Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Furcsa Google


Scorpion Spyke

Recommended Posts

Scorpion Spyke

Üdv!

 

Felmentem egy eléggé nem megbízható oldalra, a NOD32 többször is jelzett. Ezután lefutattam csökkentett módban egy vírusírtást. Újraindítottam a gépet, elindítottam az IE-t, és bejött a kezdõoldalam, a Google, de eléggé furán. Az egész balra van tolódva és csak ennyibõl áll:

IPB kép

 

Internetbeállításokban az adatvédelem fülön nem látszik a csúszka, amivel a cookie-k szintjét lehet állítani.

Amikor ideakartam írni, a téma címét és leírását betudtam írni, de a szöveg mezõbe nem engedett írni. Most Firefox-szal írom ezt, de nekem az IE kell. Valaki tudja mi lehet a baj?

 

Link to comment
Share on other sites

Neo

Szerintem, nem a NOD32 csinált valamit rosszat, a probléma oka: (talán) a "nem megbízható hely"! Javaslom, csinálj egy kémprogram ellenõrzést! (Spy Sweeper / CounterSpy / Windows Live Safety Center béta :nyíl: Védelem)

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Nos, megcsináltam Spybot-tal meg Spyware Begone-nal is. Az utóbbi talált is valamit az IE-ben, rányomtam az irtásra, de a helyzet változatlan, egyedül annyi változott, hogy mostmár a Microsoft oldala lett a kezdõlap. :pislog: Újraakarom telepíteni az IE6-ot, de nem engedi, azt írja van fennt egy újabb verzió. A Programok listában nincs benne, csak még az IE7, amit a múltkor rendszervisszaállítással szedtem le, de a listából nem lehet eltávolítani. Mit tehetnék?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ha a Microsoft oldala az msn.com, akkor az jó, mert az a normális, alapértelmezett mûködés.

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Igen ám, de a probléma még mindig fennáll. Most is csak Foxy-val tudok írni ide. Hogy lehet újratelepíteni az IE6-ot?? :(

Link to comment
Share on other sites

zico

Internet Explorer 6.0 újratelepítése

1. Jelentkezzünk be rendszergazda jogokkal.

HKLM \ SOFTWARE \ Microsoft \ Active Setup \ Installed Components \ {89820200-ECBD-11cf-8B85-00AA005B4383}

registry kulcsban keressük meg az IsInstalled értéket, és módosítsuk 0-ra.

3. Telepítsük az IE 6.0-át.

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Megcsináltam, újraindítottam, az indításnál kiírta hogy az IE el lett távolítva, el kívánom-e távolítani a személyes beállításokat. Rányomtam, hogy igen, de az IE nem tünt el, ugyanúgy elindul, a mappája is megmaradt, és a telepítő megintcsak kiírja, hogy nem tud települni, mert egy újabb verziót talált.

 

u.i: Most néztem, a rendszervisszaállítási pontjaim is csak úgy eltüntek, még azzal sem tudok próbálkozni. :S

Link to comment
Share on other sites

zico
Internet Explorer és más rendszer összetevők eltávolitása a :Start-vezérlőpult-mappa beállitásai-nézet-kiveszed a pipát az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése elöl,majd alkalmaz-ok.Nyissuk meg a sajátgépet,majd a Windows mappájában keressük meg a rejtett inf mappát.Lépjünk be,és állitsuk a megjelenitést a Nézet menüben Részletekre.Gyors egymás után üssük be a billentyüzeten a SYS karaktersorozatot,mire a kijelölés a SYSCOMP.INF állományra áll.Nekünk a SYSOC:INF kell,amely pár tétellel alatta található.Készitsünk erről egy biztonsági másolatot:kattitsunk rá a jobb gombal,válasszuk a Másolás funkciót,majd kattintsunk rá a jobb gombal az Intéző ablakon valahol,és a Beillesztés parancsal hozzunk létre a másolatot(a lista legalján lesz Másolat-sysoc.inf néven).Ezek után egy dupla kattintással nyissuk meg az eredeti állományt,amely betöltődik a Jegyzettömbbe.Több helyen látható benne a csupa nagybetüvel beirt HIDE szó,ezeket kell malyd eltávolitani belőle.Hivjuk elő a Szerkesztés menü Csere funkcióját Ctrl+H.A keresendő szóhoz irjuk be:hide,a Csere erre mezőt hagyjuk üresen,és kattintsunk Az összes cseréje gombra.Mentsük el az állományt(Fájl-Mentés),majd zárjuk be a jegyzettömböt.Nyissuk meg a Vezérlőpultot,és válasszuk a Programok telepitése és törlése funkciót.A megjelenő ablakban kattintsunk a bal oldalon látható Windows összetevők hozzáadása vagy eltávolitása gombra.rövid várakozás után kapunk egy részletes listát,amely az operácios rendszer főbb komponenseit tartalmazza.Amelyik mellett pipát látunk,az már telepitve van.Ha kivesszük a pipát,a Windows letörli a megadott komponenst

 

Ezt találtam, ha végigcsinálod gratulálok. Az IE-nél végigjátszottad már, hogy alapértelmezések visszaállítása?

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Igen visszaálítottam de semmi siker.

 

Nos, megcsináltam, amit fent leírtál. Le is szedte az IE-t de aztán mégis kiírta a telepitõ a hibaüzit. Gondoltam biztos az IE7 Beta maradványaiért rinyál, azt meg nem tudtam eltávolítani, tehát fogtam, feltettem újra az IE7-et, aztán rendesen uninstalláltam. Most se 6, se 7 nincs a gépemen, a telepitõ mégsem indul el. Megpróbálok megint egy spy-scant hátha segít. :(

 

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Nos lefutattam csökkentett módban a Spybot-ot meg a NOD-ot, az elõbbi valamilyen cookie fertõzéseket talált, a NOD meg megint megtalálta a már átnevezett trójait tartalmazó fájlokat, de tisztítani ismét nem tudta õket. A helyzet változatlan. Ma este vagy holnap újratelepítem a Windows-t. :dühös:

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Windows újratelepítve, probléma megoldva. :)

Link to comment
Share on other sites

zico

Helyes :oké:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...