Tuningpc 0 Share Posted July 6, 2006 (edited) Vízhûtés vagy léghütés? És milyen, ha víz? Edited February 14, 2009 by Pjotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikker Dániel 0 Share Posted July 6, 2006 (edited) Szerintem ha így fogsz írni, hamar pihenõre küldenek! Nekem léghûtésem van, ami nem a legjobb. Edited July 6, 2006 by ProFiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted July 6, 2006 Nem egy szavazást szerettél volna csinálni, hogy ki-milyen hûtési rendszerre esküszik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOINT72 0 Share Posted July 6, 2006 Pedig jó téma! Lehetne folytani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 6, 2006 Én inkább egy jó léghûtést választok, mintsem egy vízhûtést, ugyanis ez utóbbit karban kell tartani, továbbá ma már egyátalán nem csendesebb egy nagyon jó léghûtésnél. A hatásfoka sem sokkal jobb - ma már annyira jók a heatpipe-os hûtõbordák, hogy kiválóan el tudják vezetni a hõt. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benc18 0 Share Posted September 3, 2006 Sziasztok! Én most tettem össze öcsémnek egy teljesen csendes gépet P4 1500MHz http://www.thermaltake.com/product/cooler/...24/cl-p0024.asp, HIS Radeon 9600XT 256MB DDR Turbo-----> Zalman Dual heat pipe 2x 1GB DDR 400---> Rézhûtés, Tápba pörög egy venti de azt átforrasztottam a 12V-osból az 5V-osba nincs hangja... és tökéletesen megy a gépe.... Szóval öcsém egyik fajta hûtési technológiát se használja ..... Szó ami szó és is léghûtésnél maradok.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomplayer 0 Share Posted September 4, 2006 Én inkább egy jó léghűtést választok, mintsem egy vízhűtést, ugyanis ez utóbbit karban kell tartani, továbbá ma már egyátalán nem csendesebb egy nagyon jó léghűtésnél. A hatásfoka sem sokkal jobb - ma már annyira jók a heatpipe-os hűtőbordák, hogy kiválóan el tudják vezetni a hőt. Illetve a vízhűtést nehezebb, bonyolultabb és nem lehet egy-két perc alatt összerakni, gondoljunk csak azokra akik mindennap szerelik a PC-t!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted September 4, 2006 Én erre a nem csöndesebbre picit rá tudnék cáfolni... Ugyanis ha kint van gépen kívül a radiátor, bent meg monden rá van csatlakoztatva a rendszerre, akkor az szintem minden hõt kivisz... Tehát nem kell házhûtés... Odakint meg a radiátor lehet passzív vagy rajta 1-2 12cm-es venti... Ami ugye bár nem sok hangot gerjeszt. Így biztos kevesebb venti van a gépben... Mondjuk ott van még a pumpa is... Engemet nagyon érdekel ez az alternatíva, de nem nagyon engethetném meg magamnak.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sz.jános 0 Share Posted September 4, 2006 Szvsz nagyon jó dolog a vízhûtés, de ... De ha minden ezzel van megoldva, akkor a "pangó" hõt, amit pl. a fesz.stab, stb termel, mi fogja kivínni a házból??? Tehát valamilyen ventire vízhûtésnél is szükség van, akkor meg minek ... Az áráról és a "macerás karbantartásról" nem is beszélve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted September 4, 2006 Egyet értek... Mondjuk é még modding szempontból is preferálom a vízhûtést... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts