Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hauppauge PVR 350 digitalizálási probléma


mohacsi

Recommended Posts

mohacsi

Sziasztok!

 

Elõször is kezdeném a gépkonfigurációmmal:

 

- AMD SEMPRON 3000+ / ASUS K8N-E alaplap / 1GB 400MHz DDR-RAM / GeForce MX4000 videókártya / Hauppauge PVR-350 Tuner.

 

A hibajelenség a következõ a Hauppauge PVR-350 Tunerrel:

 

Ha külsõ forrást akarok digitalizálni (pl. videókamera, videómagnó) az SVideo bemeneten keresztûl (RCA->SVideo kábellel), vagy a másik VID/AUD videóbemeneten keresztûl (mellékelt gyári SCART->SVIDEO kábellel) , akkor egy rövid idõ után szakadozni kezd a felvétel, mindegyik DVD célformátumnál.

Ám, ha a coax bemeneten keresztül veszek fel adást, valamelyik földi adóról sztereó módban, akkor semmi baja, teljesen tökéletes a felvétel.

 

Van valakinek hasonló problémája?

 

Próbálkozásaim:

 

1. - VSHC kamera RCA kimenet -> Hauppauge PVR 350 SVideo (a négytüskés) bemenet + sztereó jack hangbemenet: AKADOZIK A FELVÉTEL (mindegyik MPEG üzemmódban)

 

2. - VHS videómagnó SCART kimenet -> Hauppauge PVR 350 VID/AUD (a kilenctüskés) bemenet + sztereó jack hangbemenet: AKADOZIK A FELVÉTEL (minegyik MPEG üzemmódban)

 

3. - VHS videómagnó COAX kimenet (monó forrásfelvétel) -> Hauppauge PVR 350 COAX bemenet: AKADOZIK A FELVÉTEL (minegyik MPEG üzemmódban)

 

4. - Földi vevõ antenna COAX kimenet (sztereó vétel) -> Hauppauge PVR 350 COAX bemenet: TÖKÉLETES (minegyik MPEG üzemmódban)

 

Ha valakinek vannak ötletei, elõre köszönöm. MOHA.

 

Megprószálok venni egy hûtõventit az MPEG chip-re. Borda van rajt plusszban amit rászerkesztettem, de úgy tûnik nem elég.

 

Ennyire melegedne az MPEG chip?

 

Ne kelljen már csalódnom a Hauppauge-ben... :(

Link to comment
Share on other sites

Sanzi

Ajánlom figyelmedbe >>>ezen<<< tesztet. MiniDisc-nek is azzal volr problémája, hogy melegedett a digitalizáló chip. Szerezz rá egy ventit, mert hamar feldobhatja a talpát.

Hátrányok: Csak hûtéssel lesz hosszú életû.
Link to comment
Share on other sites

mohacsi

Köszönöm az infót! Este kiderûl minden. Megyek veszek ventit.

 

KÖSZÖNÖM!!!!! 8)

 

Üdv.: MOHA.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Valóban ez a problémája, de a garanciát hiába is érvényesítenéd, az új sem jobb.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

mohacsi

Sziasztok!

 

Na a hûtést már sikerült megoldanom egy nagy bordával, meg egy ventivel. De az SVideo bemenetekrõl történõ felvételek még mindig akadoznak!

Tegnap a Columbot simán felvette a coax-on keresztûl, frankón sztereó módban, ezzel minden oké. De ahogy megpróbáltam a videómagnót rádugni coax-on keresztûl monó forrásként, egybõl akadozott.

Amit coaxon veszek fel sztereóban a földi antennáról, az jó, de bármilyen másik bemeneten keresztûl akadozik a felvétel.

 

A "végítélet": a Hauppauge PVR 350 kártyámat csak tv adás felvételére fogom használni. Inkább veszek egy másik,minden extra (tuner, radio FM) nélküli MPEG-2 digitalizáló kártyát, aztán azt fogom használni.

 

Mindegy.

 

Köszönök minden tippet, a venti tényleg jó ötlet volt srácok!

