Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Röntgen és a HDD

Churchill

Recommended Posts

Churchill

Hello!

Az lenne a kérdésem hogy külföldre szeretnék vinni két vincsesztert de, félek hogy valami baja lesz ahogy majd átvizsgaják a csomagot a reptéren. Nem okoz-e valami károsodást benne? Azt hiszem hogy azt röntgennel nézik át, nem tesz kárt az benne?

arpsoft

Semmi baja nem lesz. A laptopokat is át kell küldeni a röntgenen. ;)

ProFiler

Nem okoznak problémát a röntgensugarak. A merevlemez csak a mágneses sugárzásra érzékenyebb, de ott is csak akkor, ha az nagyon erõs és közel is van a burkolatához.

Ciao.

F. A. Bian

Megerõsítem az elõttem szólók véleményét: az én laptomomat rendszeresen átvilágítják a megyei bíróságokon, amikor belépünk, és még mindig mûködik... :D

Adani

Igaza van ProFilernek a mágneses sugárzás sem veszélyes a wincsikre, csak ha nagy dózisban kapja. A winyó nem flopilemez, azt nem lehet csak úgy holmi egyszerû mágnessel tönkretenni. Nagoyn erõs ipari mágnessel esetleg.

• 1 month later...
Digital Silence

Hi!

Tudtommal ezek a röntgen-gépek nem valódi röntgen-gépek, azaz nem olyan mint amivel a tüdõszûrésen találkozunk. Ezek ultrahanggal "világítják át" a rajtuk keresztül menõ tárgyakat. Ha, valódi röntgen sugarat használna, akkor valószínû jobban le lennének burkolva, képzeljük el, hogy naponta hány ember van közvetlen közelben egy reptéren, vagy egy gyár be-kiléptetõ rendszerénél az ilyen készülékhez.