Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hangkártya problémák

Recommended Posts

Posted

Egy ideig nem volt gépem, mert elromlott. Nemrég aztán újra lett telepítve. Igen ám, de hogy ne örülhessek az újraéledésnek, a gép kitalálta, hogy nincs hangkártyája. De én tudom hogy van! csak nem hajlandó felismerni(?). Csipogáson kívül meg semmilyen hangüzenetet sem produkál. Hogyan lehetne felismertetni mégis a géppel azt a fránya kártyát? Program nem tudom, hogy hol van hozzá, úgyhogy ha lehetne valaki azt is tudna ajánlani?

Elõre is köszönöm a segítséget. :upsz::Sír:

Posted

Ameddig nem tudunk közelebbit a kártyáról illetve a gépedrõl, nem fogunk tudni segíteni.

Posted

Köszönöm a figyelmeztetést. :)

Egész pontosan milyen információk kellenek?

A hangkártyáról nem tudok közelebbit mondani, még utána kell nézni. A gép wp és P3-as.

Posted

Mindennek kell a típusa, milyen oprendszer, stb.

Posted

Az op. rendszer win xp1

és mikor zeneszám lejátszására kerül a sor akkor a következõ hibaüzenet jelenik meg: Nem lehet lejátszani az audio-adatfolyamot.: nincs elérhetõ hanglejátszó hardver, vagy a hardver nem válaszol.

Bõvebben: Nincs hangkártya

A számítógépen nincs telepített hangkártya, vagy nem mûködik megfelelõen. Amennyiben számítógépén nincs telepített hangkártya, a digitális médiafájl hanganyagának meghallgatásához elõbb telepítenie kell egyet. Ha van telepített hangkártyája, a felmerült probléma megoldásához tekintse át a hangkártya dokumentációját.

Hibakód = 0x80040256, javítás kódja = 0x00000000

a hangkártyát pedig egyáltalán nem találni.

Posted

Alaplapra van integrálva vagy külön kártya? Ha külön kártya, akkor kellene a kártya típusa, ha integrált, akkor az alaplap típusa szükséges. Gondolom XP SP1-et akartál írni.

Posted

Ezeket hol tudom megnézni?

Posted

Kinyitod a gépet és látod.

Posted

Integrált. Az alaplap típusa: (ha ez az) ASUS TUSL2-C

Posted

Köszönöm a segítséged! :istenvagy:

Posted

Sziasztok!

Az én problémám az lenne hogy van egy cmi87?? 5.1 hangkártyám a gépembe és hozzá egy hangfalszett, xp-t használok és miután feltelepítem a a hangkártyát Működik ugyan de minden hang műveletnél buffog mint a régi erősitők ki-be kapcsoláskor. Pl ha bemegyek a hangok beállitáshoz vagy elindítok egy zenét vagy egy játékot mindig hallom amint kapcsolkatja a hangot be-ki a rendszer egy nagy buffanással. Elinditok egy játékot természetesen csak az elején buffan egyet amíg nem lépek ki többet nem buffan tehát amig használja a kártyát nincs gond csak amikor kilépek a játékból és kikapcsolja. Probáltam olyat hogy egy másik PCI slot-ba áttettem a kártyát de sajna így is buffog.

Please help me mert I fear tönkrevágja a hangfalszettemet.

Thanks a lot....

Posted

Telepítetted a mellékelt audio drivert?

Ciao.

Posted

Sziasztok!

Köszi a választ, igen természetesen telepítettem egyébként az xp nem használná.

Ma már kicsit többet tudok, fejhallgatóval leellenõriztem nem-e esetleg a hangfalszett produkálja a buffogást.

Sajna(vagy inkább szerencsére, 1-2ezer forintos tétel) a hangkártya mélynyomó kimenete küldi kifelé ezt a jelet, most hogy lehúztam így jó csak nincs se centerem se mélyem. Inkább egy újabb kérdést teszek fel, amire én gyanakszom: lehet én küldtem el a hangkártyám mély részét hogy bekapcsolt állapotban

még az elején próbálgattam a szetreó jack melyik pólusa a center és melyik a mély és talán ekkor a ki-be

huzogatások és recsegések közben elszállt a kimenet? :(

Ha így van okuljon mindenki esetembõl, mindegy majd veszek egy soundblaster-t ugyis arra bukok. :lol:

Posted

Ettõl könnyen meglehet. Már láttam több olyan esetet, ahol sajnos így szállt el az integrált hangkimenet. Még rosszabb. Egy Creative tényleg jó vétel.