 

Üdv.: MOHA.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Nem is biztos, hogy jó ötlet a kártya. Inkább egy külsõ, USB-s eszözre beszélnélek rá. Sokkal jobb a hûtési megoldásuk. Már többször átvizsgáltam a piacot belsõ megoldás után, de arra a következtetésre jutottam hogy az összesnek elégtelen a hûtése.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Akadozás elkerülése: A puffert 1GB-ról állítsd 2GB-ra, és megszünik a probléma. Én eddig 250 VHS film bedigitalizálásán vagyok túl, és hűtéssel kiválóan működik.

Link to comment
Share on other sites

mohacsi

Sziasztok!

 

Valamit még kiprószálok: belerakom a kártyát az asszony gépébe, és kiprószálom nála. Ha nála működik, akkor Windows XP Reinstall nálam.

A pufferem mérete jelenleg 3GB.

 

Igazából az az érdekes, hogy ha TV-ről veszek fel adást coax-on, akkor működik, csak az SVideo bemeneteknél akadozik.

 

 

Üdv.:MOHA.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

A felvett jel is akadozik? Én is tapasztaltam már, hogy felvétel közben ugrált a kép, meg-megállt, stb., de a felvétel meg hibátlan lett. És milyen Windowson próbálod? Pro-n, vagy Home-on? Utóbbin ezerszer szebben megy.

Link to comment
Share on other sites

mohacsi

Professional SP2-n használom. A felvett anyag is akadozik.

 

A hétvégén nekiálltam megoldani másképp a témát: Fogtam a GraphEdit utility-t, és én magam állítottam össze egy capturegraph-ot. Ezzel most szoftveresen kódolok MPEG2-be,és nem akadozik. A minõség is jó.

Kimenetként a Ulead MPEG2 Encoder-t használom (ez egy szûrõ, nem progi). Így jó.

 

Üdv. MOHA.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
mohacsi

HALIHÓ MINDENKI!

 

Megtaláltam a problémát!!!!!!

 

PAUSE MÓD-ban kellett rögzítenem a cuccokat. De nem értem, hogy akkor RECORDING MÓD-ban a tunerről miért tudok hiba nélkül felvenni?

 

Na Mindegy. MŰKÖDIK!!!!

 

Köszönöm mindenkinek a segítséget, a venti ötlete akkor is jó ötlet volt még!!!

 

Üdv.: MOHACSI.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
kodolo69

Sziasztok,

Nekem Hauppauge PVR 150-es kartyam van, es az lenne a kerdesem, hogy milyen programmal tudok legjobban felvenni tv-bol es vhs-rol? Fontos lenne, hogy deinterlace opciot (es meg amit javasoltok, hogy kell) is kozben hasznalja, es ne fogjon sok helyet, kb 4-5ora/dvd

avi kiterjesztesben milyen szoftverrel tudok vetelzni ? En a ChrisTV-t 4.95 probaltam ami nagyon teszene, csak nem akarok erte fizetni es így korlatozasokkal nem a legidealissab. Esetleg van meg ilyen hasonlo program, ahol ennyire jol belehet allitani a dolgokat?

Valaszokat es tapasztalatokat elore is koszi mindenkinek!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Agylegény

Sziasztok!

 

Szeretném segítségetek kérni a következõ hibának megoldásában: A gépemben van egy Hauppauge WinTV PVR-350-es tévé-kártya mely tökéletesen mûködik. Vettem mostanában egy Genius GE111-es videokamerát. Ha feltelepítem a driverét, valamint elindítom a saját programját, akkor az kifagy. Alapból a tv-kártyát akarja képalkotó eszközként felismerni, ennyit még látok mikor kifagy. Ha újrarakom a rendszert, és nem teszem fel a tv-kártyát, csak a kamera programját, akkor az is tökéletesen megy magában... de együtt a kettõ nem... :( nem tudom elképzelni mi a hiba, mikor a tv-kártya PCI-os, a kamera meg USB-s...hogy miért akad össze, s miképp oldható meg ez a probléma. segítségetek köszönöm.

 

Légy szíves máskor ne írj egyazon hozzászólást különbözõ topikokba, mert semmi értelme! A válaszokat majd itt fogod kapni. A többit töröltem. <PF>

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...