az azt hiszem az áramellátásból a föld. Ha nincs rádugva semmi az USBre, akkor nem veszélyes.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Akkor hogyan kössem be? Az írásnak a külsõ felén kell lennie? Nem tudn8tok elmagyar8zni, hogy a rajz alapj8n hogyan küssem be? Vagy nincs valami jó kis tutorial?
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 GND mindkét kábelon van. Egy a 4-esen, és egy kulon, tehát 4 GND-m van...
Greene Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 A GND az a föld. Kötheted akár a ház oldallapjára is. Feszültség nincs benne.
Aneurysm Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Nekem a házon a LED nem mûködött, egyszerûen fordítva dugtam rá. Úgy emlékszem az USB-t is kétféleképpen lehet rádugni, azt szerencsére elsõre eltaláltam
Gereby Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 A GND mellé van még hurkolva egy másik GND? Akkor azt hagyd, és kösd be az alapot.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 Ok, akkor ami GNd lelóg, azt hagyom. De az a baj, hogy a felső 4-est csak úgy tudom bekötni, hogy a GND az USB+6V helyén van (lásd rajz). Ezért kérdeztem, hogy a felső sorra csak úgy lehet bekötni, hogy az írás felfele mutasson? Egyáltalán mindkét sorba be kell kötni? Bocs a lámulásért, de ez így van velem: vagy valamit értek, vagy valamit kapizsgálok, vagy valamit kegyetlenül nem értek (mint ez). Ezért kértem valami leírást, tutorialt, lehet angol is.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 Hy! Úgy kötöttem be, hogy a felsõn az írás lefelé néz, és megy mindkét USB! Ha az egyik lelógó GND-t bekötöm, az nem baj? Az a föld, nem? Tehát biztonságosabb lesz. Van még elöl 2 hangcsatlakozó, ezek sincsenek meg. Mindjárt rajzolok még egyet-> http://davs.uw.hu/audio.png Elöl van egy csatlakozó, ami mellé 1394 van írva. Nem ehhez jön a TPA-s kábel?
ProFiler Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Na, mondom én! Nem fontos bekötni a földet, attól semmi nem lesz biztonságosabb. Az 1394 a firewire. Ezt nem is biztos, hogy támogatja az alaplapod! Mondjuk az audiocsatlakozás az elég nagy szívás, ahogy elnézem. Ciao.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 8, 2006 Author Posted July 8, 2006 Mert??? Egyébként nincs hang a rendszeremen, ez lehet attól, hogy az audio nincs bekotve elol?
Gereby Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Ha a hangszórót elõlre kötöd, és az nincs bekötve, akkor azért... Egyébként millió más oka lehet.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 Természetesen hátulra tettem... Ja, és még egy rajz: Molexek vannak így egymásba kötve: http://davs.uw.hu/molex.png Tehát: a fekete molex a tápból jön. Arra rádugtam egy másikat, arra még egyet, arra megint. Tehát 5 van összekötve. Egyik az oldalsó 12-es venti, másik az elsõ 12-es venti, és a ház elején egy ilyen figura világít, ez is egy molex. Tehát ez a három igényeli az áramot. Ez így biztonságos?Tehát 1 molex tápcsatlakozó hajtja meg a 2 ventit, meg az elején azt a világító izét (ami nem mindig van bekapcsolva). Köthetnék rá még egy 12-es ventit? A táp egyébként egy 400W-os FSP.
ProFiler Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Köthetsz. Az audiot egyébként nem is biztos, hogy érdemes bekötni. Hátul úgyis működik minden, bár nem tudom, hogy miért nincs hangod rajta. Ciao.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 Ok, köszi. Mondjuk én az elõlapi panelt nem használtam soha (csak az usb-t, meg néhe mikrofont), akkor azt hagyom. Köszönöm mindenkinek a segítségetÁ
Doenee Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Kedves Davs! A 3-7 tüskére csatlakoztasd az EAR R, a 4-9-re az EAR L csatlakozót, az 1-esre pedig a GND-t. Bár a GND-t nem biztos, hogy kell mert nálam a két gépen az egyiknél be van kötve a másiknál nem. Elméletileg kell a hang kábelnek az árnyékolás miatt. Valószínûleg azért nincs hangod hátul mert a 3-7és a 4-9-es tüskét rövidre kell kötni egy jumper-rel, ez gyárilag rajtakellet volna lenni.
Recommended Posts