Ciao.

Posted

Szia!

Köszönöm a megerõsítést, le kell írnom:

Még a dos-os('96-'97) korszakból van nekem egy jó tapasztalatom a Creative-ról a Duke Nukem nevü játék tesztelésekor hallottam milyen hatalmas a különbség egy kompatibilis és egy eredeti SB között.

Teljesen új hangok jöttek elõ a játék zenéjében amikor egy AWE32 szólaltatta meg.

• 2 weeks later...
Posted

Helló! A gondom a következõ: a hangok, pl az emberek beszéde nagyon mély. Mintha mindenki dörmögne. Átnéztem a beállításokat és nem találtam hibát (eddig). Tudna valaki segíteni?

Posted

Túl mélyre van állítva a basszus. Nézd meg a hangfaladon, ha lehet állítani, hogy nincs-e túl mélyre állítva, illetve nézd meg ezt a windowsban is.

Posted

Megnéztem, de nem ez a gond.

Posted

A hangkártya szoftverében biztosan nincs elállítva? Ugyanis nagyon el tudnak rejteni ilyen dolgokat.

Ciao.

Posted

Nekem olyan jellegû problémám van, hogy rákötöttem a gépre a gitárt a hangkártyámon keresztül (Realtek ac'97 ASUS A8N5X-re integrálva) és azóta csak zúg a hangfal ha max-ra fel is van tekerve. Azóta már újra tettem a windowst, de a probléma nem szûnt meg, még mindig nem szól, csak búg. Ugyanúgy vannak a csatlakozók, mint voltak, szóval azzal nem lehet baj... Esetleg valaki tapasztalt már ilyet, vagy tudna segíteni? Elõre is köszönöm.

• 4 weeks later...
Posted

Apokalipszis!

A gitárod ugye erõsített jelet küld, nem vonalszintût? Mert azzal csak erõsítõ/hifi tud megbírkózni, ilyen érzékeny cucc nem. Én TV-t kötöttem rá, és megsült. A szervizben mondták h csak jelszintû cucc mehet a bemenetre, pl. TV vagy erõsítõ nem!

Próbáld ki a gépet egy másik hangkártyával! Ha azzal jó, igazam volt.

Minden jót!

• 2 weeks later...
Posted

Üdv!

Nemrégiben vásároltam új gépet és már túl vagyunk az "ismerkedésen", de a hangkártyámmal csak nem boldogulok.

Egy Creative Audigy 4 az áldozat és alapvetõen teljesen elégedett vagyok vele. Ezt megelõzõen egy SB Live-om volt, amin elõszeretettel használtam a "What U Hear" funkciót és rögzítettem különféle általam "generált" alkotásokat /creative recorder - ami éppen szól, kerül rögzítésre; a kimeneten megjelenõ jelet veszi fel :upsz: /. Aztán ezeket a felvételeket kedvem szerint felhasználtam, konvertáltam, stb.

Ellenben az új kártyával sehogy sem boldogulok, nem sikerül felvennem semmit, nem hogy ebben a módban, hanem mikrofon és egyéb külsõ források segítségével sem. Próbálgattam állítgatni különféle konzolokon, jelforrást, jelszintet, ég tudja mi mindent, de meg se mukkan. /mindemellet gyönyörû hangja van!! 8)

Kérlek benneteket, ha tudtok valami használható információt ezzel kapcsolatban, segítsetek!

Köszönöm!

/AMD Athlon 64 +3500; MSI K8N Neo4 Platinum; 1024 RAM; a többi nem hiszem, hogy számít/

Posted

Üdv mindenkinek,

Új összeállítás:

PII-2300 Rev 2.1 alaplap , integrált hangkárty: CMI 8330/C3D - nem tudom feléleszteni (XP alatt).

Kérdés: van olyan, hogy az alaplapon külön háromtüskés betápja van a hangkártyának (az alaplap múzeumi darab és nincs meg a "manual")??

Segítség!

SanyiFeri

• 5 months later...
Posted

Hi

Van egy Creative SB0090 Audigy hangkártyám, és ha a vezérlõpult/hangok és audioeszközökben a hanglejátszásnál kiválasztom és leokézom, és megint megnézem, akkor eltûnik, és nincs kijelölve. Játékokban, és programokban van hang, csak ha a böngészõn belül nézek videót, akkor nincs, és a tálcán sem jelenik meg a hangerõszabályzó. Leszedtem egy drivert is, de semmit nem csinált...

A gépen xp sp2 van, a többi meg szerintem nem lényeg. Mit csináljak neki?