Jump to content
GSForum - Segélyvonal

75Hz helyett csak 60

Zahn

Recommended Posts

Zahn

Sziasztok!

Msot vettem egy Xerox XA7 19''os monitort. Van mellette egy GF 7800GT-m, de sehogyse tudom feltolni 60-ról 75Hzre 1280x1024es felbontásban. Feltelepítettem netrõl a monitor "driverét" és csak 60HZ-t engedélyez. Próbáltam átálítani 75-re, elvileg sikerül is, de a monitor menüjében csak 60-t ír. Powerstrip nevezetû programmal is beállítottam elvileg, de a valós csak 60Hz lett. Azért próbálkoztam, mert a monitor doksija szerint bírja a monitor 1280x1024ben a 75Hz-t.

Ha valaki tud legyen kedves segítsen.

Kovács Gyula (MiniDisk)

A videokártya drivere is fent van? A monitor "driver" annyit csinál csak, hogy a pontos tipus jelenik meg az eszközkezelőben.

ProFiler

Hülyeség 75Hz-re állítani! Az egy dolog, hogy bírja, de semmit nem jelent a 60Hz-hez képest! :ötlet: A grafikus kártyád drivere van olyan intelligens, hogy nem is engedi. Egyébként egy alternatív driverrel (mint pl. az Omega) meg lehet oldani, de még egyszer mondom, felesleges.

Ciao.

Adani

Azért valamit jelent. Kevésbe gyilkolja a szemedet, én most épp egy öskövület elõtt ülök, 60 Hz-re volt gyárilag belõbe, 72-re feltoltam, így nem 1-2 órán belül fájdul meg tõle a fejem csak 5-6. :D

ProFiler

Nézd meg jobban egy kicsit: Xerox XA7! ;):ötlet:

Ciao.

Adani

Így persze megint más a leányzó fekvése. :D

Athos

Sõt! Az is elképzelhetõ, hogy 75Hz-en még rosszabb lenne a képminõsége. Láttam már ilyet. 60Hz-rõl felraktam 75-re aztán visszavettem, mert szerintem 60-on szebb volt a kép.

ProFiler

Én is pontosan így voltam az összes eddigi TFT-mmel. 60Hz-en a legjobb a képük.

Ciao.

Zahn

Azért köszönöm, úgy néz ki így marad.

• 6 months later...
ateens

Sziasztok!

A HomeEverest szoftver szerint a monitoromnak 1024*768-as felbontásbvan 85 Hz-n kellene lennie. NEkem 75 Hz-n van. Átállítottam 85 Hz-re, de mintha rontaná a szememet. Lehet csak én képzelõdök. Szerintetek melyiken legyen? Melyik ronthatja kevésbé a szemet és a monitor számára melyik az egészségesebb? Vagy a monitornak ilyen szempontból mindegy?

Elõre is köszi!

ProFiler

A felbontásból gondolom, hogy CRT-rõl van szó. Ez esetben elméletileg minél magasabb, annál jobb. De ha a monitor nem bírja már a magasabb frissítési frekvenciát, akkor rosszabb lesz nézni.

Ciao.

ateens

De figyelmetlen vagyok, nem írtam le a monitor típusát 8)

LG Flatron ez T710B :)

Köszi a gyors választ! :)