Jump to content
GSForum - Segélyvonal

USB To IDE Adapter probléma

Recommended Posts

Posted

Üdv

A múlthavi pcworldben láttam hogy létezik egy Conceptronic Usb to Ide Adapter.

IPB kép

hozzá is jutottam de sehogy sem akar mûködni. A leirásban annyi hogy xp alatt ez teljesen automatikus.

Mikor csatlakoztatom az usb 2.0-ra Elkezdi telepíteni de a telepítés során hiba merült fel a driver nem telepíthetõ. Ugyanezt produlálta a Compaq laptopomon is. A Pc-m magyar a laptopom angol kettõ teljesen más verzió s mégsem települ fel.

conceptronic

Posted

Úgy is próbáltad, hogy a csatlakoztatod a HDD-t, (áram+IDE) és úgy dugod az USB-be? :hááát:

Posted

Persze.

Már mindenhogy próbáltam!!

Szerintem valamit az Usb-vezérlõknél kell állitani.

Posted

Elvileg ha más USB-s eszköz megy ennek is kéne. Próbáld meg közvetlenül a gépbe dugni, ha eddig nem ezt tetted, ne peidg hubon, hosszabbítón keresztül. Ha adtak hozzá valami drivert, akkor azt rakd be és mutasd meg az XP-nek, hogy hol van.

Posted

Nincs telepítõ. Mivel Xp alatt automatikus de ezt irtam. Csak 98-hoz

Közvetlenül is próbáltam hosszabitó nélkül.

Valaki aki vásárolt és sikerült neki az irjon feltétlen.. A pc world már betesztelte nekik ment.

Posted

Engem is érdekelne a dolog, mert tervbe vettem egy ilyen beszerzését.

Posted

Totál elakadtam Az eszközkezelõben is csak bevillan majd frissitésnél eltünk. se kérdõjel se felkiáltójel.

Még próbálkozom. ha sikerülne megosztom hogy kell :S

Posted

Más HDD-vel is kipróbáltad már?

Ciao.

Posted

Igen.

Seagate és maxtor egyik sem. Samsungot már le lóból hátulról kijövõ büdös vegyület tam. nem ez a gond.

Posted

A probléma a vinyó.

a picit régebbi (4 éves) maxtor 40-est nem ismerte fel, de itt a melóban kipróbáltam és kezelte mindet.

a kb 3 éves seagate 40-est már boldogan látta.

ennyi mûködik.

Posted

Áruld már el, a tápot honnan kapja a HDD?. Amit nekem a boltba mutattak, nem így nézett ki és annak külön tápja volt meg jóval drágább.

Posted

Van olyan is, amihez adnak külső tápot. Ez laptop vinyókhoz van kitalálva, ami az usb-n keresztül kapja a villanyt.

Posted

Olyan is van, ahol két usb csatlakozó van, az egyiken csak az áramot lopja.

Posted

Akkor sajna nekem a drágább tipusra van szükségem, nem laptop vinyóhoz kell.

Posted

2.5 feles az usb portról kapja

3.5 tehát a Pc-s vinyó az külsõ tápegységbõl kapja adnak hozzá tápegységet amit bedugsz a 220-ba majd onnan a vinyóba. Ugy néz ki mint a laptop tápja csak a végén a hdd feszkó van. 8)

u.i.:A vinyók mûködnek de csak ha a jump. master-ban van. De a 1.5 gigás old seagate még így sem :D

Nem laptop vinyóra van kitalálva. Én sem ezért vettem de természetesen kezeli a a laptop vinyókat is.

Posted
Megoldódott a probléma? Én is ilyet vennék. Hol lehet kapni?
Posted

@Rapman

Köszi az infót! Akkor megpróbálok ilyet vadászni.

Posted

TÖKKÉKETES! Még a dvdirót is felismeri! Állat.

KFKI direkt-nél lehet venni 4800 azt hiszem. Bp XI.Budafoki ut 10/A bertalan lajos és a budafoki ut keresztezésénél.

• 2 weeks later...
Posted

MKcomputers-ben nem is adnak mert nagykerek csak viszonteladóknak adnak

de a KFKI direkt-nél van az ugyanott van mint a mkcomp. átmész a zebrán és ott van.2 métere. 8)

• 6 months later...
Posted

Üdv, a napokban vettem egy ilyet, 6500ért, és NEM CSINÁLJA, két gépen próbáltam vinyóval/igaz, régebbi/és DVD-játszóval is, elõször elõadta, hogy új USB-eszköz, meg hogy gyorsabb is lehetne, aztán meg, hogy nem lesz ez így jó-nem is lett.

Betéve a telepítõ-lemezt aszondta, hogy fel van települve, köszi/XP, tehát adekvát a prospektus állításával, az is azt mondja, hogy 2000nél és XP-nél automatikusan felismeri.

Egyéb USB-s dolgok, kártyaolvasó, nyomtató, pendrive mennek, ez nem!

Persze, hogy elvesztettem a garanciajegyet, de lehet, hogy a kábel jó, csak van valami, amit nem jól csinálok/egy automata eszközzel?/

Ha valaki tud valami okosat, hálásan köszönném

Apor

• 2 weeks later...
Posted

Ehhez a kábelhez van külsõ táp? Honnan kapja a rádugott cucc a tápot?

Posted

Na szóval. Az áramot egy tápon keresztül kapja(ami 5V-t ad le). A régi vinyókat nem kezeli. :D Én is kipróbáltam egy 1,3-as vinyóval, de nem látta. A JUMPERT master-ba kell rakni, csak így kezeli a merevlemezt. DVD-írót felismeri, de írni vele már necces. A laptop vinyóval is megbírkózik - annak még táp sem kell.

Posted

Sziasztok!

Én is szeretnék ilyen átalakítót venni,de kicsit homályos ez az egész.Hogyha megveszem ezt a kábelt akkor kell vennem egy tápot is,hogy a PC-s winyót meghajtsa,vagy megkapja az áramot USB-n keresztül?A másik pedig az lenne ,hogy ha berakom master re a jumpert de én nem arról a winyóról szeretnék bootolni akkor azt hol kell beállítanom?

Posted

Szerintem nem fogsz arról bootolni, az tuti. Ahhoz a bios-ban is piszkálnod kellene. Amúgy meg lehet nem is tudnál. Én olyat vennék, amin 2 USB van, így nem kell külön táp.

Amúgy csak 1 vinyót kezel, ugye?