Rapman 0 Share Posted July 5, 2006 Üdv A múlthavi pcworldben láttam hogy létezik egy Conceptronic Usb to Ide Adapter. hozzá is jutottam de sehogy sem akar mûködni. A leirásban annyi hogy xp alatt ez teljesen automatikus. Mikor csatlakoztatom az usb 2.0-ra Elkezdi telepíteni de a telepítés során hiba merült fel a driver nem telepíthetõ. Ugyanezt produlálta a Compaq laptopomon is. A Pc-m magyar a laptopom angol kettõ teljesen más verzió s mégsem települ fel. conceptronic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Share Posted July 5, 2006 Úgy is próbáltad, hogy a csatlakoztatod a HDD-t, (áram+IDE) és úgy dugod az USB-be? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted July 5, 2006 Persze. Már mindenhogy próbáltam!! Szerintem valamit az Usb-vezérlõknél kell állitani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted July 5, 2006 Elvileg ha más USB-s eszköz megy ennek is kéne. Próbáld meg közvetlenül a gépbe dugni, ha eddig nem ezt tetted, ne peidg hubon, hosszabbítón keresztül. Ha adtak hozzá valami drivert, akkor azt rakd be és mutasd meg az XP-nek, hogy hol van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted July 5, 2006 Nincs telepítõ. Mivel Xp alatt automatikus de ezt irtam. Csak 98-hoz Közvetlenül is próbáltam hosszabitó nélkül. Valaki aki vásárolt és sikerült neki az irjon feltétlen.. A pc world már betesztelte nekik ment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted July 5, 2006 Engem is érdekelne a dolog, mert tervbe vettem egy ilyen beszerzését. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted July 5, 2006 Totál elakadtam Az eszközkezelõben is csak bevillan majd frissitésnél eltünk. se kérdõjel se felkiáltójel. Még próbálkozom. ha sikerülne megosztom hogy kell Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted July 5, 2006 Más HDD-vel is kipróbáltad már? Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted July 5, 2006 Igen. Seagate és maxtor egyik sem. Samsungot már le lóból hátulról kijövõ büdös vegyület tam. nem ez a gond. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted July 6, 2006 A probléma a vinyó. a picit régebbi (4 éves) maxtor 40-est nem ismerte fel, de itt a melóban kipróbáltam és kezelte mindet. a kb 3 éves seagate 40-est már boldogan látta. ennyi mûködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted July 6, 2006 Áruld már el, a tápot honnan kapja a HDD?. Amit nekem a boltba mutattak, nem így nézett ki és annak külön tápja volt meg jóval drágább. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted July 6, 2006 Van olyan is, amihez adnak külső tápot. Ez laptop vinyókhoz van kitalálva, ami az usb-n keresztül kapja a villanyt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted July 6, 2006 Olyan is van, ahol két usb csatlakozó van, az egyiken csak az áramot lopja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted July 6, 2006 Akkor sajna nekem a drágább tipusra van szükségem, nem laptop vinyóhoz kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted July 6, 2006 2.5 feles az usb portról kapja 3.5 tehát a Pc-s vinyó az külsõ tápegységbõl kapja adnak hozzá tápegységet amit bedugsz a 220-ba majd onnan a vinyóba. Ugy néz ki mint a laptop tápja csak a végén a hdd feszkó van. u.i.:A vinyók mûködnek de csak ha a jump. master-ban van. De a 1.5 gigás old seagate még így sem Nem laptop vinyóra van kitalálva. Én sem ezért vettem de természetesen kezeli a a laptop vinyókat is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KwYeor 0 Share Posted July 9, 2006 Megoldódott a probléma? Én is ilyet vennék. Hol lehet kapni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted July 9, 2006 @Rapman Köszi az infót! Akkor megpróbálok ilyet vadászni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted July 9, 2006 TÖKKÉKETES! Még a dvdirót is felismeri! Állat. KFKI direkt-nél lehet venni 4800 azt hiszem. Bp XI.Budafoki ut 10/A bertalan lajos és a budafoki ut keresztezésénél. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mozzarella 0 Share Posted July 18, 2006 hát én itt találtam: http://edigital.hu/product.php?productid=2...=485&page=2 az újságban az volt írva, az MK Computers-ben lehet kapni, de a honlapjukon nem találtam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted July 18, 2006 MKcomputers-ben nem is adnak mert nagykerek csak viszonteladóknak adnak de a KFKI direkt-nél van az ugyanott van mint a mkcomp. átmész a zebrán és ott van.2 métere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apor 0 Share Posted January 25, 2007 Üdv, a napokban vettem egy ilyet, 6500ért, és NEM CSINÁLJA, két gépen próbáltam vinyóval/igaz, régebbi/és DVD-játszóval is, elõször elõadta, hogy új USB-eszköz, meg hogy gyorsabb is lehetne, aztán meg, hogy nem lesz ez így jó-nem is lett. Betéve a telepítõ-lemezt aszondta, hogy fel van települve, köszi/XP, tehát adekvát a prospektus állításával, az is azt mondja, hogy 2000nél és XP-nél automatikusan felismeri. Egyéb USB-s dolgok, kártyaolvasó, nyomtató, pendrive mennek, ez nem! Persze, hogy elvesztettem a garanciajegyet, de lehet, hogy a kábel jó, csak van valami, amit nem jól csinálok/egy automata eszközzel?/ Ha valaki tud valami okosat, hálásan köszönném Apor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trianta 0 Share Posted February 5, 2007 Ehhez a kábelhez van külsõ táp? Honnan kapja a rádugott cucc a tápot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapman 0 Author Share Posted February 9, 2007 Na szóval. Az áramot egy tápon keresztül kapja(ami 5V-t ad le). A régi vinyókat nem kezeli. Én is kipróbáltam egy 1,3-as vinyóval, de nem látta. A JUMPERT master-ba kell rakni, csak így kezeli a merevlemezt. DVD-írót felismeri, de írni vele már necces. A laptop vinyóval is megbírkózik - annak még táp sem kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRichard 0 Share Posted February 13, 2007 Sziasztok! Én is szeretnék ilyen átalakítót venni,de kicsit homályos ez az egész.Hogyha megveszem ezt a kábelt akkor kell vennem egy tápot is,hogy a PC-s winyót meghajtsa,vagy megkapja az áramot USB-n keresztül?A másik pedig az lenne ,hogy ha berakom master re a jumpert de én nem arról a winyóról szeretnék bootolni akkor azt hol kell beállítanom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soma01 0 Share Posted February 14, 2007 Szerintem nem fogsz arról bootolni, az tuti. Ahhoz a bios-ban is piszkálnod kellene. Amúgy meg lehet nem is tudnál. Én olyat vennék, amin 2 USB van, így nem kell külön táp. Amúgy csak 1 vinyót kezel, ugye? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts